Politica

Vasile Bleotu vrea să facă la Drăgăşani, împreună cu Nedelcu, o centrală termică pe biomasă

• Parlamentarul PSD doreşte, totodată, să amenajeze un dispensar în cartierul de rudari, aparatura medicală urmând să o aducă din SUA

Deputatul Vasile Bleotu, liderul PSD Drăgăşani, a vizitat de curând, în Slovenia, lângă Liubliana, dar şi la Viena, în Austria, două centrale termice pe biomasă, care folosesc deşeurile din lemn ca materie primă.
Parlamentarul ne-a precizat că a vizitat cele două obiective pentru a-şi alege un model pentru Drăgăşani. „În Vâlcea, n-ar fi o problemă cu asigurarea acestei materii prime. Există nenumărate depozite de material lemnos la Băbeni, în nordul judeţului, chiar şi în jurul municipiului Drăgăşani, ceea ce face ca această idee să fie una de luat în seamă foarte serios. O astfel de centrală ar putea asigura atât energie termică, dar şi electrică. Am făcut nişte calcule împreună cu primarul Cristian Nedelcu şi am ajuns la concluzia că, dacă am reuşi să facem o astfel de investiţie, populaţia ar putea beneficia de agent termic şi energie electrică aproape la jumătate din preţul actual”, a spus deputatul PSD. Vasile Bleotu a menţionat că această investiţie ar urma să fie asigurată de Uniunea Europeană şi s-ar ridica la 20 de milioane de euro. „Un alt proiect pe care îl avem în vedere vizează amenajarea unui dispensar cu voluntariat, în cartierul de rudari, unde trăiesc aproximativ o mie de suflete. În acest sens, intenţionăm să deschidem o fundaţie non-profit şi să aducem aparatură medicală din Statele Unite. Nu vă ascund că am vorbit deja cu Marc Oliver, secretarul Ambasadei SUA în România pe probleme economice, care s-a oferit să ne ajute să realizăm acest proiect. Nu este ceva care să implice costuri fantastice. Americanii ne donează aparatura, iar noi trebuie să suportăm costurile de transport”, a mai subliniat liderul PSD.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button