Alte sporturi

CSŞ Chimia Rm. Vâlcea, pe primul loc în Divizia A

* directorul Clubului Sportiv Şcolar, Mihaela Truşcă, este membru de bază în echipa care face senzaţie în cea de-a doua ligă naţională

Echipa de tenis de masă a CSŞ Chimia Rm. Vâlcea este cea mai bună din Divizia A de tenis de masă. S-a evidenţiat în prima etapă, iar în cea de-a doua rundă, desfăşurată recent, la Bistriţa, a reuşit să-şi reconfirme valoarea. A câştigat cu scorul de 9-4 partida cu LPS Rm. Sărat, s-a impus cu 9-6 şi în faţa CSM Bistriţa, însă meciul cu echipa gazdă le-a solicitat la maxim pe tenismenele vâlcene, a fost un duel dificil, iar oboseala şi-a spus cuvântul în ultimul meci, cel al orgoliilor, cu principala contracandidată din lupta pentru primul loc, LPS Slatina. CSŞ Chimia a cedat întâlnirea cu LPS Slatina cu scorul de 9-8, dar, în ciuda înfrângerii, formaţia vâlceană s-a menţinut pe prima poziţie a clasamentului, având în faţa echipei din judeţul Olt avantajul meciurilor directe. În prima etapă a fost 9-7 pentru Vâlcea, astfel că CSŞ Chimia Rm. Vâlcea se situează acum pe cea mai înaltă treaptă a podiumului şi se află în grafic în ceea ce priveşte obiectivul stabilit pentru acest sezon: calificarea în grupele principale, unde merg primele două clasate din actuala serie de Divizia A. Din echipa CSŞ Chimia Rm. Vâlcea, care a reuşit să impresioneze în cea de-a doua ligă naţională de tenis de masă, face parte şi Mihaela Truşcă, directorul CSŞ, care are dublă calitate, de antrenor-jucător. Alături de Mihaela Truşcă, luptă pentru a obţine rezultate dintre cele mai bune în Divizia A, tenismenele: Ioana Ghiordun, Mădălina Avram, Larisa Ghişoiu şi Lavinia Şandru. De menţionat este şi faptul că rezultatele sunt cu atât mai mult de apreciat cu cât antrenorii CSŞ Chimia nu se pot baza la antrenamente pe două dintre jucătoarele de bază. Mădălina Avram şi Larisa Ghişoiu sunt studente şi nu pot veni la pregătire. Se antrenează separat şi se întâlnesc cu restul colegelor în meciurile oficiale, din campionat. Mai trebuie spus că următoarea etapă de Divizia A va avea loc pe 27 şi 28 noiembrie, la Slatina, ultima rundă a turului urmând a se desfăşura la Vâlcea. Altfel, pentru directorul CSŞ Rm. Vâlcea mai există un motiv de mulţumire. Recent, Federaţia Română de Tenis a oferit echipei vâlcene cinci mese de joc tip hard, de ultimă generaţie, iar conducerea CS Chimia a venit cu mantinelele, astfel că acum tenismenele se pot pregăti corespunzător.
În altă ordine de idei, la sfârşitul acestei săptămâni va avea loc în sala mică de sport a Colegiului Naţional „Alexandru Lahovari”, sub îndrumarea inspectorului şcolar Mariana Georgescu, faza de sector a campionatului de tenis de masă din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, întrecere la care participă toate şcolile generale din oraş. La această întrecere vor fi prezente şi sportivele legitimate la CSŞ Chimia Rm. Vâlcea, care vor reprezenta diferite edificii de învăţământ din oraş. Lavinia Şandru, Cristiana Goleanu, Alexandra Mirică şi Andreea Voicu vor lupta pentru Şcoala Generală Nr. 2, Georgiana Tîrzianu pentru Şcoala Generală Nr. 5, iar Ştefania Năulea pentru Liceul „Matei Basarab”. (S.S.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button