Diverse

Stiri sportive din ediţia tipărită 1560

Goran Kurtes, confirmat ca antrenor principal la SCM. Formaţia vâlceană îşi aduce preparator fizic din Serbia

După plecarea lui Florentin Pera la CSKA Moscova, SCM Rm. Vâlcea nu mai caută antrenor. Îl are în propria ”curte”. Secundul Goran Kurtes va deveni principal. Preşedintele secţiei de handbal a clubului vâlcean a confirmat acest lucru. ”Goran Kurtes rămâne antrenor principal la SCM. Zilele viitoare vom reprezenta întreg staff-ul tehnic. Acesta va fi completat, cel mai probabil, cu antrenori de pe plan local. Vom avea şi un nou preparator fizic. Vine din Serbia. Se va afla la prima experienţă în România”, a precizat Verigeanu.

Bucur şi Hosu ratează primele antrenamente ale Vâlcii de după vacanţă

Câteva dintre jucătoarele echipei SCM Rm. Vâlcea nu vor putea fi prezente la reunirea lotului, în data de 7 iulie. Este şi cazul Dacianei Hosu şi Dariei Bucur, care au fost convocate la prima reprezentativă de handbal feminin a României. Ele se vor alătura lotului naţional la începutul lunii iulie. ”Tricolorele” au programată o acţiune de pregătire între 6 şi 12 iulie, în care vor fi incluse şi jocuri amicale, care se vor disputa în Spania.

În pauza competiţională, o arbitră vâlceană a devenit mămică

Cele mai multe echipe din judeţ nu au mai jucat fotbal din noiembrie 2019. În martie 2020 s-au disputat doar câteva partide, din Cupa României, apoi pandemia de Coronavirus a blocat sportul şi vieţile oamenilor. După un an de la declanşarea acesteia, timid, s-au reluat câteva competiţii. Din toamnă se anunţă vremuri mai bune. În toată această perioadă, nici arbitrii nu au avut activitate. Unii au profitat, însă, la maxim de perioada de pauză competiţională, pentru a se împlini în plan personal. Este şi cazul Adelei Popescu (24 de ani), din Goleşti, arbitru care împarte legea pe terenurile de fotbal din judeţ încă din anul 2013. În urmă cu două săptămâni, aceasta a devenit mămică. Deşi se aştepta să nască de Ziua Copilului, pe 1 iunie, bebeluşul a fost grăbit să-şi cunoască părinţii. Pe 23 mai, la ora 12.05, la o clinică din Sibiu, Adela a adus pe lume o mică prinţesă, pe Ema Olivia, care a primit nota 10 la naştere. Ema va fi creştinată în septembrie, atunci când Adela şi partenerul său, Roberto Iustin Drăguţ, îşi vor uni destinele şi în faţa lui Dumnezeu. Cununia civilă au făcut-o în primăvara acestui an. Felicitări! Să fie sănătoasă cea mică şi să vă aducă numai bucurii! Iar pe Adela o aşteptăm, din toamnă, să revină pe teren, ca arbitru.

Nicoleta Safta va îmbrăca tricoul tricolor

Pe 6 iulie, la Bucureşti, Naţionala României de handbal feminin se reuneşte pentru o acţiune de pregătire, care include şi meciuri amicale ce vor avea loc în Spania. Printre jucătoarele convocate de selecţionerul Adrian Vasile se află şi vâlceanca Nicoleta Safta. Aceasta a fost formată de către Nicoleta Lazăr, la clubul Chimia. În prezent evoluează în Liga Florilor pentru Dunărea Brăila. Prestaţiile bune din sezonul precedent au ajutat pivotul vâlcean să ajungă la prima reprezentativă. Felicitări, Nico, succes şi să rămâi cât mai mult timp în angrenajul Naţionalei!

Andreea Adespii a evitat retrogradarea cu SCM Craiova. Nanu, Iulia Andrei şi Rus au păstrat-o pe Dacia Mioveni în Liga Florilor

Săptămâna aceasta, la Buzău, a avut loc barajul de menţinere / promovare în Liga Florilor. Au participat două echipe din eşalonul secund, care nu au obţinut promovarea în urma turneului final, respectiv Corona Braşov şi CSM Roman, dar şi două formaţii care au activat în Liga Florilor, SCM Craiova şi Dacia Mioveni, situate pe locurile 11 şi 12 în clasamentul primului eşalon. Nu au fost surprize. Cum era de aşteptat, grupările cu experienţă în Liga Florilor şi-au asigurat prezenţa pe prima scenă handbalistică a ţării şi în sezonul viitor. SCM Craiova, echipă pentru care evoluează fosta jucătoare a SCM-ului, Andreea Adespii (căsătorită la Vâlcea) a terminat turneul de baraj pe primul loc, iar Dacia Mioveni (unde se află trei vâlcence, respectiv Iulia Andrei, Olivia Costache Nanu şi Sara Rus, venită la poalele Capelei de la Petroşani), pe locul secund.

