Liga V

Trupa primarului Liţoiu revine în „Elită”

* Olteţul a câştigat titlul în seria a IV-a în ultima etapă a sezonului

După o scurtă absenţă din „Elită”, mirajul Ligii a IV-a i-a cuprins din nou pe jucătorii de la Olteţul Zătreni. Au jucat în acest sezon în seria a IV-a a Ligii a V-a cu gândul la o nouă promovare, pe care au obţinut-o in-extremis, în ultima etapă a campionatului, câştigând titlul în defavoarea celor de la AS 2009 Popeşti. Meciul care a făcut-o campioană pe Olteţul a fost cel de la Roeşti, cu Juventus. Dacă trupa antrenată de Ionel Stoica ar fi pierdut această întâlnire, ar fi spus adio Ligii a IV-a. N-a făcut-o astfel că duminică, 13 iunie, s-a bucurat pentru accederea în eşalonul de elită judeţean. A luptat pentru a-şi apropia victoria, iar după câteva minute avea deja un avantaj de două goluri. O greşeală de portar de care a profitat Iulian Cercel, golgheterul Olteţului şi un 11 metri, transformat precis de Iordache, au făcut diferenţa în prima repriză, încheiată la scorul de 2-0 pentru oaspeţi. În partea secundă jocul s-a înteţit, a căpătat nervozitatea frecvent întâlnită la un derby. Au existat proteste de ambele părţi, un cartonaş roşu, primit de Iulian Cercel pentru cumul de galbene (al doilea avertisment a fost luat pentru tragere de timp), dar şi un antrenor, Ionel Stoica, trimis în porumbi, în spatele gardului, datorită reproşurilor aduse unuia dintre arbitrii asistenţi. Juventus a redus din handicap prin Ionuţ Pătraşcu, iar apoi Olteţul a marcat, însă golul nu a fost validat. Asistentul semnalizase o aruncare de la margine executată greşit de jucătorul Olteţului şi aşa s-a declanşat nebunia. Presiunea pe umerii celor din Zătreni a fost maximă şi pentru că în a doua repriză, cu precădere, gazdele au avut numeroase ocazii. Portarul Herăscu a arătat, însă, o formă de invidiat, salvându-şi echipa de la un eşec. Pe final, o mutare inspirată a făcut ca scorul să ajungă la 3-1 pentru Olteţul, Oncică înscriind ultimul gol al întâlnirii şi al Olteţului în acest sezon, care a consfinţit promovarea echipei primarului Constantin Liţoiu în Liga a IV-a.

„Am luptat pentru această promovare până la ultima picătură de energie”

În ciuda bucuriei imensă de a-şi fi îndeplinit obiectivul, antrenorul Olteţului s-a arătat nemulţumit de arbitraj. „Victoria a fost umbrită de deciziile pe care le-au luat arbitrii în defavoarea noastră. Mai întâi, au permis ca jocul să înceapă deşi noi şi cei de la Roeşti aveam echipamente de aceeaşi culoare. S-a dovedit pe parcursul meciului că a fost o greşeală, că s-au făcut confuzii. Apoi, la 2-1, ne-a fost scoasă mingea din poartă. Iordache, cel care executase corect până atunci aproape 20 de aruncări de la margine, a fost sancţionat că a repus greşit mingea în joc. Noi am dat gol în urma acelei faze, dar ne-a fost anulat. Am mers şi i-am reproşat acest lucru tuşierului, dar arbitrul m-a trimis în porumbi. Mi-a fost oprită delegaţia, dar dacă mi se întâmplă ceva, eu mă retrag din fotbal. Pentru că nu are rost să mă îmbolnăvesc pentru fotbal după atâta muncă şi tensiunea pe care am suportat-o. În plus, pe lângă toate acestea, golgheterul echipei, Cercel, a fost eliminat pentru că a lăsat mingea unui alt jucător să execute o aruncare de la margine. A primit al doilea galben pentru acest lucru”, a acuzat Ionel Stoica. Antrenorul Olteţului a mai precizat că: „am luptat pentru această promovare până la ultima picătură de energie”.

