Politica

Valentin Iliescu, conştient că ura împotriva lui i-a unit pe pedeliştii vâlceni

VAI• La nunta fiului subprefectului Filip, toţi membrii PD-L au fugit de VAI ca dracu’ de tămâie. Deşi a fost izolat aproape complet, acesta nu pare dispus să-şi ia tălpăşiţa. Ba din contră, se aude că, recent, el a cumpărat o parte din TV Etalon şi pare mai hotărât ca oricând să lupte. Împotriva cui? Ei bine, asta ne spune chiar ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, aşa că citiţi acest articol până la capăt.

Democrat-liberalii vâlceni nu reuşesc sub nicio formă să scape de ministrul Valentin Iliescu, deşi au încercat aproape toate metodele posibile. După scandalurile în serie care, în ultimele luni, au ţinut capul de afiş al ziarelor locale, războiul dintre capii PDL Vâlcea şi ministrul secretar de stat Valentin Iliescu continuă în subteran, ferit oarecum de urechile liderilor de la Bucureşti.
Pedeliştii vâlceni nu l-au acceptat de la bun început pe V.A.I., auzind de la colegii lor din ţară ce prostii a făcut acesta în judeţele în care a „activat”. Ziarul „Arena” a prezentat în premieră, la începutul lunii iunie, trecutul de „dalmaţian” al lui VAI, însă nici deconspirat acesta nu s-a simţit să plece. În momentul de faţă, cu una-două excepţii, nimeni nu-i mai acordă atenţie, nici măcar primarul Romeo Rădulescu, cel care la un moment dat îl invitase să se înscrie în organizaţia municipală a PD-L. Pedeliştii au început mai nou să fugă de VAI nu numai la partid, ci şi la evenimentele mondene. Spre exemplu, la nunta fiului subprefectului Doru Ioan Filip, democrat-liberalii s-au înghesuit toţi la o singură masă, tocmai pentru a evita contactul cu „intrusul”.

Directivă ca niciun membru PD-L Vâlcea să nu mai vorbească cu VAI

Surse din interiorul filialei ne-au dezvăluit că un moment asemănător a fost şi la şedinţa Biroului Permanent, organizat joi, 10 septembrie. Liderii PDL Vâlcea au pus la cale un  boicot împotriva lui Iliescu, manifestat prin tăcere. Ordinul a fost cât se poate de clar: nimeni nu-i vorbeşte, iar cei care o vor face vor fi daţi afară din funcţiile deţinute la partid şi în instituţiile statului. Doi dintre membrii nu au respectat directiva şi sunt primii vizaţi. Este vorba despre Ştefan Prală, directorul Hidroserv Vâlcea şi Bogdan Almaşi. Amândoi au fost ameninţaţi că vor fi daţi afară, primul din postul de director al Hidrosev, iar al doilea din cel de consilier judeţean.
Iliescu a aflat acest lucru, dar a declarat că această aşa zisă directivă nu-l va face să renunţe la luptă, chiar dacă democraţii îl vor izola complet.

Nici Romeo Rădulescu nu-l mai bagă în seamă

„Am aflat că vor să mă izoleze, fac acest lucru de mult, dar nu văd de ce au legiferat acest lucru abia acum. De la şedinţa aceea de pomină în care m-am certat cu doamna Moise, când am fost sfătuiţi de cei de la centru să ne împăcăm şi să nu ne mai certăm în public, am fost pur şi simplu marginalizat. Se pare că eu am reuşit în doar două luni de zile să fac un lucru pe care ei nu l-au reuşit în câţiva ani: s-au unit, împotriva mea, ce-i drept, dar nu mai contează. Este o adevărată reuşită, pentru că acum domnul Romeo Rădulescu a devenit prietenul celor de la judeţ, deşi se aflau într-un război surd. Acum, domnul primar nu mai vorbeşte cu mine, cu toate că în urmă cu două luni m-a invitat să mă înscriu în organizaţia condusă de dumnealui. Îi informez că nu plec din Vâlcea şi nu renunţ la proiectele mele, care vizează în special împrospătarea partidului.

VAI vrea să radă toţi corupţii din PD-L Vâlcea

Voi participa la toate acţiunile, voi fi prezent în tot judeţul, fie că le convine sau nu. Vreau să aduc în faţă alte feţe, cred că lumea s-a săturat de aceleaşi feţe, de dinozauri. Partidul, clasa politică în general, are nevoie de oameni noi, nepătaţi, neimplicaţi în tot felul de afaceri murdare. Cei veniţi din coteţele din fundul curţii ar trebui să facă câţiva paşi în spate. Peste puţin timp va demara o acţiune de epurare a clasei politice, vor cădea foarte multe capete corupte, pentru că s-a ajuns într-un punct critic. Şi, dacă cei de la Vâlcea cred că cei de la Bucureşti nu ştiu nimic despre afacerile derulate aici, se înşeală amarnic. Se ştie tot şi se va acţiona în consecinţă”, a afirmat Iliescu.
Vă reamintim că, de câteva săptămâni, în interiorul PD-L Vâlcea, se discută că liderii de la centru doresc să numească o conducere în fruntea organizaţiei din judeţul nostru. Printre cei care ar urma să primească funcţia de preşedinte, s-ar număra şi Valentin Iliescu, noua sperietoare a corupţilor din filială.

Dana Nedescu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button