Aşadar, dacă nu apar alte surprize (semne de întrebare ar fi cu privire la prezenţa celor de la Ştiinţa Bucureşti în Liga Florilor), în viitorul sezon al Ligii Florilor vor participa: CSM Bucureşti, Minaur Baia Mare, SCM Rm. Vâlcea, SCM Gloria Buzău, Măgura Cisnădie, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa-Năsăud, Dunărea Brăila, HC Zalău, CSM Slatina, SCM Craiova, Dacia Mioveni, CSM Deva şi Ştiinţa Bucureşti. Au retrogradat: CSM Galaţi, CS Universitatea Cluj-Napoca şi Activ Prahova Ploieşti, în timp ce Crişul Chişineu Criş s-a retras din competiţie.

Clara Vădineanu s-a despărţit de CSM Slatina

Formaţia pregătită de Victorina Bora, CSM Slatina, a reuşit să-şi îndeplinească obiectivul şi să-şi asigure prezenţa şi în viitorul sezon al Ligii Florilor. A făcut acest lucru fără să fie nevoită să-şi prelungească sezonul. S-a clasat pe locul 10 şi a evitat barajul de menţinere/promovare în primul eşalon. La rezultatele din acest sezon şi-au adus contribuţia şi două handbaliste vâlcene, respectiv Hermina Stoicănescu şi Clara Vădineanu. Doar una dintre ele va continua sub comanda Victorinei Bora, la Slatina. Hermina va îmbrăca tricoul formaţiei oltene şi în sezonul viitor. Clara Vădineanu (34 de ani, jucătoare originară din Moldova Nouă, dar stabilită de ani buni la Vâlcea) s-a despărţit de CSM. Nu este singura jucătoare care pleacă de la Slatina. Clubul oltean a mai anunţat că nici Nicoleta Rusu, Andreea Ivan, Larisa Tămaş şi Claudia Datcu nu vor mai continua la Slatina, echipă care şi-a asigurat deja serviciile a două jucătoare tinere, Rebeca Necula, de la Universitatea Cluj şi Andreea Coman, de la CNE şi Chimia Rm. Vâlcea.

Kiki Liscevic, cea mai prolifică jucătoare din tabăra SCM-ului

În sezonul recent încheiat, în care SCM Rm. Vâlcea s-a clasat pe locul 3, cea mai prolifică jucătoare a echipei noastre a fost Kristina Liscevic. În Liga Florilor aceasta a marcat 126 de goluri. Se situează pe locul 12 în clasamentul golgheterelor din primul eşalon. Cele mai multe goluri le-au înscris Luciana Popescu (de la CSM Slatina) şi Jovana Kovacevic (Minaur Baia Mare), care au strâns câte 177 de goluri. Pe locul 3 s-a situat Eliza Buceschi, de la Rapid Bucureşti, cu 165 de goluri.
Kiki nu a avut evoluţii bune numai în campionatul intern, ci şi în Liga Campionilor, fiind o jucătoare de bază în echipa noastră şi una dintre cele mai valoroase straniere din România.

”Bugetul întregului club este de 1,720 milioane euro. Pentru handbal rămân 1,4 milioane euro”

SCM Rm. Vâlcea nu are cel mai slab buget dintre echipele de Liga Florilor, însă nici nu prinde top 3 din acest punct de vedere. Formaţii ca Brăila, Bistriţa, Baia Mare dispun de resurse financiare mai mari decât la Vâlcea. Florin Verigeanu, preşedintele secţiei de handbal, a venit cu date exacte.


”Am văzut că se tot face caz pe seama bugetului clubului SCM. Vreau să vă spun că acesta se ridică la 86 miliarde lei vechi, bani veniţi de la Primărie şi Consiliul Judeţean Vâlcea. Asta înseamnă 1,720 milioane euro. Repet, pentru întreg clubul, pentru toate secţiile. Pentru handbal rămân 1,4 milioane de euro. Noi plătim şi întreţinerea, căldura, reparaţiile la sală, care implică şi ele costuri destul de însemnate. Ultima dată, pentru reparaţiile făcute, factura a fost de 350 mii lei. Ca să putem să acoperim toate cheltuielile, ne-ar trebui undeva la 1,9 milioane de euro şi facem calcule peste calcule ca să strângem 500.000 de euro din alte surse, din bilete, sponsorizări. În sezonul care a trecut nu am putut juca meciurile în Sala Traian, cu spectatori şi am avut de pierdut şi pe partea aceasta. A fost o perioadă grea pentru toată lumea”, a explicat Florin Verigeanu.

