Diverse

Stiri din ediţia tipărită 1560

DIANA împlineşte 30 de ani şi vă invită la #LetsMEAT@theFestival

Compania DIANA împlineşte 30 de ani şi vă invită să sărbătoriţi acest frumos moment prin mai multe evenimente menite să vă apropie şi să vă facă să vă simţiţi bine. Primul va fi un excelent fusion de muzică live şi entertainment. #LetsMEAT@theFestival se va desfăşura între 9 şi 11 iulie a.c., la Brezoi, pe Strada Valea Satului, în Summer Camp. Maratonul muzical va fi unul grandios. Vineri, în prima zi, vor urca pe scenă Antract, Taxi şi Mash Up Band. Sâmbătă, vor cânta Lupii lui Calancea şi apoi Zdob şi Zdub, iar duminică îi veţi putea asculta şi vedea pe Fără Zahăr, Bosquito şi White Mahala. Biletele şi abonamentele sunt disponibile la https://www.iabilet.ro/bilete-let-s-meat-festival-63847 şi pot fi obţinute la doar 30% din preţ cu câteva click-uri: 1. Like paginii de Facebook @DIANAAbatorsiFabricadeMezeluri şi share evenimentului #letsMEAT@theFestival; 2. Follow contului de Instagram @dianaabatorsifabricademezeluri; 3.Trimiţi printscreen cu dovada în mesaj privat pe oricare dintre conturile de mai sus; 4. Opţional, distribui postarea de eveniment în Story, cu tag. În maximum 12 ore, primeşti codul unic cu care poti achiziţiona abonamentul pentru toate cele 3 zile de festival cu 100 de lei şi biletele pentru o zi cu 50 de lei. Evenimentul este organizat de DIANA Abator şi Fabrică de Mezeluri şi Aby Stage Events, în parteneriat cu Primăria Oraşului Brezoi şi cu sprijinul Asociaţiei MENTOR ROCK. Accesul publicului va fi condiţionat de normele în vigoare la data evenimentului. Actualmente, acestea prevăd: “Participarea este permisă doar pentru • persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare • persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau • rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore”.

Pregătiri la Vaideeni pentru a 5-a ediţie a Festivalului Naţional al Sculptorilor cu Drujba. Anul acesta, vine şi viktoria Popova, din Ucraina

Anul acesta, Festivalul Naţional al Sculptorilor cu Drujba ajunge la cea de-a 5-a ediţie. Daniel Băluţă, primarul comunei Vaideeni, a anunţat că evenimentul se va desfăşura în perioada 26 iulie – 1 august, la Agropensiunea Cerna, iar de această dată, printre participanţi, se va afla şi celera artistă Viktoria Popova, din Ucraina.


Cum 2021 a fost proclamat anul păcii şi al încrederii, principii pe care le-au dorit înfăptuite toţi cei care au condus acest popor, tema celei de-a 5-a ediţii a festivalului este istoria. Aşadar, toţi carverii vor sculpta… istorie: voievozi, domni, regi şi alte figuri emblematice din istoria noastră. La ediţia din acest an, participă 10 carveri din România – Gabriel Pătraşc (Ilfov), Sztan Doru (Dâmboviţa), Adrian Voican (Vâlcea), Bălan Fănică (Neamţ), Edi Schneider (Hunedoara), Ioan Ungur (Mureş), Moldovan Augustin (Mureş), Ionuţ Hodor (Maramureş), Baicu Nicolae (Argeş) şi Mihai Iasinovschi (Caransebeş), dar Viktoria Popova, din Harkiv (Ucraina). În cadrul Festivalului, se vor realiza statui cu următoarele personalităţi istorice: Mircea cel Bătrân, domn al Ţării Româneşti (1386-1418), Alexandru cel Bun, domn al Moldovei (1400-1432), lancu de Hunedoara, voievod al Transilvaniei (1441-1446), Vlad Ţepeş, domn al Ţării Româneşti (1448; 1456-1462; 1476), Ştefan cel Mare, domnitor al Moldovei (1457-1504), Mihai Viteazul, domn al Ţării Româneşti (1593-1601); domn al Ţării Româneşti şi al Transilvaniei (1599-1600); domn al Ţării Româneşti, al Transilvaniei şi al Moldovei (1600), Constantin Brâncoveanu, domn al Ţării Româneşti (1688-1714), Alexandru loan Cuza, domn al Principatelor Unite (1859-1862), domn al României (1862-1866), Tudor Vladimirescu – figură emblematică pentru istoria Ţării Româneşti, de la începutul secolului al XIX-lea, fiind conducătorul Revoluţiei de la 1821, al pandurilor şi domn al Ţării Româneşti, Decebal – regele Daciei (între anii 87 şi 106) şi, nu în ultimul rând, Pintea Viteazul, haiduc din Maramureş (1670-1703). Sponsorii festivalului sunt şi de această dată: Consiliul Judeţean Vâlcea – prin preşedintele Constantin Rădulescu, comuna Vaideeni – prin primarul Daniel Băluţă, RURIS Craiova – prin Camelia Dragomirescu, Nordexim şi Aqua Carpatica. “Le mulţumim şi celor de la CNIPT, Monicăi Gheorghiu, artiştilor şi producătorilor noştri locali, care vin în sprijinul festivalului cu tradiţia şi obiceiurile frumoase ale zonei noastre: Mihai Bişcu – ceramică, Ansamblul Folcloric Vaideeni, Irimescu Cristina – covoare şi haine tradiţionale şi Anca Lozan Dumitrescu – covorul oltenesc. De asemenea, le mulţumim Aurei şi lui Adrian Bondoc, de la Agropensiunea Cerna, unde vom încinge din nou şi Hora Unirii”, a mai transmis primarul Daniel Băluţă.

