Acasă Atletism Ștefania Uţă, două titluri de campioană a României la Naţionalele de atletism...

Ștefania Uţă, două titluri de campioană a României la Naţionalele de atletism Under 16. Alte trei vâlcence, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului

361
0

Sâmbătă, 10 iulie şi duminică, 11 iulie, la Craiova a avut loc etapa finală a Campionatului Naţional de Atletism dedicat categoriei Under 16. Judeţul Vâlcea a fost reprezentat şi de această dată cu cinste. Ștefania Uţă, eleva Alinei Enescu, sportivă legitimată la Colegiul Naţional ”Mircea cel Bătrân” şi CSM Oneşti, a făcut faţă căldurii sufocante şi a reuşit să-şi îmbogăţească palmaresul cu două titluri de campioană a României. Ștefania a obţinut aurul la 300 metri garduri, dar şi cu ştafeta de 100+200+300+400 metri de la CSM Oneşti, din care au mai făcut parte alte două vâlcence, Raisa Diaconescu şi Alesia Băcanu. Echipa a fost completată de Raluca Preducă. Din lotul deplasat de Alina Enescu în Bănie, Luca Andrei Ungureanu a mai obţinut un rezultat bun, locul 4 la 300 metri garduri, cu record personal.

La Naţionalele Under 16, două medalii de aur au mers şi către Ștefania Balint, de la CS Chimia, sportivă care reprezintă acum şi clubul LPS Braşov. Ștefania a fost cea mai bună în cursele de 200 şi 400 metri plat. Tot de la Chimia, Alexia Chiriţă, sportivă coordonată de Alina Borţa, a obţinut locul 5 la săritura în înălţime. La finele acestei săptămâni, atleţii vâlceni vor avea şansa de a se remarca din nou. FRA a stabilit ca vineri, 16 iulie şi sâmbătă, 17 iulie, la Piteşti să se desfăşoare finala Campionatului Naţional Under 18.