Fondul de salarii, la SCM: aproximativ 550.000 lei. Obiectivul, la handbal, pentru sezonul viitor, locurile 1-3

Incertitudinile de la finele anului trecut, din Consiliul Local, legate de finanţarea echipei de handbal, au făcut ca SCM să nu reuşească o campanie de transferuri spectaculoasă. Formaţia vâlceană a pierdut jucătoare importante, inclusiv pe antrenorul Florentin Pera, a şi reuşit să obţină semnătura câtorva handbaliste care promit, însă mulţi sunt de părere că lotul a slăbit şi Vâlcea nu va mai fi capabilă să se bată pentru podium în Liga Florilor. Florin Verigeanu spune, însă, că obiectivul nu s-a schimbat.


”Bineînţeles, nu putem să lăsăm ştacheta jos. Ne dorim să fim din nou printre echipele care se bat pentru primele locuri. Obiectivul va fi acelaşi, locurile 1-3. Încercăm să mai facem transferuri, pe lângă cele ştiute, până la reluarea pregătirilor, dar e foarte greu acum. Aşteptăm nişte confirmări. Suntem şi în căutarea unui portar, după plecarea Martei Batinovic. Financiar, sunt multe echipe peste noi, cu bugete de peste 3 milioane de euro. Cred că ne situăm, undeva, pe locul 5 sau 6 din acest punct de vedere, în România. Diferenţa este că dacă până anul acesta celelalte echipe aveau cu 50-60 de mii de euro peste noi, acum au şi cu 500-600 de mii de euro în plus, ceea ce înseamnă foarte mult. Suntem departe de ce pot să ofere alte formaţii. Oferă salarii şi de 14-15 mii de euro. La noi, fondul de salarii (brut), pentru toţi angajaţii, nu doar pentru jucătoare, se ridică la aproximativ 550.000 lei lunar. Nu putem să oferim unei jucătoare un salariu pe care nu am avea cum să-l acoperim. Iar «cumpărăturile» se fac, de obicei, iarna, din octombrie până în decembrie. În ianuarie, după Campionatul European sau Mondial, încep formalităţile, actele propriu-zise. Discuţiile din iarnă, de pe plan local, ne-au afectat. Ce puteam să vorbim dacă erau incertitudinile acelea, nu ştiam pe ce buget ne vom putea baza? Iar când am avut bugetul, variantele erau mult mai puţine. Ce a rămas, dintre cele bune, erau jucătoare pe care nu ni le permiteam, la preţuri fantastice”, a precizat preşedintele de la handbal al SCM-ului.

”Florentin Pera este cea mai importantă pierdere pe care am suferit-o în această vară”

• Conducătorul secţiei de handbal a clubului SCM, Florin Verigeanu, regretă despărţirea de Florentin Pera.

”Nu mă aşteptam să plece Florentin Pera. Am aflat despre această posibilitate din momentul în care el a fost contactat de oficialii clubului CSKA Moscova. Poate că au fost discuţii mai vechi, ştim şi noi de câteva săptămâni. Este cea mai importantă pierdere pe care am suferit-o în această vară. Chiar dacă nouă nu ne-a picat bine, mă bucur pentru el, e şansa lui să le demonstreze tuturor celor care l-au desconsiderat, la un moment dat, că este un antrenor valoros. Pentru noi, nu există dubii în acest sens. În ciuda unora, deocamdată e singurul antrenor din istoria handbalului românesc care pleacă afară, la o echipă mare. Nu ne puteam opune plecării lui, mai ales că avea şi stipulat în contract faptul că poate pleca oricând dacă vine o ofertă de la o echipă din Final Four-ul Ligii Campionilor, chiar dacă semnase prelungirea înţelegerii. Tot de la Vâlcea a avut şansa să meargă şi la Naţională. Atunci, însă, nu a fost neapărat un refuz al nostru, pentru că, până la urmă, ar fi putut să continue pe ambele planuri, dar nu era momentul să se ducă la Naţională. Dovadă, vedeţi unde s-a ajuns ulterior, cât a rămas pe bancă Bogdan Burcea. Revenind la Florentin Pera, şansa care i s-a oferit acum poate apărea o singură dată în viaţă. Dacă refuza acum, nu se ştie dacă s-ar mai fi întâlnit, pe viitor, cu această oportunitate. Îi dorim mult succes la CSKA Moscova! Rămâne un prieten apropiat Vâlcii. A zis clar că dacă se va întoarce în România, ca antrenor, o va face doar la Vâlcea”, a spus Florin Verigeanu, referitor la plecarea lui Florentin Pera la CSKA Moscova.