Primarul Catrina, ajutat de voluntari din Turcia şi Portugalia să recondiţioneze monumentele din Creţeni

Pentru că joi, pe 10 iunie, s-au comemorat eroii din Primul şi al Doilea Război Mondial, iar localitatea sa a avut peste o sută de martiri care s-au jertfit pentru ţară, primarul Constantin Catrina, de la Creţeni, s-a ocupat săptămâna aceasta de troiţele şi monumentele din comună, care nu păreau a fi recondiţionate de foarte multă vreme. În jurul său, s-au adunat pentru a da o mână de ajutor Claudia Trandafir, mentor la Asociaţia Pro Dezvoltare Dacia, patru voluntari din Turcia şi Portugalia, câţiva localnici şi iscusitul Marius Niţă, acesta din urmă ocupându-se de suduri şi repararea grilajelor de la monumente. Săptămâna aceasta, au fost mai recondiţionate cişmeaua de la Tertea şi Izvoru, unde, la fel, s-au ridicat cruci în memoria eroilor din aceste zone, iar primarul Catrina, încântat de rezultatul acţiunii, a ţinut să le mulţumească tuturor celor care au răspuns apelului său. De asemenea, edilul PER a anunţat faptul că, joi, s-au oficiat slujbe religioase atât la Monumentul Eroilor de la Creţeni, cât şi la Izvoru şi Tertea.

Din toamnă, elevii din Budeşti vor învăţa în şcoala recent modernizată

Modernizarea Şcolii cu clasele V-VIII Budeşti, un proiect derulat prin POR 2014-2020, se apropie de recepţia finală. Investiţia, estimată la aproape 3 milioane de lei, a început în urmă cu 2 ani, a presupus nu doar reabilitarea unităţii de învăţământ, ci şi extinderea acesteia.


“Lucrările sunt executate în proporţie de 99,99 %. Deja am demarat procedurile de achiziţie pentru dotări, pentru că vrem ca elevii să înceapă să înveţe din toamnă în şcoala recent modernizată”, a transmis Ion Vlădulescu, primarul localităţii. Acesta a mai făcut cunoscut şi faptul că, în această perioadă, a fost finalizată şi grădiniţa, care, din toamnă, va avea program prelungit. “În ultima vreme, am mai terminat un drum din Barza, podul peste Sâmnic, din Androneşti, iar acum ne apropiem de final şi cu trei căi de acces importante, de la Bercioiu, care au costat 1,7 milioane de lei. Sunt şi alte lucrări, pentru că, din fericire, am avut investiţii în fiecare sat. La Ruda, Bârseşti, Barza, Racoviţa, Linia – unde am asfaltat trei străzi la finele anului 2020. (…) Obiectivul meu este că continuăm la fel, într-un ritm susţinut, să dezvoltăm localitatea şi să răspundem tuturor nevoilor cetăţenilor”, a mai spus edilul PNL. Referindu-se la stadiul proiectului privind introducerea gazelor, Vlădulescu a explicat că acest obiectiv este prioritar, iar lucrările vor începe anul acesta.

