Acasă Diverse Unul dintre milionarii României joacă fotbal pentru Chimia 1973 Rm. Vâlcea

Unul dintre milionarii României joacă fotbal pentru Chimia 1973 Rm. Vâlcea

1027
0

În fotbalul vâlcean sunt angrenaţi mulţi oameni de afaceri, potenţi din punct de vedere financiar. George Frântu, de la Boromir (implicat la Minerul Costeşti şi echipa de minifotbal Boromir), Andrei Vasile, de la Casa Românească, care o susţine pe Cozia Călimăneşti, Marius Voican, de la Brother`s, sponsorul celor de la Sparta Rm. Vâlcea, şi nu numai sunt exemple în acest sens. Un alt exemplu este Nicolae Popa, jucătorul şi omul Numărul 1 de la echipa de Superligă Chimia 1973 Rm. Vâlcea.


”Ţuţu”, cum îl alintă prietenii, este co-proprietarul unor branduri de succes: Various Brands şi GRID, care vând produse sportive de marcă pe piaţa românească. A plecat pe acest drum în 2007, cu un magazin în oraş şi a ajuns acum la câteva zeci, în toată ţara. În 2019, Various Brands şi Grid au avut afaceri de 15 milioane de euro. În ultimii ani, publicaţii de specialitate precum Forbes şi Ziarul Financiar au urmărit evoluţia antreprenorului vâlcean. Pentru una dintre acestea, Nicolae Popa a oferit acum, la început de an, detalii despre cât de greu a fost anul 2020.

”Am finalizat perioada de lockdown pe 15 mai 2020, cu o pierdere brută de 5, 2 milioane de euro din cifra de afaceri, adică peste 30% din cifra de afaceri netă realizată în 2019. După lockdown, am reuşit să luăm decizii care să ne stabilizeze din punctul de vedere al cash flow-ului. Sperăm să închidem anul cu un deficit de maximum 10% faţă de cifra de afaceri raportată în 2019. (…). Cea mai importantă lecţie de business este de departe comunicarea şi vânzarea omnichannel. La începutul pandemiei eram bine poziţionaţi în mediul offline şi slab reprezentaţi în mediul online. Pentru 2021, va fi un must dezvoltarea în mediul online. La nivel personal, am învăţat încă o dată că nu trebuie să ai aşteptări de la autorităţile naţionale, oricât de multe taxe şi impozite plăteşti sau oricât de mulţi salariaţi ai avea. Suportul este doar pentru multinaţionale şi, din păcate, noi luptăm direct cu ele în piaţă, cu «piepturile goale»”, a explicat Nicolae Popa, pentru Forbes, editură care publică, anual, şi clasamentul celor mai bogaţi oameni din România.