”Municipalele” se reunesc în iulie. Cantonament, la Cheile Grădiştei

După meciul cu Rapid, din ultima etapă a Ligii Florilor, SCM Rm. Vâlcea a intrat în vacanţă. ”Municipalele” se mai pot bucura de concediu încă o lună. Pe 7 iulie, Goran Kurtes sună adunarea. După o săptămână de reacomodare la efort, echipa vâlceană va pleca în cantonament. Stagiul de pregătire se va desfăşura în locaţia obişnuită, la Cheile Grădiştei. Este programat pentru perioada 15-23 iulie.

Turnee la Zalău şi Vâlcea în perioada precompetiţională pentru Iryna Glibko şi colegele sale

În august, SCM începe seria meciurilor de verificare. În programul de pregătire sunt programate amicale atât pe plan local, cât şi în ţară. Pe 12 şi 13 august, ”municipalele” vor participa la un turneu la Zalău, unde şi-au mai anunţat prezenţa, se pare, CSM Slatina şi Minaur Baia Mare. Ulterior, Zalăul lui Gheorghe Tadici va veni în Sala ”Traian”, la turneul pe care SCM îl va găzdui. Rapid şi Gloria Buzău ar fi celalalte două participante la competiţia din polivalenta de la poalele Capelei, întrecere care va avea loc pe 19 şi 20 august. Elevele lui Goran Kurtes vor mai disputa alte meciuri de pregătire cu Slatina, Mioveni, Craiova.

Sarei Rus îi expiră împrumutul la Mioveni

Din această vară, în lotul echipei SCM Rm. Vâlcea revine portarul Sara Rus. Aceasta a fost împrumutată la Dacia Mioveni, în condiţiile în care echipa vâlceană avea deja alţi trei portari pe care să se bazeze în Liga Florilor. Conducerea clubului de la poalele Capelei i-a dat posibilitatea tinerei jucătoare să aibă meciuri în picioare, să mai capete experienţă în primul eşalon. Împrumutul la Mioveni (echipă alături de care a reuşit menţinerea în Liga Florilor, în urma barajului care a avut loc în această săptămână) expiră pe 30 iunie. Sara Rus se întoarce la Vâlcea. În privinţa transferurilor, trebuie spus că SCM a rămas şi pe ”pista” Sorina Tîrcă. Jucătoarea a s-a aflat sub contract cu Corona Braşov şi a jucat în barajul pentru promovarea în Liga Florilor, pe care formaţia de la poalele Tâmpei l-a pierdut. Sorina are mai mult oferte, nu doar de la Vâlcea. Urmează să dea un răspuns în aceste zile.

FC Băbeni aşteaptă OK-ul din partea FRF pentru a participa în campionatul Ligii a III-a

După cum am mai anunţat, deşi a pierdut barajul de promovare în Liga a III-a, campioana Ligii a IV-a vâlcene, FC Băbeni, mai are o şansă să ajungă în cel de-al treilea eşalon. În funcţie de numărul echipelor care vor confirma participarea dintre cele care au dreptul de a juca la acest nivel, este posibil ca FRF să accepte în competiţie şi formaţiile care nu au avut succes la baraj. Financiar, FC Băbeni este pregătită pentru Liga a III-a. Din bugetul oraşului Băbeni 220.000 lei vor merge către echipa de fotbal. Clubul mizează şi pe sprijinul Consiliului Judeţean Vâlcea, dar şi al sponsorilor.


