Politica

Ultimatum dat de Mihai Persu:

Ion Matei şi Cosmin Constantinescu trebuie să aleagă între funcţii şi afacerile cu bani publici

Preşedintele PC Râmnicu Vâlcea, Mihai Persu, i-a criticat dur, săptămâna trecută, pe consilierii municipali care fac afaceri, direct sau prin intermediari, cu Primăria sau instituţiile subordonate acesteia.
El a spus că pentru mulţi dintre aleşii râmnicenilor a devenit un obicei să profite de funcţiile pe care le ocupă pentru a-şi satisface interesele personale.

„Este o ruşine ceea ce se întâmplă în Consiliul Local”

„Este o ruşine ceea ce se întâmplă în momentul de faţă în Consiliul Local. În loc să asistăm la dezbateri pertinente, asistăm la o miştocăreală şi la o hăhăială imposibil de tolerat, din punctul meu de vedere. Sunt convins că, la alegerile viitoare, râmnicenii vor lua atitudine şi vor sancţiona acest mod infect de a face politică. Eu cred că lumea realizează acum că nu e deloc constructiv ca un partid să aibă o majoritate covârşitoare într-o structură cum e Consiliul Local. Mai ales că acest partid este PD-L…”, a criticat Mihai Persu. Liderul PC a adăugat că „la Râmnicu Vâlcea, există consilieri de la toate partidele reprezentate în CL, care au interese economice majore legate de bugetul local”. „Mi se pare incredibil ce se întâmplă în momentul de faţă şi solicit demisia de urgenţă a consilierilor, viceprimarilor sau ce Dumnezeu mai sunt, care au afaceri cu statul. N-am nimic cu afacerile lor private, câtă vreme acestea nu sunt finanţate din bani publici. Să aleagă între afacerile cu statul şi posturile din administraţie! Aşa mi se pare corect. Toţi se dau fete mari, dar dacă îi cauţi atent, te cruceşti! Din ciclul „râde ciob de oală spartă”, am văzut aseară, la Etalon, o emisiune în care doi aleşi se acuzau reciproc de incompatibilitate. Este vorba despre Ion Matei, de la PSD, şi de viceprimarul PD-L Cosmin Constantinescu. Am aflat că, pe căi laterale, fiecare dintre ei beneficiază de banul public. Asta îmi pare o impertinenţă şi un tupeu fără margini. De aceea, repet, le cer tuturor celor care se află în această situaţie să demisioneze urgent. Indiferent că vorbim de afaceri directe cu statul, sau indirecte, cum se mai practică. E regretabil că astfel de persoane ajung să ne conducă. Îl auzeam, recent, şi pe primarul Romeo Rădulescu clamând că ăsta e rezultatul votului cetăţenilor. Asta e şi mai dureros, însă sper că, pe viitor, societatea civilă va lua atitudine”, a menţionat Mihai Persu.

Legăturile dintre primarul Rădulescu şi firma Dacos

În ultima parte a conferinţei de presă susţinută de liderul municipal al PC s-a vorbit, printre altele, şi despre controversata decizie a Executivului de a achiziţiona autobuze foarte vechi pentru transportul în comun din Râmnic. Potrivit zvonurilor, se ştie deja şi de la cine urmează să fie cumpărate maşinile „uzate fizic şi moral”, pentru care Primăria va pune la bătaie aproape 200 de mii de euro. În anumite cercuri, se spune că ar fi vorba despre firma Dacos, patronată de un tovarăş de fapte al primarului-afacerist Romeo Rădulescu. De altfel, de ceva vreme, Romeo Rădulescu şi „dl. Iordache” obişnuiesc să-şi petreacă împreună inclusiv concediile, semn că sunt foarte apropiaţi. Dacos este şi firma care şi-a pus la treabă resursele în campania electorală a PD-L, când ziarul Arena prezenta în exclusivitate ilegalităţile comise de pedelişti, plecând de la mita electorală constând în alimente până la celebrele excursii pe la cârciumi şi mănăstiri. Tot firma Dacos s-a ocupat, la prezindenţialele din 2009, şi de transportul sacilor cu buletinele de vot din teritoriu până la BEJ. Câteva luni mai târziu, prin metode discutabile, pedeliştii au încercat să ajute firma Dacos să-şi facă o autogară cu cântec lângă Biroul Vamal de Control şi Vămuire la Interior – Râmnicu Vâlcea. Bine, gaşca ăstora care ne storc oraşul ca pe o lămâie e mult mai mare! Staţi să vedeţi cine face curăţenie, dezinsecţie în şcolile şi grădiniţele din oraş. Nu-i aşa, domnule Cosmin? Sau de la cine a fost cumpărată tabla pentru acoperişurile unor unităţi de învăţământ din municipiu, pe vremea când Romeo Rădulescu era nu numai patron al SC Extins SRL, ci şi viceprimar.
Staţi aproape!

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button