Acasă Diverse Vâlcea, o repriză bună în Franţa. Brest a dominat ultimele 20 de...

Vâlcea, o repriză bună în Franţa. Brest a dominat ultimele 20 de minute şi a obţinut o victorie meritată

36
0

Sâmbătă, 12 septembrie, SCM a debutat în noul sezon al Ligii Campionilor. Echipa de handbal de la poalele Capelei, proaspăt câştigătoare a Cupei şi Supercupei României, a întâlnit, în deplasare, una dintre pretendentele la calificarea în Final Four şi implicit la câştigarea trofeului europene, pe Brest Bretagne. Florentin Pera a mizat din nou pe forţa grupului, pe dorinţa echipei de a se autodepăşi. În rest, nu prea existau termene de comparaţie. Brest are un lot mai bun, e cea mai bogată echipă din Europa (are un buget de 7 milioane de euro) şi în plus a beneficiat la acest joc şi de sprijinul suporterilor. Aproape 3000 de spectatori au fost în tribună. Cu toate acestea, SCM a început curajos partida. A făcut o primă repriză bună, a condus în Franţa chiar şi la diferenţă de trei goluri (9-6), dar nu a reuşit să menţină ritmul decât până la pauză. S-a intrat la vestiare la egalitate, scor 12-12. Tânăra Diana Ciucă a avut o prestaţie bună între buturi în primul mitan şi a reuşit să ţină SCM-ul în joc.

Partea secundă (sau mai exact ultimele 20 de minute) a aparţinut gazdelor, care treptat au înclinat balanţa în favoarea lor. Confruntarea s-a încheiat la scorul de 28-21, iar Brest şi-a trecut în cont primele două puncte în noul sezon al Ligii Campionilor. S-a instalat din start în fruntea clasamentului Grupei B.
Pentru SCM Rm. Vâlcea au marcat în Franţa: M. Lopez (4), Norgaard (3), Glibko (3), Fernandez (3), Trifunovic (2), Elghaoui (2), Nikolic (1), Liscevic (1), Gonzalez (1), Aardahl (1).
Cea mai bună marcatoare a partidei a fost Ana Gros, cu 8 reuşite. Au mai punctat pentru Brest: Pop-Lazic (7), Niakate (3), Coatanea (3), Loseth (2), Mauny (2), Gulden (1), Kobylinska (1), Foppa (1).