”Pe 15 iunie aflăm dacă vom juca în Liga a III-a sau continuăm în Liga a IV-a. Personal, cred că vom merge la Liga a III-a. Financiar suntem pregătiţi să participăm în campionat, la acest nivel. Aşteptăm OK-ul FRF. Avem garanţia că vom fi susţinuţi de Consiliul Local, ne dorim să fim sprijiniţi şi de CJV. Cu siguranţă vom avea un buget bun şi cu ajutorul sponsorilor. Sunt multe firme în Băbeni care sunt dispuse să ne ajute să facem o echipă bună, să rezistăm la acest nivel. Nu ne gândim la promovare aşa devreme, dar nici să fim ciuca bătăilor. Pentru început, vrem să avem o echipă de mijlocul clasamentului. Dacă vom fi acceptaţi în Liga a III-a, trebuie să ne mişcăm repede, să obţinem licenţierea. Trebuie să avem două variante de stadioane pentru găzduirea meciurilor de pe teren propriu. Vom juca la Orleşti. Stadionul din Şirineasa e a doua variantă. După ce aflăm unde vom juca, vom forma şi lotul. Acum nu aveam ce să discut cu jucătorii, pentru că nu ştiu ce se va întâmpla. Sunt convins că vom putea forma un lot competitiv, mai ales dacă avem resurse financiare pentru a oferi şi salarii bune. Dintre jucătorii pe care i-am avut în minicampionat, nu a plecat decât Marian Pătraşcu. Am o relaţie bună cu Marius Voican, îl respect, mi-a spus că are nevoie de el şi nu s-a pus problema să nu îi dăm drumul. Marian are o situaţie mai specială, nu poate pleca de la serviciu şi nu ne-ar fi putut ajuta la Liga a III-a”, a precizat Emil Zaharioiu, preşedintele FC Băbeni.

”Bineînţeles, vom avea şi un antrenor. Miţă Deaconescu e o variantă. Pe el mi-l doresc foarte mult şi ca jucător la echipă. În Cupa României nu ne-am înscris pentru că a fost din scurt, veneam după acel minicampionat, o parte din împrumuturi au expirat, câţiva jucători îi aveam plecaţi prin concedii. Acestea au fost motivele, nu de altă natură”, a mai adăugat Emil Zaharioiu.

Sătul şi dezamăgit de atâta aşteptare, Staicu Păun a luat decizia să renunţe la fotbal

Jucătorii cu experienţă din fotbalul judeţean au cam început să-şi ia gândul definitiv de la fotbal. Sătul şi dezamăgit că aşteptarea se prelungeşte în privinţa reluării competiţiilor de fotbal amator, unul dintre jucătorii emblematici din zona Berbeştiului, Staicu Păun, a decis să pună ghetele în cui.


”După un an şi jumătate de aşteptare, am hotărât să pun ghetele în cui. Ce se întâmplă în zilele noastre cu fotbalul amator e de neconceput, de neacceptat. Sunt foarte dezamăgit. Nu mai există interes pentru sport, nu mai poţi strânge 11 jucători cu care să formezi o echipă competitivă. După 31 de ani de la prima legitimare la Recolta Livezi, voiam să pun capăt activităţii de jucător pe teren, dar nu s-a putut. Fotbalului vâlcean îi urez mulţi ani de competiţii! M-ar mulţumi să aflu că cei alături de care am jucat în aceşti ani au apreciat munca mea. Sper că am lăsat ceva la echipele pentru care am evoluat. Întotdeauna am încercat să fiu devotat, să respect şi să fiu respectat, am fost ambiţios. Sunt mândru că am jucat în fotbalul vâlcean!”, a transmis Staicu Păun, antrenorul jucător al echipei Faurul Livezi. Poate că este o supărare de moment şi din toamnă îl vom vedea pe teren. Orice se va întâmpla, Staicu Păun merită toate aprecierile pentru iubirea, efortul şi sacrificiile pe care le-a făcut pentru fotbalul amator! Felicitări şi respect pentru cele peste trei decenii de activitate sportivă!

Gură de oxigen pentru Flacăra Horezu

Flacăra Horezu şi Viitorul Dăeşti au primit din partea Consiliului Judeţean Vâlcea sumele promise. Fiecare dintre cele două cluburi de Liga a III-a au fost sprijinite de către CJV cu 100.000 lei. Pentru ambele banii ajută la continuarea activităţii sportive. La Flacăra se înregistrau anumite restanţe salariale, astfel că sponsorizarea făcută de CJV reprezintă o gură de oxigen. Costi Rădulescu a precizat că în cazul în care va exista o rectificare bugetară pozitivă, va mai sprijini financiar echipele de Liga a III-a în acest an. Şi Minerul Costeşti va beneficia de ajutor financiar dacă va continua în campionatul celui de-al treilea eşalon.

”Aveam nevoie de aceşti bani. Ne pică foarte bine pentru că sunt cheltuieli destul de importante. Oricum ar fi, nu putem renunţa la această echipă pentru că este foarte iubită şi atrage nu numai tineret, ci şi multe persoane în vârstă, cărora le place sportul, fotbalul. Sperăm ca în timp să mergem mai sus şi să creăm o emulaţie şi mai mare în jurul activităţilor sportive organizate în localitatea noastră”, a precizat primarul din Horezu, Nicolae Sărdărescu, la semnarea contractului de parteneriat cu CJV.

