Politica

Deputatul PNL Cristian Buican susţine că

Romulus Bulacu şi-a făcut campanie pe banii Consiliului Judeţean

• Parlamentarul liberal a mai declarat că Bulacu îşi negociază încă de pe acum trecerea la PSD

Recent, Consiliul Judeţean Vâlcea a repartizat aproximativ 980.000 lei pentru cofinanţarea unor proiecte de investiţii. Referindu-se la modul în care s-au ales localităţile care să beneficieze de sprijin, deputatul Cristian Buican, liderul PNL Vâlcea, a lansat noi acuze la adresa „tovarăşilor Dumitru Persu şi Romulus Bulacu”.

Fonduri doar pentru primarii dispuşi să-i facă lobby lui Bulacu

„De fapt, ei doi au făcut împărţeala şi, din păcate, nici de această dată n-au înţeles că trebuie să ţină cont de nişte reguli, de strategia de dezvoltare a judeţului, că normal este ca aceste fonduri să le direcţioneze către cofinanţarea proiectelor cu finanţare europeană, unde cota de participare a comunităţilor locale, a CJ, este mai mică. Aşa înţeleg ei acest fenomen! În loc să ajungă unde trebuie banii respectivi, sunt folosiţi pentru a face jocuri în interiorul celor două partide, PSD şi PD-L. În ultima perioadă, domnul Bulacu s-a aflat într-o campanie furibundă pentru preşedinţia PD-L Vâlcea şi s-a folosit de funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean pentru a atrage cât mai mulţi votanţi, delegaţi la conferinţa judeţeană de alegeri a PD-L, care era stabilită pentru data de 14 noiembrie. Este foarte grav că… fondurile ce trebuiau repartizate pentru cofinanţarea unor proiecte cu finanţare europeană, au fost împărţite pe criterii politice, pentru satisfacerea unor primari care, în schimb, să-i facă lobby lui Bulacu, să aducă de partea acestuia cât mai mulţi delegaţi”, a acuzat parlamentarul. Liderul PNL a făcut din nou trimitere şi la afacerile dintre firma în care Romulus Bulacu este acţionar semnificativ şi unităţile subordonate CJ, instituţie publică din a cărei conduceri face parte.

Comunele conduse de liberali, persecutate permanent

„A fost dată o hotărâre de Guvern prin care primarilor PSD li s-au dat în jur de 600.000 lei, adică aproximativ 60 şi ceva la sută din total. Primarilor PD-L li s-au dat 280.000 lei, respectiv 28 la sută din sumă. Vreau să vă spun că o singură primărie PNL a primit bani, 10 la sută din valoarea totală alocată prin HG. Asta în condiţiile în care, în Vâlcea, PNL are cei mai mulţi primari, 35, iar PSD are 31, fiind a doua forţă politică după noi. Ce vreau să înţelegeţi este că, în continuare, în Consiliul Judeţean, banii se repartizează pe criterii politice, în funcţie de interesele politice sau personale ale unora, ceea ce e foarte grav. În opinia mea, această cârdăşie, Bulacu-Persu, aduce mari deservicii judeţului şi în special comunităţilor care nu au primari PSD sau PD-L. Şi, dacă faceţi nişte calcule, o să vă daţi seama că sunt foarte multe. În ultimele zile, am stat de vorbă cu mulţi dintre primarii noştri. Toţi au muncit foarte mult şi au făcut proiecte. Vă dau două exemple: Ion Buşagă, primarul de la Berislăveşti şi Constantin Liţoiu, primarul de la Zătreni. Oamenii ăştia s-au zbătut foarte mult, au făcut proiecte europene, au muncit de le-au sărit capacele. De ani de zile, oamenii aceştia n-au somn ca să facă ceva pentru localităţile lor. Şi, de ce, ca să-şi bată joc de munca lor nişte neaveniţi? De ce nu li se dau cofinanţări? Pentru că nu s-au pus preşuri în faţa găştii despre care vorbeam? Sunt şi primari social-democraţi nemulţumiţi, în toate zonele judeţului, aşa că putem vorbi de o nemulţumire generală a celor din teritoriu faţă de deciziile CJ”, a mai precizat Cristian Buican.

Bulacu face jocurile PSD-ului, iar Blaga vrea să radă „gaşca lui Ungureanu”

Nu în ultimul rând, parlamentarul s-a arătat nedumerit de ce PD-L, prin intermediul prim-vicepreşedintelui Romulus Bulacu „face jocul PSD-ului, netezindu-i calea spre câştigarea alegerilor, în 2012”. „Nu înţeleg de ce, în continuare, cei de la PD-L întârzie să ia măsuri cu Bulacu, din moment ce au aflat cum stau lucrurile. Este posibil ca, prin ceea ce am spus şi noi, liberalii, prin ceea ce aţi spus şi voi, presa, să-i fi pus în alertă pe liderii PD-L de la Bucureşti, însă, deocamdată, nu s-a schimbat mare lucru. Mă aşteptam ca, lui Bulacu, să i se retragă rapid sprijinul politic, însă şi faptul că au decis amânarea alegerilor programate iniţial pentru data de 14 noiembrie reprezintă un semnal că Bulacu este pe făraş. Din informaţiile pe care le-am primit eu, conducerea centrală a PD-L a făcut o analiză a situaţiei de la Vâlcea, iar concluzia la care s-a ajuns a fost aceea că gaşca lui Bebe Ungureanu are mari şanse să câştige preşedinţia organizaţiei şi, implicit, să ducă PD-L spre un imens dezastru în alegerile din 2012. Acesta este motivul pentru care liderii centrali ai Partidului Democrat Liberal au amânat alegerile, nu altul. Sunt ferm convins că fostul ministru Vasile Blaga nu-i va permite lui Ungureanu să pună stăpânire pe organizaţie, mai ales că sunt folosite metode ilegale. În multe localităţi, legea a fost călcată în picioare de către prefect. Vă dau şi un exemplu, comuna Mateeşti, unde prefectul a dorit să schimbe majoritatea în CL, tot în ideea ca beneficiarii manevrelor sale să voteze gaşca sa, pe 14 noiembrie, sau când vor avea loc alegerile interne la PD-L. Eu cred că acestei găşti i se va înfunda foarte curând, iar Ungureanu va fi demis din funcţia de prefect. În locul său, până la finele acestui an, va fi numit un om care respectă legea”, a adăugat Cristian Buican, prevestind, totodată, şi faptul că Romulus Bulacu se va înrola în scurtă vreme la PSD, formaţiune cu care ar negocia deja în acest sens.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button