Acasă Administratie Centrul civic din Drăgoeşti se transformă. Parc de joacă extins pentru copiii...

Centrul civic din Drăgoeşti se transformă. Parc de joacă extins pentru copiii din comună

132
0

Primarul Gheorghe Melente speră ca anul 2022 să fie cel puţin la fel de bun precum 2021 pe plan investiţional. Întâiul gospodar din Drăgoeşti aşteaptă cu nerăbdare momentul în care vor fi finalizate alte două obiective. Melente îşi doreşte inclusiv modernizarea centrului civic.

”2021 a fost un an bun pentru noi, în sensul în care au continuat investiţiile. E mulţumitor că nu am intrat în noul an cu datorii. A fost ca niciodată în ultimii 5-6 ani. Am avut co-finanţări foarte mici. La piaţă practic nu avem deloc. Acum, la fel, continuăm ce avem în lucru. O să facem recepţia la terminarea lucrărilor, la mijlocul anului, zic eu, la piaţă şi Centrul Cultural. În paralel mergem cu documentaţia pentru zona centrală, pe care o refacem integral. Se schimbă tot. Vom avea rigole carosate, o parcare mai mică (ţinând cont că s-au creat suficiente spaţii de refugiu pentru maşini, prin modernizarea drumului judeţean) pentru a permite dublarea parcului de joacă pentru copii. Îl vom împrejmui, va avea supraveghere video. Avem copii şi sunt încântaţi să vină să se joace în acest parc. Mai sunt cerinţe şi în alte zone ale comunei, dar le facem pe rând. Tot aici, în centrul civic, vrem să montăm şi o staţie de încărcare electrică, auto. Mergem înainte şi cu cadastrarea, reactualizăm PUG-ul. Aici suntem aproape gata. Dacă reuşim şi cadastrarea extravilanului, facem intabularea la drumuri şi vom putea să accesăm fonduri pentru modernizare”, a explicat Gheorghe Melente.
În perioada următoare vor continua lucrările de modernizare a sediului Primăriei, dar şi demersurile pentru obţinerea fondurilor necesare pentru alte investiţii de interes pentru localitate.

”Lucrez pentru o documentaţie pe AFM, pentru extinderea iluminatului public. Vrem să punem 4-500 de lămpi inteligente. Am depus proiecte şi pe programul Anghel Saligny. Am identificat nişte drumuri, care sunt ca o centură ocolitoare a drumului judeţean. Însumează peste 3 kilometri. Refacem şi sediul Primăriei, integral. Parterul l-am făcut, mai avem parte de sus. Dotările sunt ok. Acestea intervenţii se fac din bugetul local. Pe PNRR aşteaptăm să vedem dacă reuşim ceva cu reţeaua de gaze. Aş vrea să accesăm fonduri şi pe AFM, pentru creşterea eficienţei energetice la şcoală”, a mai anunţat primarul din Drăgoeşti.