Politica

Emilian Frâncu a băgat-o la colţ pe Elena Udrea

Francu UdreaNu în sensul la care probabil că vă gândiţi. Nu, nici pe Facebook, adică, ştiţi voi, în spaţiul virtual. Emilian Frâncu i-a cerut nişte clarificări blondei de la Ministerul Dezvoltării şi Turismului, provocată astfel la dialog interesant cu senatorul liberal.
Parlamentarul PNL şi-a început interpelarea într-o formulă soft, în stilu-i caracteristic, felicitând-o pe Elena Udrea pentru contribuţia avută în realizarea proiectului domeniului schiabil „Mioarele – Obârşia Lotrului”, investiţie ce se ridică la 35 milioane euro, însă a ridicat următoarea problemă: „o pârtie de schi de genul acesta, care se adresează atât turiştilor vizitatori, cât şi iubitorilor sporturilor de iarnă, atrage un număr foarte mare de persoane din toate zonele ţării şi ale Europei”. Emilian Frâncu a informat-o pe Udrea că, în prezent, capacitatea de cazare la Vidra şi Obârşia Lotrului este de aproximativ 50 de locuri, insuficientă pentru a putea satisface cerinţele turiştilor. „Dezvoltarea zonei prin construcţia de pensiuni şi hoteluri este obstrucţionată de natura terenurilor limitrofe domeniului schiabil (vegetaţie forestieră). Cu privire la fondul forestier, Codul Silvic prevede restricţii deosebite la regimul construcţiilor ce împiedică investiţiile”, i-a mai semnalat Emilian Frâncu ministrului Dezvoltării şi Turismului. Acum, liderul PNL Râmnicu Vâlcea aşteaptă cu sufletul la gură răspunsul Elenei Udrea în ceea ce priveşte strategia avută în vedere pentru deblocarea acestei situaţii şi pentru înlesnirea obţinerii aprobărilor în vederea construirii pensiunilor şi hotelurilor de către potenţialii investitori. „Solicit prezentarea răspunsului Dvs. în scris şi verbal”, a cerut ferm, în finalul interpelării, Emilian Frâncu.
A doua interpelare formulată zilele acestea de către parlamentar se adresează tot ministrului Elena Udrea şi vizează situaţia calamităţilor din comuna Perişani. „Este necesară, cu prioritate, regularizarea pârâului Perişani, care inundă proprietăţile localnicilor, precum şi drumurile săteşti şi comunale. Deşi aceste lucruri au fost semnalate de către primarul Ion Sandu atât Instituţiei Prefectului, cât şi ISU Vâlcea şi SGA Vâlcea, nu s-a luat nici un fel de măsură. Primarul Sandu îmi aduce la cunoştinţă, într-un memoriu depus la biroul meu parlamentar din Râmnicu Vâlcea, şi alte probleme legate de nealocarea de către ministerul pe care îl conduceţi a unor sume de bani pe OG 7/2006 pentru obiectivele „Poduri, podeţe şi punţi pietonale în comuna Perişani” (rest de plată 370.000 lei) şi „Construcţie bază sportivă sat Mlăceni, comuna Perişani, judeţul Vâlcea” (rest de plată 750.000 lei). Având în vedere toate cele prezentate, vă rog, doamnă ministru, să îmi comunicaţi dacă aveţi în vedere alocarea de fonduri pentru comuna Perişani, în vederea regularizării pârâului Perişani şi când intenţionaţi să dispuneţi alocarea de fonduri în vederea finalizării lucrărilor la cele două proiecte de infrastructură ale comunei Perişani derulate pe OG7/2006 având în vedere că, personal, v-am ascultat spunând că aceste plăţi nu se vor mai face pe relaţii sau pe criterii politice, ci în ordinea vechimii debitului (după ce totuşi se „analizează” – evident – oportunitatea alocării de fonduri)”, i-a mai transmis Elenei Udrea senatorul PNL.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button