”În urmă cu trei ani, Flacăra Horezu a reuşit performanţa de a promova în Liga a 3-a. Noi, CJ Vâlcea, i-am fost alături încă de la început, şi ne bucurăm că, şi cu sprijinul nostru, s-a menţinut în acest eşalon fotbalistic şi a adus bucurie în rândul suporterilor cu fiecare meci câştigat. Performanţa implică şi costuri pe măsură şi, tocmai de aceea, CJ Vâlcea va rămâne alături de echipa de fotbal din Horezu, aşa cum va proceda şi în cazul celei din Dăeşti. Felicitări şi mult succes în noul campionat!”, a transmis Rădulescu. CJV a mai alocat bani, recent, şi pentru handbal. La SCM au ajuns 600.000 lei, bani care vin să completeze bugetul asigurat de Primăria Râmnicului, care se ridică la 8 milioane lei.

După Ceapă, şi Ovidiu Popescu poate ajunge la Dăeşti

Echipa de Liga a III-a vâlceană Viitorul Dăeşti continuă demersurile pentru consolidarea lotului. După ce au obţinut semnătura lui Grigore Ceapă, oficialii clubului din Fedeleşoiu speră să primească un răspuns pozitiv şi din partea lui Ovidiu Popescu, un alt jucător care a evoluat, până acum, la CSM Slatina. Ceapă şi Popescu fac parte din garda veche a grupării oltene, care a pus umărul la promovarea Slatinei în eşalonul secund. Nu este singurul fotbalist vâlcean pe care Dăeşti şi-l doreşte. Se poartă tratative şi cu alţi jucători, unii cu experienţă, alţii juniori, de perspectivă, care pot ajuta la obţinerea rezultatelor dorite.

Universitatea Craiova nu-şi uită fostele glorii. Teo Ţarălungă, felicitat la ceas aniversar

Marţi, 8 iunie, fostul fotbalist Teo Ţarălungă şi-a serbat ziua de naştere. A împlinit 76 de ani. La ceas aniversar, nu a fost uitat de Universitatea Craiova şi suporterii acesteia, care l-au felicitat, în semn de mulţumire şi preţuire pentru performanţele realizate în tricoul alb-albastru. Pe pagina oficială de facebook a clubului nu a fost postat doar mesajul de felicitare, ci şi un interviu cu Teo Ţarălungă, extrema din perioada de aur a fotbalului craiovean. La mulţi ani, `nea Teo!

Juniorii de la Viitorul LGT Băbeni, meciuri amicale pe bandă rulantă

Tinerii fotbalişti de la Viitorul Liceul ”George Ţărnea” din Băbeni, antrenaţi de Eugen Roşu, Marian Deaconescu, Mihai Deaconescu şi Ovidiu Neciu sunt pregătiţi pentru începerea competiţiilor oficiale. Speră ca din toamnă să participe în campionat. Până atunci, continuă testele. În ultima perioadă, la fiecare sfârşit de săptămână au avut cel puţin câte două meciuri amicale. Week-end-ul trecut, Viitorul LGT Băbeni şi-a măsurat forţele cu grupele lui Cornel Badea, de la Inter Călimăneşti, pe terenul de la Șirineasa, iar apoi a mers la un turneu desfăşurat la Ciofrângeni, unde au fost prezente mai multe echipe din Argeş, printre care şi o reprezentantă din Topoloveni. La Ciofrângeni, Deaconescu, Roşu şi Neciu au mizat pe copiii de la grupele 2011-2012 şi 2007-2008. La finalul acestei săptămâni, LGT Băbeni are programate noi partide de verificare, cu Sparta Rm. Vâlcea şi Atletico Rm. Vâlcea.

Un jucător al echipei Chimia 1973 Rm. Vâlcea, implicat direct în organizarea Euro 2020, de la Bucureşti

Chimia 1973 Rm. Vâlcea este o echipă formată dintr-un grup mare de prieteni. Printre cei care au contribuit, în anii trecuţi, la bunul mers al activităţii acesteia, s-a regăsit şi Radu Stoian, bucureştean la origini, ajuns pe meleaguri vâlcene în interes de serviciu. Prin prisma funcţiei pe care o ocupa, s-a implicat şi la echipa de handbal, CS Oltchim Rm. Vâlcea, compania pe care o reprezenta regăsindu-se printre sponsori. Şi după ce s-a întors la Bucureşti, Radu a rămas apropiat de handbalul de la poalele Capelei, ajutând noua echipă în diferite situaţii. Bineînţeles, nu şi-a uitat colegii şi prietenii de la fotbal, pe care îi vizitează ori de câte ori are posibilitatea, la o miuţă, la un şpriţ. În prezent, Radu Stoian deţine o firmă de IT în Capitală. În ultimele luni, însă, şi-a cam neglijat afacerea pentru o mare provocare, o acţiune de voluntariat, care nu îi aduce beneficii materiale, ci doar mulţumiri sufleteşti. Radu face parte din departamentul care se ocupa de managementul voluntarilor. Aproximativ 850 de voluntari sunt implicaţi în organizarea meciurilor care se desfăşoară la Bucureşti în cadrul Campionatului European de Fotbal 2020 şi au grijă ca totul să se desfăşoare ca la carte.

