Administratie

Ţara arde şi baba se piaptănă!

Varlan EduardETA îşi schimbă „vechiturile” din dotare cu vechituri luate prin licitaţie

SC ETA SA, firma de transport în comun din subordinea Primăriei, îşi reînnoieşte parcul auto cu autobuze vechi. Decizia aparţine actualului executiv al Primăriei Râmnicului, dar şi celor 15 consilieri municipali ai PDL care şi-au dat acordul pentru această afacere.
Conducerea societăţii ETA a decis să-şi reînnoiască parcul auto prin achiziţionarea unor autobuze şi microbuze la fel de vechi ca şi cele din dotare. Raportul a fost prezentat spre aprobarea consilierilor municipali în cadrul şedinţei CL de săptămâna trecută. Conform raportului înaintat de Executivul Primăriei Râmnicului, societatea urmează să achiziţioneze 5 autobuze normale, trei lungi şi un autocar, cel deţinut în prezent urmând a fi înapoiat  posesorului de drept, respectiv echipei de fotbal CSM Râmnicu Vâlcea.
Consilierii Opoziţiei au realizat stupizenia acţiunii şi au reacţionat. „Ştim foarte bine că parcul ETA lasă de dorit, că foarte multe trebuiau casate şi este foarte bine că se încearcă înnoirea lui, numai că în raport se specifică că vechimea maşinilor ETA este cuprinsă între 10-15 ani, iar în hotărâre ni se spune că autobuzele pe care le vom lua vor avea ca an de fabricaţie anul  1999, deci au tot 10 ani vechime. Noi nu ne opunem, dar avem un amendament, să punem aici ca anul de fabricaţie să fie 2003 -2005 sau să cumpărăm doar trei în leasing. Altfel înlocuim nişte rable cu alte rable”, a precizat consilierul liberal Eduard Vârlan.
Primarul Romeo Rădulescu a declarat că nu-şi permite să cumpere autobuze noi pentru că nu are bani, şi că preferă să cumpere vechituri la jumătate de preţ. Asta pe principiul: mai bine mai multe şi mai ieftine decât puţine şi noi.
„E vorba de bani. Un autobuz nou costă 300.000 de euro. Noi avem doar 200.000 de euro şi vrem să le luăm pe toate cu 180.000 de euro. Cele pe care le avem acum sunt din 2005 şi arată foarte bine. Am putea lua doar trei autobuze pentru transport în comun, dar nu rezolvăm problema, pentru că ne-ar costa 900.000 de euro şi ar trebui să dăm avans 30%, cam 300.000 de euro, bani pe care nu-i avem. Vine iarna şi ne prinde fără autobuze! Mai bine le luăm pe cele vechi, care sunt foarte bune”, a afirmat primarul Râmnicului.
Şi aşa s-a reînnoit ETA cu vechiturile altora, cu toate că edilul oraşului spunea că vrea să reducă poluarea din oraş, prin achiziţionarea unor autobuze noi, dar vechi.

Dana Nedescu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button