Liga III

Un gol mic pentru Ciortan, un pas mare pentru Ghecon

Ciortan OvidiuÎn runda cu numărul 31 din cadrul Ligii a III-a, Ghecon a efectuat una dintre deplasările de lux ale campionatului, la „minerii” din Motru. În ideea că orice meci poate fi printre ultimele jucate la acest nivel şi că fiecare pas greşit le poate diminua drastic şansele de menţinere în acest eşalon, Roşoagă, Ciortan şi compania au făcut un nou meci extraordinar, la capătul căruia au câştigat la limită, cu scorul de 1-0.

„Scrici” a prins o zi de aur

În prima repriză, cele două echipe angrenate în duel şi-au trecut în condică ocazii frumoase de gol. De partea noastră, căpitanul Iulian Roşoagă a şutat exemplar dintr-o lovitură liberă, însă mingea a fost scoasă la timp de sub bară de goal-keeper-ul advers. Ovidiu Ciortan a trecut şi el pe lângă gol, după ce a scăpat de două ori singur cu portarul. De altfel, atacantul vâlcean trebuia să beneficieze de un penalty, ca urmare a unui fault de judo (acesta fusese luat în braţe de către un adversar), însă arbitrul de centru nu a dictat nimic. „Ortacii” ne puteau lăsa şi ei în două rânduri „cu buza umflată”, dar tânărul portar Alexandru Cruceru şi-a arătat încă o dată clasa. „Scrici” (Screech – din limba engleză) – cum este alintat de colegii săi – a scos de două ori balonul din vinclu, atunci când colegii lui credeau că e gol. De fapt, responsabil pentru acest rezultat mare consemnat la Motru este şi Cruceru. În minutul 70, a picat şi golul pentru Ghecon, Ciortan obţinând în cele din urmă lovitura de la punctul cu var şi, concomitent, trei puncte.

Iulian Roşoagă, antrenor secund: „Nu ne mai strigă lumea «papagalii»”

În contextul în care va rămâne în Liga a III-a şi din sezonul viitor, Ghecon vrea să evolueze pe un alt stadion, care să fie prevăzut cu un gazon de calitate, pentru a-i permite practicarea unui joc tehnic. „În principiu, doar o victorie ne mai trebuie pentru a ne îndeplini obiectivul. Cu riscul de a mă repeta, apreciez că e extraordinar că am reuşit să ne menţinem la acest nivel, ţinând cont că am avut un început de campionat foarte slab. La început, toţi ne ziceau: «Ia uite-i şi pe papagalii ăştia, sunt primii picaţi». Noi am tăcut, ne-am văzut de treabă li, treptat, am devenit o echipă puternică. Dar aşa se întâmplă mereu: măgarul moare de drum lung şi prostul de grija altuia. În perioada următoare, prioritară rămâne schimbarea locaţiei pentru disputarea meciurilor. Nu mai putem juca la Berbeşti, pentru că suprafaţa de joc este una sub orice critică”, ne-a declarat Iulian Roşoagă.

Ovidiu Ciortan e numărul 1

Într-un top al golgheterilor Seriei a IV-a din Liga a III-a, publicat pe site-ul www.liga2.ro, Ovidiu Ciortan, atacantul echipei din Lăpuşata, figurează pe poziţia a şasea, cu nouă „boabe” la activ. Tot în cadrul aceluiaşi clasament Octavian Marinescu, jucător legitimat la FC Oltchim, fugurează acelaşi număr de goluri marcate. Între timp, atacantul de la FC Ghecon, Ciprian Vlădoi (20 de ani), a mai urcat câteva locuri, reuşind să marcheze în actualul sezon de şase ori.

Care scenariu ne avantajează?

În situaţia actuală, oficialii de la Ghecon fac mai multe calcule matematice chiar şi decât un profesor universitar. În fond, mai sunt trei etape din actualul sezon şi trupa lui Dan Mazilu este cu doar un picior în Liga a III-a. Practic, runda ce va avea loc la finele acestui săptămâni poate da un verdict în această privinţă. Astfel, în cazul în care vineri, 28 mai, Progresul Corabia nu câştigă meciul cu FC Oltchim, Ghecon se impune pe teren propriu cu Primavera Craiova, iar FC Argeş II rămâne neprogramată din cauza faptului că nu şi-a achitat baremurile precedente de arbitraj, atunci putem respira uşuraţi că, din toamnă, vom avea cel puţin două echipe în plan naţional.

Lucian CORNECI

Articole Similare

2 Comments

  1. Dumnezeule ce blaturi pot face cei de la Ghecon cum pot fi asa apatici !Oare lumea stie ca peste tot unde va duceti arbitri sunt platiti ?:-j din pacate nu !

  2. ba ***** dute si uitate la un meci de la ghecon si atunci m`ai vb ***** pe u de taran ****** ce esti ,castiga echipa si voi numai blaturi stiti sa ziceti ca fost…..esti un mare *****!!!

Lasă un răspuns

Back to top button