”Am aplicat în 2019 pentru a face parte din echipa de voluntari de la Campionatul European din 2020. Am fost selectat mai întâi pentru tragerea la sorţi, unde am avut calitatea de şofer. Apoi, datorită disponibilităţii şi experienţei mele, am fost inclus în echipa de managament a voluntarilor implicaţi în ceremonii, acţiuni media, IT, broadcasting, transportul VIP-urilor de la aeroport, la hotel sau alte locaţii şi diverse alte acţiuni. De o lună şi jumătate sunt dedicat în totalitate acestui eveniment. Am întâlnit oameni minunaţi. Diana Pirciu este managerul programului de voluntari Euro 2020 din România şi chiar dacă este foarte tânără, are o maturitate incredibilă, e o adevărată profesionistă, a făcut faţă cu brio tuturor provocărilor. Sunt implicaţi tineri, de la 18 ani în sus, dar şi persoane mai în vârstă, de până la 65 de ani, profesori, sportivi, oameni cu funcţii importante, care au propriile afaceri şi totuşi şi-au dorit să facă parte din acest proiect, să se implice în organizarea celui mai mare eveniment sportiv găzduit şi de România. Printre voluntari se află şi un român stabilit în Canada, arbitru, peste Ocean. Ca să fie voluntar la Euro (se ocupă de partea de Media) a făcut multe sacrificii. Deşi este vaccinat, la întoarcerea în Canada va sta în izolare şi îşi va plăti singur hotelul, care costă vreo 2000 de dolari. Este doar un exemplu. Sunt multe de acest gen. În ceea ce mă priveşte, am realizat multe lucruri în viaţă, am lucrat la IBM, Microsoft, în multe companii puternice, dar nu m-am simţit niciodată atât de mândru şi onorat ca acum, că am putut să fac parte din echipa de voluntari pentru organizarea meciurilor de la Bucureşti, din cadrul Euro 2020. E o satisfacţie incredibilă! Vom avea patru meciuri în România, trei din faza grupelor şi unul din optimile de finală. Repet, a fost vorba despre voluntariat. Nu voi fi prezent la niciunul dintre meciurile de pe Arena Naţională. Ca toţi ceilalţi, voi urmări Campionatul European din faţa televizorului”, a explicat Radu Stoian, cu privire la misiunea sa şi ce înseamnă voluntariatul la un astfel de eveniment major.

După cum se cunoaşte, startul Campionatului European de Fotbal se va da vineri, 11 iunie, la Roma, cu meciul dintre Turcia şi Italia, din grupa A. În România, pe Arena Naţională, vor avea loc partidele: Austria – Macedonia de Nord (duminică, 13 iunie, de la ora 19.00), Ucraina – Macedonia de Nord (joi, 17 iunie, de la ora 16.00), Ucraina – Austria (luni, 21 iunie, de la ora 19) şi un meci din optimile de finală (luni, 28 iunie, de la ora 22.00). Finala Campionatului European de Fotbal se va disputa pe 11 iulie, de la ora 22.00, la Londra, pe stadionul Wembley.

Antrenorul Marian Deaconescu, obiective importante şi în plan religios

Deşi pandemia a afectat activitatea tuturor sportivilor şi antrenorilor, Marian Deaconescu a avut un an bun. Copiii pe care îi are în pregătire au continuat să vină la antrenamente, iar la Dăeşti, alături de Adi Popa, Cristi Munteanu şi restul staff-ulu a contribuit la obţinerea unui rezultat bun, locul 3 în Liga a III-a. Şi în plan familial lucrurile merg bine. Fără un motiv anume, a simţit nevoia, în ultima perioadă, să se apropie şi mai mult de Dumnezeu. Şi nu o putea face mai bine decât intrând cât mai des în casa Sa. A început un tur al mănăstirilor vâlcene, pe care vrea să-l încheie în această vară. A bifat deja şase mănăstiri. ”Nu am avut nicio decepţie, din fericire, nu am probleme de sănătate şi nici de altă natură. Nu e nimic ascuns în decizia mea de a încerca să vizitez cât mai multe mănăstiri. Am început cu cele vâlcene. Am ajuns la şase dintre ele. Cred că sunt vreo 20. Judeţul Vâlcea este unul dintre cele mai bogate din ţară în acest sens, pe parte de turism monahal. Mă simt liniştit când merg la biserică, îmi oferă o stare de bine. Am şi mulţi prieteni preoţi, care mi-au întărit credinţa în Dumnezeu şi m-au apropiat mai mult de biserică. În week-end, cred că voi merge la Frăsinei. După ce ajung la toate mănăstirile din judeţ, voi încerca să extind pelerinajul în ţară. Sunt multe locuri frumoase unde îmi doresc să ajung”, a precizat Marian Deaconescu.