Buican: Parlamentul şi toţi românii, datori să-şi onoreze eroii-martiri

Miercuri, 9 iunie, deputatul Cristian Buican a făcut o declaraţie în Parlament, subliniind importanţa Zilei Eroilor Români. „Trebuie să ne amintim şi faptul că Partidul Naţional Liberal a avut rol decident, atât în realizarea independenţei de stat a României, cât şi unirea ţării. Sigur că, oricât de merituoasă ar fi fost acţiunea politică, fără jertfa supremă a eroilor neamului, nimic nu s-ar fi putut face. De aceea, chem colegii din Camera Deputaţilor şi toţi românii să onorăm eroii neamului”, a transmis parlamentarul PNL.


„Aceasta nu este o declaraţie politică în sens de partid, ci în sensul patriotic şi naţional – al înfrăţirii dintre toţi românii de acum şi dintotdeauna. Sigur, eu sunt un liberal, membru al celui mai vechi partid european încă activ; un partid care a arătat că prin Noi înşine putem fi independenţi, reîntregiţi şi putem avea un viitor. Nu este o întâmplare că, sub guvernări liberale, au fost realizate aceste deziderate de veacuri ale naţiei române. Dar nu despre noi este vorba, acum şi aici. Trebuie să ne aplecăm fruntea şi să omagiem, nu doar acum şi aici, ci întotdeauna, în oricare împrejurare, pe aceia care au făcut sacrificiul suprem pentru România. Ca Germania şi Italia, România, independentă şi întregită, îşi întinde istoria doar pe ceva mai mult de un veac. Ca popor creştin, născut la gurile Dunării şi în Carpaţi, din străbuni daci şi romani, suntem dintre cei mai vechi în Europa naţiunilor şi printre primii în lumea credinţei în Domnul Iisus Hristos. Nu avem a lua lecţii şi pentru aceasta trebuie să le mulţumim din fiinţa noastră acelora care, în 2000 de ani, au trăit, dar mai ales au murit pentru ca România să se nască şi să se afirme în concertul naţiunilor”, a declarat deputatul Cristian Buican, reuşind să le atragă atenţia tuturor parlamentarilor prezenţi. Liderul PNL a subliniat că, fără eroii căzuţi la Plevna şi Mărăşeşti, la Cotul Donului sau în Munţii Tatra, am fi fost împuţinaţi în fiinţa neamului şi ruşinaţi în faţa Judecăţii Ultime, pentru că nu am ştiut să luptăm pentru ceea ce ne-a fost dăruit. „Dar eroii noştri sunt aici, căzuţi la datorie, pe mai bine de jumătate de continent de-a lungul a mai multe secole. Ei trăiesc în noi şi ne cer să-i onorăm purtându-ne demn, afirmându-ne drepturile şi luptând aşa cum se cuvine astăzi pentru ceea ce nu e doar al nostru, ci mai ales al lor. România este a nepoţilor şi strănepoţilor noştri, dar este în aceeaşi măsură a strămoşilor, mai ales a celor care s-au jertfit pentru ea. Eroii noştri trăiesc nu doar în noi, ci şi în iubirea bunului Dumnezeu şi vor trăi în veac. De aceea, îi sărbătorim şi le arătăm respectul nostru în fiecare an în ziua Înălţării Domnului. Adică în aceea zi lăsată pentru a arăta că şi-au săvârşit datoria şi se pot înălţa la cele nepieritoare. Acesta este duhul în care mă adresez vouă astăzi, fraţi români, duh de cinstire şi de preamărire, nu doar prin vorbă, ci şi prin faptă a eroilor noştri. «Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie / La trecutu-ţi mare, mare viitor!»”, a mai spus deputatul Cristian Buican, preşedintele PNL Vâlcea.