„Vom face o echipă din două şi vom juca la Grădiştea”

Altfel, „în ciuda problemelor pe care le-am avut, pot spune că a fost un joc spectaculos. Iar ideea de «blat», pentru că s-a vorbit despre acest lucru, este exclusă din start. Nu ştiu ce blat să fi fost cu cartonaşe roşii în tabăra noastră şi multe ocazii ale gazdelor, cu mingi scoase de pe linia porţii de Herăscu. Oricum, însă, chiar dacă am stat atât de mult în tensiune, a meritat. M-am putut bucura împreună cu jucătorii pentru această mare performanţă pentru comuna Zătreni. Imediat după meci s-a declanşat sărbătoarea la Zătreni, am chefuit cum se cuvine pentru promovarea în Liga a IV-a împreună cu primarul Constantin Liţoiu, care ne-a sprijinit, dar şi cu microbiştii din localitate. Mulţumim şi primarului din Grădiştea, Ilie Boiangiu, un băiat de nota 10, care ne-a ajutat să ne îndeplinim obiectivul. Acum avem varianta de a face o echipă din două şi să jucăm pe terenul de Divizia C de la Grădiştea”, a mai punctat antrenorul Olteţului, Ionel Stoica.

„Olteţul nu are valoare să meargă în «D»”

Sponsorul „italienilor” de la Juventus, Adrian Grigorie, s-a arătat nemulţumit de deznodământul partidei cu Olteţul. „Am avut ocazii peste ocazii. L-am făcut mare pe portarul celor de la Zătreni. Ei ar trebui să-şi analizeze jocul, nu să vorbească despre arbitraj. De ce nu spun cum au marcat golurile!? Au fost două greşeli de portar şi un 11 metri care trebuia să fie lovitură liberă indirectă. Aşa ne-au bătut. Ei n-au jucat nimic, au tras în continuu de timp. Rezultatul e mincinos. Îmi pare rău să spun asta, dar nu mi-am dorit să promoveze Olteţul, pentru că nu are valoare să meargă în «D». Dacă nu fuzionează cu o altă echipă, cei de acolo nu au nicio şansă la Liga a IV-a. Au arătat în acest meci ca o echipă de mijlocul clasamentului”, a spus Adrian Grigorie. Totodată, sponsorul echipei din Roeşti a precizat că echipa sa şi-a apărat corect şansele, în ciuda zvonurilor lansate de echipa din Popeşti, aflată în lupta pentru primul loc. „Cei de la Popeşti nu trebuie să vorbească în necunoştinţă de cauză. Am fost de departe mai buni decât echipa oaspete. Apoi, AS 2009 ar fi trebuit mai întâi să-şi câştige propriul meci şi după aceea să vorbească despre partida de la Roeşti. La noi au existat suspiciuni doar în privinţa portarului, Codruţ Enescu. Am înţeles că tatăl lui ar lucra cu cineva din anturajul celor din Zătreni, însă el s-a jurat că n-a greşit intenţionat, deci nu pot să-l acuz de ceva”, a mai afirmat Adrian Grigorie.

Laurenţiu SIMA

Articole Similare

2 Comments

 1. tin sa multzumesc in mod special celor 2 persoane care anu acesta au fost CEI MAI TARI….
  IN PRIMUL RAND DOMNULUI PRIMAR COSTICA LITZOIU CARE IN CIUDA CRIZEI SI A PROBLEMELOR DE LA PRIMARIA A FOST SI ESTE ALATURI DE NOI….VA MULTZUMIM…
  IN AL DOILEA RAND TOT UNUI PRIMAR….DOMNULUI PRIMAR BOIANIU ..PRIMARU DE LA GRADISTEA CARE A DAT DOVADA DE SERIOZITATE,DE OMENIE…CE SA MAI UN OM SPECIAL…A AVUT ONOAREA DE AS APARA CORECT SANSELE LA MECIUL CU POPESTI…..VA MULTZUMESC MULT DOM PRIMAR SI IMI DOREWC DIN TOT SUFLETUL CA ANU ACESTA SA FITI ALATURI DE NOI IN LIGA IV …..VA RUGAM…

  PS: VA PUPA JEAN SI NU UITATI DE CERCEL IULIAN GOLHETERUL (NU NUMAI AL SERIEI, CI SI AL LIGI A V) 37 GOLURI MARCATE….

 2. Felicitari echipei de fotbal ,,OLTETUL ZATRENI” si tuturor celor care s-au implicat si au trait emotii alaturi de jucatori. Ii asigur de tot sprijinul meu si in continuare.Atat timp cat fotbalul ma fascineaza si traiesc emotii alaturi de multi impatimiti ai acestui sport din localitate nu voi ceda in fata antifotbalistilor.
  Multumesc jucatorilor,antrenorilor,cadrelor medicale,soferilor,organizatorilor ,cadrelor de politie,etc.
  Presedintele C.L

Lasă un răspuns

Back to top button