Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Diverse

Unul dintre hackeri a evadat în faţa mascaţilor şi a jandarmilor

După un întreg maraton de audieri, săptămâna trecută, 34 de persoane acuzate de fraude informatice au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Hackerii care au fost arestaţi chiar imediat după Paşte de către DIICOT şi FBI, au fost audiaţi timp de mai bine de 12 ore. Majoritatea celor arestaţi sunt vâlceni. Aceştia vor sta în arestul IPJ Vâlcea pentru o perioadă cu tineri din Râmnicu Sărat, Alexandria, Timişoara, Bucureşti şi Buzău. Totuşi în timpul audierilor, oamenii legii au dovedit cât sunt de precauţi cu infractorii. Unul dintre coordonatorul celei mai active grupări de hackeri a dispărut din Tribunalul Vâlcea, în timp ce alţi colegi erau audiaţi, chiar de sub nasul jandarmilor şi mascaţilor. Nicolae Popescu era liderul reţelei din Alexandria şi a profitat de faptul că îi expirase ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore şi s-a gândit să le demonstreze oamenilor legii că orice infractor poate fugi din Tribunal. Popescu a fost dat imediat în urmărire generală, însă acesta nu a fost găsit până acum. Motivaţia oamenilor legii este una puerilă: erau foarte obosiţi şi s-au bazat pe buna credinţă a hackerului. Reprezentanţii Poliţiei susţin că nu era datoria lor să asigure paza celor 34 de persoane ce erau audiate. Astfel tânărul de 30 de ani a reuşit să plece din Tribunal fără ca mascaţii sau jandarmii să schiţeze vreun gest. „După ce le-au expirat mandatele de reţinere pentru 24 de ore, ei erau practic nişte oameni liberi, până se dădea sentinţa. Nimeni nu s-a gândit că acesta va pleca. Toţi ceilalţi au rămas în incinta Tribunalului Vâlcea”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea. Cu toate acestea, gesturile oamenilor legii contrazic cele declarate, având în vedere că hackerii s-au plimbat pe tot parcursul audierilor fie pe holurile Tribunalului, fie în afara incintei unde se judeca procesul lor, fără ca nimeni să ia cele mai mici măsuri de siguranţă pentru ca ei să nu fugă.  „Aceştia au fost supravegheaţi, dar erau destul de mulţi şi nu se putea asigura paza pentru fiecare în parte. Oamenii noştri erau destul de obosiţi şi nu puteam sta mereu lângă ei, dacă mandatul de 24 de ore expirase pentru că spuneau că au dreptul la linişte”, a declarat Marius Dascălu, şeful Serviciului DIICOT Vâlcea.

Alexandra Ionescu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button