Acasă Administratie Teren de fotbal, pensiune, păstrăvărie, ciubăr şi căbănuţe, la Cernişoara

Teren de fotbal, pensiune, păstrăvărie, ciubăr şi căbănuţe, la Cernişoara

1057
0

Primarul Dumitru Criorîcă caută soluţii pentru a aduce mai mulţi bani în bugetul local şi pentru crearea unor noi locuri de muncă pentru cetăţenii din Cernişoara. Acest lucru nu se poate realiza decât prin atragerea unor investitori. Principala piedică în calea lor o reprezintă lipsa utilităţilor. S-au făcut demersuri pentru extinderea reţelei de apă, pentru canalizare, introducerea sistemului de gaze naturale şi modernizarea drumurilor. Când acestea vor deveni realitate, există şanse ca depopularea să stagneze, fiii satului plecaţi prin străinătate sau marile oraşe, să se întoarcă la vatră.

”Avem proiecte depuse pentru rezolvarea problemelor legate de utilităţi. Sunt multe probleme pe care nu le putem rezolva decât cu sprijinul autorităţilor judeţene, naţionale. Bineînţeles că ne-am dori ca în localitate să apară cât mai mulţi investitori. Există interes, dar nu se poate realiza nimic dacă nu ai o sursă de apă, condiţii minime pentru a te dezvolta. Totuşi, ne străduim. Am avut o discuţie cu un posibil investitor. Vrea să concesioneze un teren, să ridice o fabrică. Vedem dacă se concretizează. Orice investiţie aduce bani în plus la bugetul local, din taxe şi impozite, care ne ajută să realizăm diverse obiective, dar şi locuri de muncă pentru localnici. Doar aşa putem să mai scoatem şi noi un pic capul în lume, să ne dezvoltăm şi să stopăm cumva depopularea din mediul rural. Sunt multe decese, se nasc puţini copii, iar tinerii pleacă în străinătate pentru un trai mai bun. Dacă ar avea aici ce le trebuie, condiţii adecvate, cu siguranţă s-ar întoarce acasă”, a spus Dumitru Ciorîcă.

Comuna Cernişoara se poate dezvolta inclusiv pe plan agro-turistic. Un prim pas în acest sens a fost făcut de fostul preşedintel al clubului de fotbal SALDI Cernişoara, care activa în anii trecuţi în competiţiile de pe plan judeţean. Potrivit spuselor primarului, Siliminel Diaconescu realizează o investiţie privată de anvergură, în satul Cernişoara, mai sus de baza sportivă pe care juca echipa sa, cu pensiune, teren de fotbal, păstrăvărie, ciubăr, căbănuţe. Activează în domeniul construcţiilor şi are resurse pentru a finaliza acest proiect de suflet şi impresionant pentru comuna Cernişoara.