Acasă Editorial Politic Andrei Gheorghiu (USR), campionul deplasărilor pe bani publici

Andrei Gheorghiu (USR), campionul deplasărilor pe bani publici

343
0

Au trecut 2 ani de când Andrei Gheorghiu este viceprimar la Râmnicu Vâlcea şi nimic din ceea ce a promis în campania electorală din 2020 nu s-a întâmplat. În toată această perioadă, în schimb, reprezentantul USR s-a plimbat foarte mult pe bani publici. Am putea spune că este campionul primăriei la capitolul „Deplasări interne şi externe”.


În aprilie 2021, s-a dus pe la Bucureşti şi cică s-a întâlnit şi cu ministrul de atunci al Dezvoltării. O lună mai târziu, la Alba Iulia, a participat la o întrevedere cu câteva firme austrice care nu auziseră de Vâlcea, dar nici nu s-au interesat de noi după discuţiile cu Gheorghiu… dacă, într-adevăr, le-au avut. În vara anului trecut, bineînţeles, USR-istul a petrecut câteva zile la mare, pe banii râmnicenilor. Apoi, a făcut o plimbărică pe la Braşov, preocupat – chipurile! – de Forumul Oraşelor Verzi. Toamna, a fost de două ori la Bucureşti, o dată la Ambasada Pakistanului şi a doua oară la Ambasada Indiei, unde nu se ştie ce ar fi făcut concret pentru municipiul Rm. Vâlcea. La începutul anului 2022, prima deplasare internă a viceprimarului USR de la Rm. Vâlcea a fost la Novaci, la Conferinţa Regională „Antreprenoreşti – Vine pe Transalpina”, iar în martie 2022 a participat la un curs de pregătire, la Craiova. Sigur, cea mai scumpă dintre toate a fost plimbărica pe litoral, pentru care s-au cheltuit aproape 4000 de lei din bugetul local.

În ceea ce priveşte deplasările externe, Andrei Gheorghiu a spart gheaţa cu un sejur de 6 zile în Austria, în septembrie 2021, când – la Viena – s-a ţinut “OMD Montaton Tourismus”… 2.975,34 lei – cheltuiţi de la bugetul local, din nou, fără rezultate palpabile şi cuantificabile pentru Râmnic. A urmat o deplasare ceva mai ieftină, în Serbia, la “Days of Zoram Radmilovic 21”, după care Gheorghiu a prins gustul şi – zbang! – Marsilia, Franţa, 8.624 lei cheltuiţi de la bugetul local. În prima jumătate a mandatului, useristul a avut şi o deplasare în Marea Britanie pe banii „prostimii” – 3.670.08 lei. În mai a.c., a bifat şi Ankara, Turcia, deplasare care a avut un buget de 8.026 lei. Acolo, s-a desfăşurat Forumul pentru Dezvoltare Economică şi Regională şi probabil că Rm. Vâlcea trebuia să fie moţ. În iunie, Gheorghiu a petrecut câteva zile la Katovice, în Polonia, la Forumul Urban Mondial, bugetul plimbăricii fiind de 6.131,76 lei şi, tot în acea lună, a dat o “raită” pe la Oslo, în Norvegia. Gurile rele spun că, toată viaţa, Andrei Gheorghiu nu s-a plimbat cât s-a plimbat în cei 2 ani de când este viceprimar. Nu că, înainte de a deveni, subit, mare politican, se încălţa cu fesul, deşi… ! Aceleaşi guri spun şi că oraşul nostru nu a câştigat nimic în urma acestor deplasări, care au costat mii de euro. Este şi aceasta o formă de a-i păcăli pe oameni, de înşelăciune, din moment ce bagi mâna în buzunarul comunităţii, te foloseşti de banii ei, dar ea nu câştigă nimic. Ba chiar iese în pierdere… de două ori, pentru că îţi dă şi un salariu foarte mare, fără ca tu, politician, să-ţi onorezi vreo promisiune din campanie! (va urma)

Eduard Dulăcioiu