DRDP Craiova dă undă verde pentru modernizarea podului dintre DN7 şi Primăria Cîineni

Zilele acestea, la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova, se discută despre proiectul primarului Ion Nicolae, de la Cîineni, care doreşte să modernizeze podul de legătură dintre DN 7 şi comuna sa. Conform documentaţiei depusă la CNAIR de către edilul PNL, vor fi reparate acostamentele, se vor amenaja trotuarele şi, nu în ultimul rând, va fi instalat un sistem de iluminat public modern, cu lămpi cu LED-uri. După ce, în presă, s-a semnalat faptul că reabilitarea podului de la Cîineni este o problemă cât se poate de urgentă şi serioasă, prefectul Sebastian Fârtat a monitorizat personal situaţia. Zilele acestea, s-a interesat din nou cum stau lucrurile şi dacă, luni, pe 14 iunie, documentaţia primarului Ion Nicolae va fi aprobată la DRDP. De la Craiova, reprezentantul Guvernului a primit asigurări că, în cel mult 2 săptămâni, administraţia publică locală de la Cîineni va avea undă verde pentru această investiţie, putând începe apoi lucrările propriu-zise.

Comunitatea din Diculeşti vrea întâi finanţare pentru drumuri, apoi pentru sala de sport

Pentru comunitatea din Diculeşti, cel mai important proiect depus la Bucureşti de primarul Armand Cupăreanu şi pentru care se aşteaptă finanţarea cât mai rapid este cel care prevede asfaltarea drumurilor rămase nemodernizare – în jur de 7,5 kilometri. Există însă informaţii cum că, la Compania Naţională de Investiţii, se aprobă mai repede construcţia sălilor de sport şi abia la toamnă va veni rândul infrastructurii rutiere. „Nu ştiu cine a stabilit prioritatea asta. Pentru noi, sigur, drumurile sunt prioritare şi vrem să le reabilităm primele. Dacă ordinea aprobării va fi alta decât cea pe care o dorim noi, evident, nu vom avea ce face, ne vom conforma. Important este ca, în câteva luni, să ne apucăm şi de drumuri. Sper ca Guvernul să ia cele mai bune decizii şi să acţioneze în interesul comunităţilor locale, pentru că oamenii din Diculeşti şi la fel este peste tot în ţară au mai mare nevoie de drumuri decât de săli de sport şi baze de agrement”, a argumentat Armand Cupăreanu, primarul comunei Diculeşti.

Dan Niţu, dar şi alţi directori de multinaţionale i-au făcut o propunere interesantă primarului de la Fârtăţeşti

Chiar dacă administrează una dintre cele mai mari comune din Oltenia, de când este primar, Nicolae Voicescu a reuşit să pună la punct majoritatea drumurilor şi podurilor din Fârtăţeşti, iar şcolile, grădiniţele, căminele culturale, dispensarele şi părculeţele din localitate sunt modernizate. Voicescu a construit şi câteva facilităţi extrem de utile, cum ar fi platformele pentru gunoi, centrul multifuncţional sau cel rezidenţial, de la Căţetu. În lista realizărilor care i se datorează, mai putem include sistemele de apă şi canalizare, dar şi recondiţionarea lăcaşelor de cult sau construirea unora noi. Zilele trecute, însă, când Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, arhiepiscopul Râmnicului, a venit la târnosirea Bisericii cu hramurile Sf. Mihail şi Gavril şi Cuvioasa Parascheva, din satul Popeşti, primarul din Fârtăţeşti spunea că, totuşi, ar mai multe de realizat în comuna sa, iar unul dintre lucrurile pe care doreşte să le realizeze ar fi amenajarea unor trasee care să atragă cât mai mulţi vizitatori. „Mergeam la biserică şi l-am întâlnit pe drum pe fostul senator Dan Niţu, de la Damila. Era pe bicicletă, pe culmea dealului, însoţit de alţi directori de multinaţionale. Fac asta periodic şi le place foarte mult zona noastră. Bine, Dan Niţu este din comuna învecinată, Măciuca, dar ceea ce vreau să spun este că sunt oameni cu funcţii mai mari sau mai mici cărora, îndrăgostiţi de peisajele pitoreşti de aici, le place să parcurgă zeci de kilometri pe picioare sau cu bicicletele. Şi-mi spuneau Dan Niţu şi camarazii săi că ar veni şi mai mulţi dacă am amenaja trasee pentru biciclete, ATV-uri ş.a.m.d.. Costurile cu astfel de amenajări nu ar fi mari, aşa că le voi face. Ca la carte, cu indicatoare, panouri informative şi ceea ce mai trebuie. Totodată, vom pune în valoare şi câteva obiective locale, cum ar fi mănăstirea de la Schit. În zonă, există şi centrul SPA de la Măciuca, dar şi alte lucruri atractive. Eu, pe această direcţie, văd o posibilă dezvoltare nu doar a Fârtăţeştiului, ci a întregii zone. Când se va încheia şi această păcătoasă de pandemie, vom crea şi câteva evenimente care să ajute: festivaluri şi nu numai”, a mărturisit Nicolae Voicescu, primarul comunei Fârtăţeşti.

