Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Liga V

Unirea Tomşani – Victoria Frânceşti 1-2

„Colivă”, călăul liderului din Seria a III-a

* trupa lui Nicu Strâmbeanu s-a impus în deplasare şi a relansat campionatul

Chiar dacă are în componenţă şi jucători care se apropie de 40 de ani, Victoria Frânceşti rămâne una dintre echipele cu un cuvânt greu de spus în campionatul Seriei a III-a de la „Onoare”. În runda precedentă, „Fachety” şi camarazii au mers la Tomşani, pentru a susţine un meci care conta într-o mare măsură în cursa nebună câştigarea titlului. Deşi lumea se aştepta la o partidă convulsivă, presărată cu incidente verbale şi – de ce nu – chiar şi fizice, duelul s-a remarcat, totuşi, printr-un spirit de fair-play mai rar întâlnit între cele două „rivale de moarte”.

S-a relansat campionatul

Confruntarea a început într-un ritm alert de ambele părţi, de vreme ce rezultatul ar fi putut relansa campionatul (Unirea se afla la ora disputării meciului la 5 puncte distanţă de Victoria). Liviu Nicolaescu, jucătorul lui Nicu Strâmbeanu, a deschis scorul în minutul 15, dintr-o fază-şcoală, care l-a avut drept co-protagonist pe colegul său de atac. Astfel, poliţistul Adi Vochescu a şutat precis din exteriorul careului mare fix pe fruntea lui „Colivă”, care a îndeplinit o simplă formalitate şi şi-a dus echipa în avantaj. Cei doi fotbalişti aveau să mai rateze imediat după alte câteva ocazii monumentale, chiar şi din situaţie de singur cu poarta goală, scene mai rar întâlnite chiar şi la acest nivel.  În repriza secundă, Unirea a pornit motoarele la turaţie maximă, convinsă că cea mai bună defensivă rămâne atacul. Chiar şi aşa, nu a reuşit să puncteze, ba din contră. Marian Hera (jucătorul lui Marian Diaconescu) a produs un henţ în careu, centralul Laurenţiu Mosor dictând lovitură de la 11 metri pentru Victoria. Tot „Colivă” a punctat şi pentru 2-0. Până la final, Unirea avea să înscrie şi ea un gol, tot din penalty, pierzând astfel confruntarea de pe teren propriu cu 2-1. În ultimele 10 minute de joc, Unirea putea chiar să egaleze, dar goal-keeper-ul advers a prins o zi mare şi a respins cu brio toate mingile picate în careu.

Diaconescu n-a scos o vorbă

Delegatul Unirii Tomşani este un iubitor al sportului-rege până la ultima celulă, fiind un fan înflăcărat al formaţiei Rapid Bucureşti. La meciurile pe care echipa sa, Unirea Tomşani, le susţine în campionat, Mihai Diaconescu este de fiecare dată extrem de calm, fiind, cu siguranţă, un caz unicat printre oamenii de fotbal din judeţ. Sufletul echipei din Tomşani – cum este perceput de microbiştii vâlceni –  Diaconescu preferă să-şi interiorizeze nemulţumirile şi nu zbiară niciodată pentru a se face remarcat. 

Nicu Strâmbeanu nu va vinde locul

În cazul în care va promova, Victoria Frânceşti va juca în Liga a IV-a, cu toate că, în urmă cu doar un an, a avut parte de o experienţă nu tocmai plăcută pe prima scenă a fotbalului judeţean. „De ce să nu jucăm în Liga a IV-a? Nu contează că nu avem jucători de clasă. E meritul băieţilor dacă vor reuşi acest lucru. Nu accept să vindem locul. Însă e prea devreme să ne gândim la promovare. Urmează alte meciuri grele. De acum fiecare partidă în parte trebuie tratată ca pe o finală dacă vrem să reuşim din nou ceva frumos”, s-a exprimat antrenorul Nicu Strâmbeanu.

Bere pentru foştii duşmani

Deşi în urmă cu doi ani jucătorii de la Victoria şi Unirea se urau de moarte – ură care, de multe ori, se solda şi cu schimburi de pumni – în acest sezon cele două echipe par a se fi împăcat definitiv. Cine ar fi crezut că, după meci, Unirea i-ar fi invitat pe cei de la Frânceşti pentru a sta de vorbă la un pahar de bere? Răutatea a fost dată, în sfârşit, la o parte, spiritul de fair-play fiind cel care a caracterizat de la un capăt la altul confruntarea „titanilor” Seriei a III-a.

Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button