Diverse

Top 10 cele mai populare sporturi din lume

Oamenii practica sport de mai bine de 3.000 de ani pe aceasta planeta. Primele competitii s-au organizat in Grecia Antica, iar pe atunci foarte multa lume venea sa vada atletii in actiune. De atunci insa, s-au produs multe schimbari si sportul a devenit un fenomen foarte urmarit.

In multe tari civilizate se investeste masiv in sport pentru ca este sanatate curata pentru populatie. Pe langa asta, pentru privitori este o buna sursa de divertisment, dar si de inspiratie de foarte multe ori. Una peste alta, mai trebuie spus si ca el contribuie enorm inclusiv la economia mondiala.

Cel mai iubit sport in Romania este de departe fotbalul, asta chiar daca nu am avut niste performante extraordinare in aceasta disciplina. Ramai si citeste randurile urmatoare daca vrei sa afli care sunt cele mai populare sporturi in intreaga lume in functie de numarul lor de fani.

1. Fotbalul – 3,5 miliarde de fani

De departe cel mai indragit sport de pe aceasta planeta este fotbalul pentru ca are cei mai multi fani, dar si jucatori profesionisti in aproape toate tarile din lume. Estimarile arata ca sunt peste 250 de milioane de jucatori de fotbal in peste 200 de tari. Natiunile cu cele mai multe stadioane sunt urmatoarele:

  • Statele Unite ale Americii – 200 de stadioane
  • China – 180 de stadioane
  • Marea Britanie – 170 de stadioane
  • India – 150 de stadioane
  • Coreea de Sud – 130 de stadioane

2. Cricket – 2,5 miliarde de fani

Poate nu te asteptai sa fie pe aceasta pozitie. Este foarte popular mai ales in Sudul Asiei fiind adus acolo de britanici. In India, dar si in Sri Lanka, Pakistan, Australia sau Africa de Sud cricketul este foarte urmarit, asta poate si pentru ca aceste natiuni au fost la un moment-dat colonii britanice.

3. Hochei – 2 miliarde de fani

Se pare ca in urma cu 4.000 de ani egiptenii au inceput sa practice un sport similar cu hocheiul. Asa cum este el cunoscut acum, a aparut in Anglia undeva in secolul al XVII-lea. In prezent, doar in SUA sunt inregistrati peste 550.000 de jucatori de hochei pe gheata, iar in Canada este cel mai iubit sport.

4. Tenis – 1 milard de fani

Iti vine sa crezi sau nu, dar acest sport a fost prima oara practicat de calugari, in urma cu aproximativ 600 de ani. Este cea mai iubita disciplina individuala de pe intreaga planeta. Daca esti interesat sa pariezi pe tenis, dar si pe alte sporturi, sa stii ca la operatorul 888sport gasesti o oferta excelenta.

5. Volei – 900 de milioane de fani

Am scazut sub pragul de 1 miliard de fani, dar chiar si asa, cifrele voleiului sunt impresionante. Este un sport global care este practicat pe plajele din Rio de Janeiro sau in salile din Anglia, Franta, Italia sau chiar si Romania. Popularitatea sa a crescut foarte mult si de la introducerea sa ca disciplina olimpica.

6. Tenis de masa – 850 de milioane de fani

Taiwan si Iran au o populatie combinata de aproape 90 de milioane de oameni si acolo tenisul de masa este in top 3 cele mai iubite sporturi. In China insa este un adevarat fenomen pentru ca face parte din cultura acestei tari si face parte inclusiv din programa scolilor.

7. Baschet – 800 de milioane de fani

Baschetul este practicat in peste 200 de tari de pe aceasta planeta. Cel mai puternic campionat din lume este NBA, iar in sezonul 2022-2023 au fost peste 32 de miliarde de vizualizari ale meciurilor din aceasta competitie. Sunt si multi romani care fac nopti albe ca sa ii vada pe LeBron James sau Stephen Curry.

8. Baseball – 500 de milioane de fani

Avem si noi un sport care se aseamana foarte mult cu acesta, care se numeste oina, insa nu s-a bucurat de popularitatea pe care o are baseballul. Printre tarile in care sunt foarte multi fani ai acestei discipline sunt SUA, Japonia, Mexic, Coreea de Sud sau Venezuela.

9. Rugby – 475 de milioane de fani

Campionatul Mondial de Rugby s-a incheiat de curand cu o finala superba castigata de Africa de Sud impotriva rivalei Noua Zeelanda. Este o discplina complexa, in care sportivii dau totul pe teren, de multe ori riscandu-si integritatea corporala. Poate si de aceea este asa iubit acest sport.

10. Golf – 450 de milioane de fani

Tara in care acest sport are cei mai multi fani este SUA, dar este foarte urmarit si in Marea Britanie, Australia, China sau Canada. Este o disciplina gratioasa, care se bazeaza foarte mult pe precizie. Inclusiv celebrul fotbalist galez Gareth Bale a devenit jucator profesionist de golf.

De asemenea, mai merita mentionat si fotbalul american care se pare ca ar avea aproximativ 400 de milioane de fani. Multi se asteapta ca aceasta disciplina sa ajunga in acest top 10 foarte curand pentru ca popularitatea SuperBowl este in continua crestere.

Este recomandat sa urmaresti oricare dintre aceste sporturi pentru ca fiecare dintre ele are ceva special. Si mai important insa ar fi sa practici unul dintre ele pentru ca miscarea si aerul proaspat au efecte benefice asupra organismului si astfel vei fi mai sanatos atat fizic cat si mental.

Articole Similare

Back to top button