Liga IVLiga VLiga 6

Se vede luminița de la capătul tunelului! Burleanu a făcut anunțul cu privire la începerea competițiilor din fotbalul amator

După un an de pauză competițională la nivel de copii și juniori și în fotbalul mic, campionatele ar putea începe în luna martie. Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, în urma ședinței Comitetului Executiv din această săptămână, că Federația a solicitat modificarea protocolului medical pentru ca toate cluburile să fie capabile să-l respecte.

Ce am anunțat în cadrul ședinței de Comitet Executiv și ne bucurăm de această înțelegere și susținere din partea tuturor membrilor lui, este că ne dorim să putem să reluăm toate competițiile la nivel de copii și juniori și fotbal amator din luna martie. Pentru a putea să facem acest lucru am solicitat deja o modificare de protocol medical și anume înlocuirea testelor RT-PCR cu teste antigenice rapide. Înlocuirea acestora cu cele rapide reprezintă un sprijin extraordinar de important pentru toate cluburile care au avut activitatea blocată în anul 2020, mai ales că vorbim de un număr semnificativ de cluburi, care nu au primit nicio susținere din partea Statului anul trecut. O asemenea modificare ne-ar permite și le-ar permite tuturor acestor cluburi să poată să-și reia activitatea cât mai aproape de normalitate. Totodată am solicitat și această reglementare, ca persoanele vaccinate împotriva COVID-19 să fie exceptate de la procedura de testare”, a transmis președintele Federației Române de Fotbal.

Burleanu a mai anunțat și că este luat în calcul și un al doilea scenariu care ”presupune o testare RT-PCR doar înainte de începerea competiției și apoi doar dacă apar simptome ale virusului”. Verdictul final îl vor da Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății. Până la o concluzie finală, luni, 1 februarie, Răzvan Burleanu va discuta, în cadrul unei videoconferințe, cu președinții de AJF-uri din țară, în urma căreia se vor putea elucida mai multe necunoscute.

Articole Similare

Back to top button