Diverse

Surprinde-ţi invitaţii cu un aperitiv delicios, inedit şi uşor: ruladă cu pui

Ideile de aperitive pentru o petrecere nu includ numai salata boeuf, chiftelele, mezelurile şi caşcavalul, legumele şi măslinele, ci există şi reţete care se pot prepara pentru a surprinde invitaţii, cum ar fi o ruladă cu pui delicioasă şi care poate fi servită atât la prânz, cât şi la cină. Rulada cu pui este un aperitiv cât se poate de uşor de făcut, de apreciat de cei mari şi de copii, un aperitiv care se serveşte simplu sau înmuiat în sos, cu legume sau alături de alte preparate.

De ce ingrediente este nevoie pentru a prepara delicioasă ruladă cu pui?

Pentru a prepara rulada cu pui pentru 8-10 musafiri, sunt necesare următoarele ingrediente:

· 2 bucăţi piept de pui cu os şi piele La Provincia;
· 8 ouă;
· 10-12 felii de şuncă de Praga;
· 2 linguri de mere;
· 1 pahar de vin alb demisec;
· Cimbru şi boia de ardei dulce, sare şi piper.

Cum se prepară rulada cu pui?

Rulada cu pui se prepară în mod simplu, fără prea multă pregătire gastronomică de către gospodinele care vor să obţină un aperitiv grozav fără efort prea mare, urmând următorii paşi:

· se fierb ouăle, se lasă la răcit, se decojesc şi se taie rondele;
· se desprinde pieptul de pui, se bate cu un ciocan de bucătărie, se taie marginile bucăţilor de piept astfel încât să iasă fâşii, fără a tăia până la capăt;
· se condimentează pieptul cu sare şi piper, boia şi cimbru;
· se pun feliile de şuncă de Praga şi ouăle pe lungimea fâşiilor de pieptd e pui şi se rulează astfel încât să se poată obţine două aperitive;
· se leagă rulada pe lung şi pe lat cu aţa alimentară;
· se unge folia de aluminiu cu ulei şi se împachetează rulada în folie;
· se pune totul în tavă şi se lasă la cuptor pentru 30 de minute la temperatura de 180 de grade C;
· se scoate rulada şi se desprinde folia;
· se stropesc bucăţile de rulada cu vin şi se ung cu miere şi se mai lasă jumătate de oră la cuptor, din zece în zece minute se stropeşte rulada cu sosul din tava;
· se taie firele de aţă şi rulada felii după ce se răcoreşte.

Cum se serveşte rulada cu pui?

Rulada cu pui este o reţetă simplă se poate ofertanta din punct de vedere al compoziţiei, dar şi al modului de servire. Rulada cu pui se poate umple şi cu ciuperci, ardei gras, caşcaval sau usturoi, se poate servi rece sau caldă, cu alte mâncăruri de tip aperitiv, cu o salată de primăvară, o salată de varză proaspătă sau cu un amestece de legume.
Rulada cu pui este o opţiune excelentă pentru orice petrecere reuşită!

Articole Similare

Back to top button