Asfalt până la momentul ridicat în memoria celor peste 200 de eroi din Lăpuşata

Până la urmă, RAJDP Vâlcea şi CJV s-au ţinut de cuvânt. Din proprie iniţiativă sau motivate puţin şi de un articol de-al nostru ceva mai critic, zilele acestea, cele două instituţii au continuat asfaltarea DJ 676B, de la hotarul cu comuna Lădeşti până la monumentul de la Lăpuşata. Astfel că, de joi, traficul în zonă se desfăşoară în condiţii incomparabil mai bune. Ieri, 10 iunie, profitând de noul “look” al zonei centrale a comunei, dar şi de marea sărbătoare a zilei, primarul Nicolae Joiţa, cei trei preoţi din Lăpuşata, consilierii locali, cadrele didactice, câţiva elevi şi cetăţeni s-au strâns la monumentul de lângă sediul administraţiei publice pentru slujba de Înălţare a Domnului şi de pomenire a eroilor-martiri căzuţi în Primul şi al Doilea Război Mondial. Au ţinut un moment de reculegere pentru cei peste 200 de localnici care şi-au dat viaţa pe front, s-au rugat şi au depus coroane cu flori, evocând şi de această dată sacrificiile făcute de eroii martiri.

Sistemul de apă, extins la Andreeşti, Şuta, Muereasca de Sus şi de Jos

În opinia primarului Ion Ungureanu, de la Muereasca, PNDL 2 a fost un program extraordinar şi care s-a derulat foarte bine. Şi comuna sa a beneficiat de două finanţări prin Ordonanţa 28, prima fiind cea pentru construcţia podului de la Muereasca de Sus. A doua a fost pentru asfaltarea DC 171 pe o distanţă de 1,5 kilometri. „Nu am avut probleme cu decontările şi ambele investiţii s-au realizat fără probleme. Lucrările s-au încheiat în această primăvară şi suntem mulţumiţi de calitatea execuţiei lor. De lucru, acum, mai avem la extinderea reţelei de apă, pe o lungime de peste 2 kilometri. Lucrarea este suportată din bugetul local. Mai avem de montat cele două staţii de pompare, să facem probele de presiune şi recepţia finală. Relieful comunei cuprinde multe văi şi dealuri, astfel că, pe raza localităţii, avem 5 staţii de pompare: trei dinainte şi acestea noi. Toate au capacitate mare, pentru că, de exemplu, plecăm de la cota 280 şi ajungem la 500”, a făcut cunoscut Ion Ungureanu. Primarul de la Muereasca a reamintit că extinderea sistemului de apă s-a realizat la Andreeşti, Şuta, unde se montează pompele noi, precum şi pe câteva străzi din Muereasca de Sus şi de Jos.

Proces pierdut în condiţii dubioase! Primăria Valea Mare, obligată să-i dea aproape un miliard fostului sponsor al echipei de fotbal

