Acasă Diverse Noul selecționer al României și-a îndreptat atenția și către Vâlcea. Două jucătoare...

Noul selecționer al României și-a îndreptat atenția și către Vâlcea. Două jucătoare de la SCM, convocate la Națională

315
0

În această săptămână a fost oficializată numirea lui Adrian Vasile ca selecționer al primei reprezentative de handbal feminin a României. Imediat după îndeplinirea formalităților, Adrian Vasile a anunțat și lotul pe care se va baza la prima acțiune din acest an a Naționalei. Acesta este format din 23 de handbaliste. Noul selecționer și-a îndreptat atenția și către Vâlcea. Au fost convocate două jucătoare din tabăra SCM-ului, extrema stângă Cristina Florica și portarul Diana Ciucă. Reunirea Naționalei este programată pentru data de 2 februarie, la București. Din cele 23 de jucătoare vor fi păstrate 16 pentru turneul preolimpic, care va avea loc între 19 și 21 martie, în Muntenegru, la Podgorica.

Avem în fața noastră un turneu preolimpic care este o șansă fantastică de a ne putea califica la Jocurile Olimpice de la Tokio și pentru lucrul acesta suntem datori să fim la maximul potențialului pe care îl putem atinge în martie la acel turneu. Tocmai de aceea, echipa națională a României se va întâlni de două ori până la acel turneu preolimpic: în 2 februarie, atunci când jucătoarele vor primi un set de documente foarte clare privind strategia noastră, a modului în care vom dori să jucăm și un set de documente scrise și video cu adversarii noștri. Toate aceste lucruri vor trebui studiate foarte bine de jucătoare, iar din 23 până în 27 februarie, când ne vom înâlni pentru un cantonament cu antrenamente, să avem o bază de la care plecăm și să folosim aceste 4 zile într-o eficiență maximă. După luna februarie, noi, staff-ul tehnic, vom putea trage câteva concluzii asupra celor prezentate echipei, răspunsului echipei și asupra a ceea ce putem schimba, îmbunătați, ca în martie, când întâlnim echipele în turneul preolimpic, să avem o strategie cât se poate de clară. Acesta este obiectivul nostru: să ne fie clar nouă înșine cum trebuie să jucăm în toate aspectele jocului. Toată atenția noastră se îndreaptă către acest turneu preolimpic și a pregatirii lui. Îmi doresc ca luna februarie să o folosim foarte bine din toate punctele de vedere”, a anunțat Adrian Vasile.

Lotul convocat pentru prima acțiune a Naționalei din 2021:

Dedu Denisa – CSM București

Dumanska Yuliya – Podravka Koprivnica

Măzăreanu Ana Maria – CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud

Iuganu Ana Maria – SCM Gloria Buzău

Dincă Nicoleta – CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud

Florica Cristina – SCM Râmnicu Vâlcea

Neagu Cristina – CSM București

Perianu Gabriela – CSM București

Bazaliu Bianca – CSM București

Polocoșer Anca – CS Minaur Baia Mare

Laslo Cristina – CS Minaur Baia Mare

Buceschi Eliza – CS Rapid București

Popa Andreea – CS Minaur Baia Mare

Popa Laura – CS Rapid București

Ilie Alina – SCM Gloria Buzău

Moisă Laura – CSM București

Moroianu Andra – CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud

Pintea Crina – CSM București

Băcăoanu Raluca – CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud

Ostase Lorena – CSM Slatina

Subțirică Alexandra – SCM Gloria Buzău

Ciucă Diana – SCM Râmnicu Vâlcea

Pristăvița Laura – CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud

Din staff-ul tehnic fac parte: Vasile Adrian – Antrenor principal, Bent Dahl – Antrenor secund, Fort Mauri Jaume – Antrenor portari, Ciuntu Ștefan – Preparator fizic, Ciocoiu Florin – Doctor, Mărășteanu Claudiu – Maseur, Gîgiu Cristinel – Kinetoterapeut, Cheregi Ioan – Radu – Performance analyst, Alexandrescu Nicoleta – Antrenor Federal.

FOTO: Facebook SCM Rm. Valcea