Liga Nationala

Tare ca fierul, mai iute ca Oţelul

Oltchim – Oţelul 38-25 (21-15)
* chimistele şi-au făcut norma şi cu echipa din Galaţi

Preconizată a deveni o mare echipă, datorită faptului că la Galaţi se găseşte ca sponsor unul dintre cei mai bogaţi oameni ai planetei, indianul Lakshmi Mittal, care pare a fi dispus să investească în sportul de performanţă, Oţelul a fost nevoită să-şi arate deocamdată limitele în faţa Oltchim-ului. Gruparea pregătită de Liviu Paraschiv a jucat săptămâna trecută la Vâlcea, într-un meci contând pentru cea de-a XII-a etapă a Ligii Naţionale. Fără pretenţii la un rezultat pozitiv, Oţelul a încercat să menţină cât mai mici proporţiile scorului. Alina Horjea, fostă Branişte, a reprezentat gura de oxigen pentru Oţelul. A demonstrat că este aceeaşi jucătoare valoroasă şi le-a ţinut în joc pe gălăţence prin reuşitele sale. Primul mitan s-a încheiat la scorul de 21-15 pentru chimiste, care, având aproape garantat succesul, în partea secundă au urmărit mai mult realizările tehnice, spectacolul, prin care să-i mulţumească pe spectatorii prezenţi în sală. Neagu, Nechita şi Curea au încercat şi au reuşit câteva „aeriene”, care au făcut deliciul publicului. Ozel s-a evidenţiat şi ea, a început să se încadreze tot mai mult în descrierea ce i-a fost făcută înainte de a veni la Oltchim, Ardean a ieşit din umbră, s-a sesizat o mai mare poftă de joc, obiectivul a fost îndeplinit, formaţia vâlceană impunându-se cu scorul de 38-25. Aşadar, aproape totul a ieşit pe placul Oltchim-ului la meciul cu Oţelul.
Pentru CS Oltchim au marcat: Ozel (7), Nechita (7), Ardean (6), Stanca (5), Manea (4), Neagu (3), Pidpalova (2), Fiera (1).
Cea mai bună marcatoare a Oţelului Galaţi a fost Alina Branişte Horjea, autoare a zece goluri.

Bocăneală a luat roşu!

Bocăneală a revenit la Vâlcea, dar n-a făcut nici un rău sportului local. Nu este, însă, vorba despre arbitrul de fotbal, ci de goalkeeper-ul formaţiei din Galaţi, Ramona Bocăneală. În meciul cu Oltchim de săptămâna trecută, portarul Oţelului a ieşit la intercepţie pentru a opri un contraatac al formaţiei chimiste, însă n-a reuşit să atingă mingea şi a faultat-o dur pe Ada Nechita. Se întâmpla spre finalul întâlnirii, în minutul 46. Intervenţia neregulamentară a lui Bocăneală a fost sancţionată prompt de arbitrii partidei care i-au acordat cartonaşul roşu jucătoarei gălăţene şi au trimis-o astfel direct în tribună.

„Am jucat împotriva Naţionalei României şi lucrul acesta ne onorează”

Antrenorul oaspetelor, care a trecut cândva şi pe la Oltchim, Liviu Paraschiv, n-a avut prea multe de spus pe seama rezultatului dintre campioana României şi Oţelul Galaţi. „Nu aveam pretenţii mari de la acest meci. Rezultatul e logic. Am jucat cu o super echipă! Nu ne aşteptam la mai mult de la acest meci, ci doar la o diferenţă de scor rezonabilă. Am jucat împotriva Naţionalei României, care a obţinut bronzul european şi lucrul acesta ne onorează. Graţie Oltchim-ului, merităm să avem şase echipe în cupele europene”, a declarat tehnicianul Oţelului după înfrângerea de la Vâlcea.

„Cristina, nu uita, Vâlcea este casa ta!”

Cea mai bună handbalistă a planetei în 2010, Cristina Neagu, a avut parte de un tratament special din partea suporterilor la meciul cu Oţelul Galaţi. A primit un coş cu flori din partea autorităţilor locale şi un buchet de trandafiri din partea liderului galeriei, Constantin Tîlvănoiu, Brigada Zăvoi având pregătit pentru interul formaţiei chimiste şi un program cu dedicaţie. Suporterii formaţiei vâlcene au afişat un banner special pentru Criss, „Cristina Neagu, Diamantul Galaxiei” şi i-au transmis tot meciul mesaje menite să o determine să nu părăsească Vâlcea. „Cristina, nu uita, Vâlcea este casa ta!” sau „Cristina, te iubim, nu pleca de la Oltchim” au fost doar câteva dintre scandările galeriei la meciul cu Oţelul. Piesa de rezistenţă a reprezentat-o, însă, „imnul” pregătit de „brigadă” celei mai bune handbaliste a lumii: „De la Bucureşti venită, în istorie regăsită, Cristina Neagu se numeşte, toată Vâlcea o iubeşte; diamant nepreţuit, Cristina Neagu numit… Ale, ale, Cristina Neagu, ale…”.

„Lumea aşteaptă mai mult de la mine”

Imediat după meciul cu Oţelul Galaţi, deşi „rugată” insistent de galerie să nu plece de la Vâlcea, Cristina Neagu nu a dat un răspuns fanilor cu privire la decizia ei. „Nu m-am decis ce voi face din vară. Galeria mi-a scandat numele pe toată durata meciului. A fost un gest frumos din partea lor şi le mulţumesc pentru susţinere. Sper să fie mereu alături de noi, alături de echipă. N-am simţit neapărat o presiune care să mă determine să iau o decizie imediată”, a spus atunci Neagu. O zi mai târziu, însă, jucătoarea avea să semneze prelungirea contractului cu formaţia vâlceană. Altfel, „Criss” a mai precizat după partida cu Oţelul: „Pentru mine nu e mai greu acum, că am fost declarată cea mai bună jucătoare. Dar cred că lumea aşteaptă mai mult de la mine. Mi-aş dori să mă abonez la astfel de trofee, însă nu pot să spun că ţin neapărat să fiu declarată în fiecare an cea mai bună jucătoare. M-ar mulţumi mai mult trofeele cu echipa. Aş fi foarte fericită dacă aş câştiga Liga Campionilor cu Oltchim şi n-aş mai fi declarată cea mai bună jucătoare din lume”.

Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button