În ultimii ani, Gheorghe Preotu, un om de afaceri din Craiova, a bombardat cu procese Primăria Comunei Valea Mare. Având rădăcini în zonă, acesta a solicitat o suprafaţă de pădure şi, iniţial, i s-au validat în jur de 4 hectare, dar nu cum dorea el. Ulterior, a cerut încă 6 ha, dar administraţia publică locală nu i-a putut satisface dorinţa, deoarece acţiunea trebuia făcută în numele autorului proprietăţii respective şi, mai mult decât atât, prin hotărâre de guvern, pădurea trebuia transferată din domeniul public al statului. Poveste lungă! Cert este că, după câţiva ani de litigii, Preotu, fost sponsor al echipei de fotbal Viitorul Valea Mare, a câştigat unul dintre procese, singurul, în condiţii discutabile – spun angajaţii primăriei – pentru că nu au ştiut de el şi citaţia nu a ajuns la ei. Din punctul lor de vedere, dar şi al noului edil – Niţă Ion Gabi, procesul cu pricina s-a pierdut din cauză că, la timpul potrivit, primăria nu s-a apărat. Astfel că, acum, comuna trebuie să-i plătească lui Gheorghe Preotu despăgubiri de aproape 100 de mii de lei. Zilele trecute, neavând de ales, Consiliul Local a aprobat suma pe care trebuie să i-o achite omului de afaceri, în aşa fel încât să scape de această problemă şi să-şi poată contentra atenţia asupra lucrurilor de care comunitatea are nevoie: drumuri de calitate, unităţi de învăţământ şi sanitare moderne, utilităţi ş.a.m.d.. Povestea nu este însă încheiată, cel puţin din două motive: 1) în continuare, primăria nu-i poate da lui Gheorghe Preotu pădurea dorită de acesta, pentru că se află în domeniul public al statului; 2) instituţiile abilitate au intrat deja pe fir şi sunt interesate ca cei vinovaţi să dea socoteală. (va urma)

La Casa Tineretului, banda de acces din Str. N. Iorga direct în bulevard a devenit funcţională

Marţi, 8 iunie a.c., restricţiile de trafic care restrângeau la o bandă traficul auto pe Bulevardul Tineretului în zona intersecţiei cu Strada Nicolae Iorga au fost eliminate odată cu finalizarea lucrărilor la accesul direct. Această sistematizare a traficului auto a fost gândită pentru a facilita ieşirea autovehiculelor de pe străzile Ostroveni şi Nicolae Iorga spre podul Tineretului peste râul Olăneşti, situaţie care, înainte de începerea lucrărilor, dădea naştere la ambuteiaje de proporţii, mai ales la orele dimineţii. „Lucrările rămase de executat – lărgirea carosabilului în vecinătatea Grădiniţei Ostroveni 3, relocarea trecerii de pietoni, trasarea marcajelor de ghidare, montarea de gărduleţe etc. – se vor derula fără afectarea majoră a traficului auto. Primăria Râmnicului mulţumeşte tuturor conducătorilor auto pentru înţelegerea de care au dat dovadă pe parcursul desfăşurării acestor lucrări”, a transmis Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Festivalul ”Cireşarii” şi bâlciul de Înălţarea Domnului, de la Dănicei, anulate

Pentru al doilea an consecutiv, două evenimente importante pentru comunitatea din Dănicei şi localităţile învecinate au fost anulate. Autorităţile locale au anunţat că, din cauza restricţiilor încă impuse de pandemia de Coronavirus, nu s-a putut organiza Festivalul ”Cireşarii” şi nici joi, 10 iunie, în ziua de Înălţarea Domnului şi Ziua Eroilor, nu s-a ţinut renumitul bâlci la care în trecut participau sute, poate chiar mii de oameni şi comercianţi. Primarul Dumitru Pirneci şi-a exprimat încrederea că lucrurile vor reveni în scurt timp pe făgaşul normal, iar anul viitor nu vor mai exista piedici nici pentru organizarea ediţiei aniversare cu numărul 50 a Festivalului Cireşarii şi nici pentru celelalte evenimente tradiţionale pentru comuna Dănicei.

Grădiniţa cu program prelungit din Guşoeni îşi deschide porţile în toamnă. Înscrierile se fac până pe 24 iunie

O altă investiţie va deveni funcţională la Guşoeni. Este vorba despre grădiniţa cu program prelungit, din centrul civic. S-a dat startul înscrierilor pentru completarea celor două grupe care îşi vor putea desfăşura activitatea aici, în cele mai bune condiţii. Primarul Nicolae Concioiu a făcut cunoscut faptul că părinţii îşi pot înscrie copiii la noua grădiniţă până pe data de 24 iunie.