Zeci de juniori vâlceni, experienţă de neuitat în sudul Franţei, la Saint-Flour, cu escală la Prater şi Allianz Arena

• elevii lui Marian Deaconescu, Emil Popescu, Ion Lazăr şi Ovidiu Neciu vor participa la un turneu internaţional

Aşteptarea a luat sfârşit. După doi ani de pauză, juniorii din fotbalul vâlcean vor putea participa din nou la turnee internaţionale. Cei mai norocoşi dintre ei pleacă săptămâna viitoare în Franţa. Zeci de copii de la Liceul ”George Țărnea” din Băbeni, de la FC Oltenia şi din Râmnic vor participa la o competiţie care se va desfăşura în sudul Franţei, în localitatea Saint-Flour, situată în apropiere de Clermont Ferrand. Delegaţia numără 54 de persoane, antrenori, jucători şi părinţi. Copiii vor fi coordonaţi de antrenorii Marian Deaconescu, Ion Lazăr, Emil Popescu şi Ovidiu Neciu. Întreaga aventură va dura o săptămână, începând cu data de 13 iunie. Turneul se va desfăşura pe durata a trei zile, la finele săptămânii viitoare. În drumul spre Franţa, vâlcenii vor face o ”escală” la Viena, unde cei mici vor avea ocazia să-şi consume energia în parcul de distracţii de la Prater. La întoarcerea spre casă, tinerii fotbalişti vâlceni vor vizita stadionul uneia dintre cele mai valoroase echipe din lume, Bayern Munchen, Allianz Arena. De menţionat ar mai fi că la turneul din Franţa cei patru antrenori vor forma patru echipe mixte, fără să se ţină cont de clubul de unde provin. Au la dispoziţie juniori din grupele de 2007-2008 şi 2011-2012.

Se ştiu echipele care se vor lupta pentru titlul national la minifotbal, la Arenele Traian

Săptămâna trecută, la Oradea a avut loc Supecupa României la minifotbal, prima competiţie oficială organizată de Federaţia de Minifotbal din România după un an şi câteva luni de pandemie. Turneul s-a bucurat de o participare numeroasă, mai ales că a avut şi o miză importantă, calificarea la Campionatul Naţional. Printre echipele care au luat parte la această întrecere s-au regăsit şi două vâlcene, Nurvil şi Sparanii. Niciuna nu a reuşit calificarea la Campionatul Naţional. Nurvil a câştigat, totuşi, un trofeu, cel dedicat formaţiilor care nu au avansat în optimi, respectiv Cupa Fortuna Sports. La Campionatul Naţional s-au calificat cele mai bune 15 echipe de la Supercupa României. Aşadar, la Rm. Vâlcea vor veni: câştigătoarea turneului de la Oradea, Nova Vita Tg. Mureş şi AEK Oradea, Glissando Timişoara, Golden Boys Bacău, Real Iry Team Iaşi, Borussia Hermannstadt, Luciano Arad, FC Premiere Arad, HDS Drobeta, MFC Ploieşti, Ajax Dulcissimo Galaţi, Chedra Tax Ploieşti, Regio Braşov, AS FC Buzău, Arsenal Inel II. Ultima dintre cele menţionate, Arsenal Inel II, din Constanţa, a obţinut calificarea fără să mai joace pentru locul 15. Adversara pe care ar fi trebuit să o aibă, ACS Pro Fotbal Sibiu, s-a retras de pe teren în partida anterioară, cu FC Buzău, fiind descalificată. În afara celor 15 echipe menţionate, la Campionatul Naţional de Minifotbal va participa şi campioana Vâlcii, FC Boromir, fostă câştigătoare de Cupa României. Partidele din cadrul Campionatului Naţional vor avea loc la Arenele ”Traian”, între 1 şi 3 iulie.

 

 

 

Articole Similare

Back to top button