Liga Nationala

Chimistele, la cota 13!

Ştiinţa Baia Mare – Oltchim Rm. Vâlcea 21-39 (8-21)
* formaţia vâlceană a reuşit să câştige şi ultimul duel din turul Ligii Naţionale

Elevele lui Kovacs s-au dovedit extrem de iubite şi la Baia Mare. Sala de sport din localitate s-a dovedit neîncăpătoare pentru microbiştii veniţi să vadă la lucru campioana României. A început în ultima perioadă să se potrivească pentru Oltchim imnul Rapidului de la fotbal, care, adaptat, ar reflecta întocmai realitatea: „Suntem peste tot acasă, porţile ni se deschid, nu-i echipă mai frumoasă şi iubită ca… Oltchim!”. Iar Oltchim a încercat să nu-şi dezamăgească fanii şi să ofere spectacolul aşteptat. Ozel a impresionat prin pasele excepţionale, Nechita a fost responsabilă cu declanşarea „aerienelor”, Neagu şi Manea au finalizat în „zbor”, iar Ardean a punctat simplu, fără să se complice şi a fost cea mai bună marcatoare a echipei vâlcene din prima repriză, cu şase reuşite. A fost 7-1 pentru Oltchim, apoi 10-3, 19-6 şi în cele din urmă, la finalul primul mitan, 21-8 în favoarea formaţiei chimistă.
În partea secundă a apărut pe teren şi favorita publicului, Melinda Geiger, jucătoare venită la Oltchim de la Baia Mare. În garnitura a doua s-au mai încadrat Tamaş, Pidpalova, Han, Stanca, Curea, care n-au reuşit în primă fază, în apărare, să facă faţă adversarei la fel de bine ca jucătoarele care au evoluat în prima repriză. Băimărencele au început mai hotărâte partea secundă şi în mai puţin de un sfert de oră din cea de-a doua repriză au marcat cât reuşiseră în 30 de minute. Au mai recuperat din diferenţă, în minutul 44 înregistrându-se 27-16 pentru Oltchim. La 29-19 (minutul 47), Kovacs a cerut time-out, şi-a muştruluit elevele, încercând să le determine să se ridice cel puţin la nivelul primei reprize. Chimistele n-au mai impresionat printr-un joc bine organizat şi faze spectacol, însă au reuşit să majoreze diferenţa. Meciul s-a încheiat la scorul de 39-21 pentru vâlcence.
Pentru Oltchim au înscris: Ardean (7), Stanca (5), Ozel (4), Manea (4), Neagu (4), Han (3), Geiger (3), Pidpalova (3), Nechita (3), Curea (2), Luca (1). Cea mai bună marcatoare a echipei din Baia Mare a fost Camelia Balint, cu opt reuşite.

Prima partidă din retur, în deplasare

Oltchim a avut parte de un parcurs de metronom în prima parte a sezonului de Liga Naţională. A înregistrat 13 victorii din tot atâtea meciuri, astfel că abordează returul liniştită. Prima partidă pe care formaţia vâlceană o va disputa în cea de-a doua parte a campionatului va avea loc în deplasare. Elevele lui Kovacs o vor întâlni sâmbătă, 29 ianuarie, la Turnu Severin pe SCM Craiova, echipă pregătită de Victorina Bora. După acest meci va urma duelul de pe teren propriu cu Rulmentul Braşov, iar apoi, pe 6 februarie, în Sala Traian, partida de foc, cu Buducnost, din grupele principale ale Ligii Campionilor.

Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button