”Grădiniţa cu program prelungit din comuna Guşoeni a dat startul înscrierilor celor mici pentru anul şcolar 2021-2022. O educaţie corectă a copiilor de astăzi reprezintă baza solidă pe care se construieşte societatea de mâine. În perioada 2-24 iunie 2021, părinţii sunt aşteptaţi pentru a depune cererile de înscriere a micuţilor la programul uneia dintre cele mai moderne Grădiniţe din zonă. Pe langa mediul prietenos şi sigur, asigurat de personal bine pregătit, facilităţile oferite de noua locaţie sunt multiple şi includ asistenţă medicală permanentă, mobilier si echipamente moderne, masă sănătoasă, dormitoare călduroase şi liniştite, dar şi grupuri sanitare dotate special pentru nevoile celor mici. Vă aşteptăm cu drag!”, au transmis autorităţile locale.

Informare privind activitatea APAVIL în Rm. Vâlcea

APAVIL SA a desfăşurat şi în perioada 29 mai – 04 iunie 2021 o activitate intensă în municipiul Râmnicu Vâlcea, în colaborare cu autorităţile locale.
AVARII SOLUŢIONATE. S-au remediat, în timp util, avariile la conductele de apă potabilă pe străzile Aleea Castanilor, Popa Șapcă, Antim Ivireanu, Carol I, Colonie Nuci, Spicului şi Gib Mihăescu.
LUCRĂRI DE AMENAJARE A TERENULUI. În vederea aducerii la starea iniţială a terenului deteriorat în urma intervenţiilor, s-au executat lucrări de amenajare prin betonare/asfaltare pe străzile Venus, Aleea Castanilor şi Traficului.
POMPE CURĂŢATE. S-au curăţat manual şi mecanizat pompele din zonele: Arinilor, Bd. Dem Rădulescu, Morilor şi Goranu.
PROBLEME PUNCTUALE. Au fost realizate o serie de lucrări punctuale:
• se continuă cu igienizarea perimetrul rezervorului Capela;
• se continuă lucrările de execuţie cămin Staţie de pompare pe strada Livezi;
• se continuă lucrările de extindere reţea de canalizare menajeră pe strada Zăvoieni;
• s-au executat lucrările de canalizare menajeră şi s-a montat cămin colector canalizare pe strada Intrarea Traficului;
• s-a refăcut racord canalizare menajeră pe strada Calea lui Traian;
• s-au început lucrările de deviere tronson reţea apă potabilă pe strada Ștrandului intersecţie cu bulevardul Dem Rădulescu;
• s-a continuat verificarea şi curăţarea gurilor de scurgere, a căminelor de canalizare menajeră şi a colectoarelor, manual şi mecanizat;
• s-a adus la starea iniţială suprafaţa carosabilă în zonele în care s-a intervenit;
• au fost aduse la cotă căminele de canalizare menajeră tasate/deteriorate.
REŢELE DE CANALIZARE MENAJERĂ CURĂŢATE. S-a intervenit pentru desfundarea, curăţarea şi spălarea mecanizată a reţelelor de canalizare menajeră şi a gurilor de scurgere la următoarele adrese: strada Kalamata, strada Săliştea Nouă, strada Luceafărului – blocurile A2, A18 şi A22, strada I.L.Caragiale – blocul A27/3, strada Calea lui Traian – blocurile 4, 7, S31/1 şi S34, strada Rapsodiei – blocul R3, Aleea Zorelelor – blocul C18, b-dul Pandurilor – blocul A8/2, strada Mihai Eminescu – blocul B12, strada Dealul Malului, strada Florilor, strada Grigore Antipa , strada Râureni, strada Marin Sorescu – blocul A36/1, strada Posada, strada Petrişor, strada Antim Ivireanu, strada Matei Basarab – blocul 108, strada Tineretului – bloc A0, strada Dr. Hacman – blocul 108, strada General Magheru – blocurile S1 şi S2, strada Henri Coandă – blocurile P1, R3, N9 şi N10, strada Lespezi, strada Iustinian Marina , strada Panseluţelor – blocul C31, str. Marin Preda – blocul A36/3 şi strada Matache Temelie – blocul 72.
2 APOMETRE MONTATE. Tot în această perioadă au fost montate 2 apometre noi. De asemenea, au fost realizate 9 lucrări de intervenţie la contoarele de apă rece montate în reţea şi au fost întocmite 12 avize de amplasament şi 5 avize tehnice.
COMPARTIMENTUL COMUNICARE, MASS-MEDIA AL SOCIETĂŢII APAVIL SA

Informare privind activitatea APAVIL în zona „Vest”

