Acasă Fotbal Un antrenor vâlcean, la Națională!

Un antrenor vâlcean, la Națională!

247
0

În acest week-end nu se va juca fotbal în primele două ligi din România. Campionatele au fost întrerupte pentru a lăsa loc acțiunilor echipelor naționale. S-a reunit prima reprezentativă, dar și echipele de tineret și juniori. Sunt noutăți în loturi și în staff-uri. La Naționala Under 21 a fost numit selecționer Emil Săndoi. Pentru primele meciuri în postura de antrenor principal la tineret, Săndoi a decis să mizeze și pe doi fotbaliști vâlceni. Sub comanda sa au ajuns portarul de la FC ”U” 1948 Craiova, Robert Popa, dar și fundașul de la FC Botoșani, Victor Dican, ambii cu jocuri multe, ca titulari, în Liga I. Naționala Under 21 va disputa două partide de verificare pe Cluj Arena, vineri, 23 septembrie, de la ora 18.00, cu Spania și pe 27 septembrie, pe același stadion, de la aceeași oră, cu Țările de Jos.

La Naționala Under 20, noul selecționer, Daniel Pancu, l-a convocat și pe mijlocașul de la Rapid București, Ștefan Pănoiu. Fotbalistul vâlcean se cunoaște bine cu Pancu, din perioada în care acesta își desfășura activitatea la trupa din Giulești. Pănoiu nu este singurul vâlcean de la Naționala Under 20. În staff-ul lui Pancu se află și Adrian Dulcea, originar din Călimănești, antrenor la Unirea Bascov, echipă de Liga a III-a din Argeș. Dulcea este secund la reprezentativa Under 20, alături de Cătălin Munteanu. Antrenor cu portarii este Silviu Lung. ”Tricolorii” de la această categorie au disputat joi, 22 septembrie, un meci contra Cehiei, din Elite League 20, iar pe 26 septembrie vor întâlni selecționata Germaniei.

Și Naționala Under 19 este condusă de antrenori apropiați vâlcenilor. Alexandru Pelici este principal. În staff-ul său se află și Alexandru Ciobanu, fostul antrenor și preparator fizic din Zăvoi. Pelici s-a despărțit de Mioveni, iar Ciobanu, de divizionara C Dante Botoșani. ”Tricolorii” de la Under 19 participă în Turul de Elită. Meciurile au început miercuri, 21 septembrie. Naționala a jucat contra Letoniei (scor 0-0). Sâmbătă, la Voluntari, va întâlni Lituania, iar marți, 27 septembrie, Austria.