APAVIL SA – Centru Exploatare Vest a desfăşurat în săptămâna 31 mai – 06 iunie 2021 o serie de activităţi în întreaga arie de operare. AVARII REZOLVATE. În această perioadă au avut loc mai multe intervenţii pentru eliminarea pierderilor de apă în timp util la branşamente PEHD Dn 25: comuna Pietrari – satele Pietrari şi Pietrarii de Sus, comuna Păuşeşti – satul Tâlvaci, comuna Mihăeşti – satul Gurişoara, comuna Buneşti – satele Teiuşu şi Brozbeşti; conductă PEHD Dn 32: comuna Tomşani – satul Foleştii de Jos; conductă PEHD Dn 75: comuna Nicolae Bălcescu – satul Dosul Râului; conductă PEHD Dn 110: comuna Tomşani – satul Foleştii de Sus; conductă PEHD Dn 160: oraşul Horezu – strada Urşani; conductă OL 40: oraşul Băbeni – strada Unirii. De asemenea, s-a intervenit la avarii în comuna Galicea şi comuna Nicolae Bălcescu – satul Ciorăşti. La aceste intervenţii s-au efectuat operaţiile necesare remedierii problemelor şi de aducere la starea iniţială a terenului. PROBLEME PUNCTUALE. Au fost realizate o serie de lucrări punctuale: s-au efectuat operaţii de desfundat, decolmatat şi spălat reţea de canalizare, cămine şi racorduri pe o lungime de 250 de metri în oraşul Băile Govora – strada Tudor Vladimirescu; s-a deblocat pompa de nămol din cadrul Staţiei de pompare ape uzate din comuna Tomşani – satul Bogdăneşti; s-au efectuat probe de presiune pe reţeaua nouă de apă din oraşul Băbeni – strada Petrolului; s-a desfundat reţeaua de canalizare menajeră din comuna Nicolae Bălcescu – satul Valea Bălceasca; s-au repoziţionat conducta de aducţiune şi conducta de distribuţie din comuna Vaideeni – satul Izvoru Rece; s-a verificat buna funcţionare a instalaţiei de pompare în bazinele de omogenizare din cadrul Staţiei de epurare Coastele Cernei din comuna Pietrari; s-a înlocuit pompa de nămol defectă din cadrul Staţiei de epurare din oraşul Horezu; s-a asigurat asistenţă tehnică pentru realizarea de racorduri de canalizare în comuna Nicolae Bălcescu – satul Valea Bălceasca; s-au supravegheat sistemele dozatoare hipoclorit şi instalaţiile de durizare şi deferizare aferente Staţiei de apă din comuna Frânceşti; s-a efectuat spălarea reţelei de apă potabilă cuprinsă între Staţia de apă Buneşti şi satele Fireşti şi Râpăneşti; au fost verificaţi parametrii apei potabile furnizate în sistemele Govora, Mihăeşti, Buneşti, Păuşeşti, Pietrari, Frânceşti; s-au vidanjat şi curăţat căminele staţiilor de epurare ape uzate şi căminele staţiilor de repompare apă uzată, care necesită golire periodică, din localităţile Băbeni, Tomşani, Cernişoara, Șirineasa şi Nicolae Bălcescu; s-a asigurat monitorizarea permanentă a funcţionării echipamentelor la staţiile de captare, tratare, pompare şi distribuţie apă potabilă, a staţiilor de retratare apă potabilă, a staţiilor de repompare apă potabilă, a staţiilor de epurare ape uzate, a rezervoarelor de înmagazinare apă potabilă şi a staţiilor de repompare ape uzate din cadrul sectorului Băbeni; s-a asigurat monitorizarea permanentă a funcţionării echipamentelor la staţiile de pompare apă şi a staţiilor de repompare ape uzate din cadrul sectorului Govora, zonele Pietrari, Buneşti, Frânceşti şi Păuşeşti – Otăsău; a fost asigurată buna funcţionare a reţelelor de apă şi canalizare din întreaga arie de operare a Centrului de Exploatare Vest. APOMETRE VERIFICATE ŞI MONTATE. Tot în această perioadă au fost verificate şi înlocuite apometre în toată aria de operare, acolo unde acestora urma să le expire verificarea metrologică sau erau deteriorate.

Articole Similare

Back to top button