Fără categorieFotbalDiverse

Ștefan Pănoiu a plecat din Giulești după 126 de meciuri în care a îmbrăcat tricoul Rapidului! A ajuns la…

Marți, 16 ianuarie, Rapid 1923 a anunțat despărțirea de fotbalistul vâlcean Ștefan Pănoiu. Acesta a ajuns în Giulești în urmă cu patru ani și jumătate. A îmbrăcat de 126 de ori tricoul alb-vișiniu. A marcat și opt goluri pentru Rapid. Are 73 de apariții pe prima scenă fotbalistică a țării. În 2021 uimea cu rezultatele sale la învățătură. ”Fane” a absolvit liceul cu media 10 la Bacalaureat. Pănoiu va continua tot în Superligă. A fost împrumutat la Universitatea Cluj, acolo unde îl va avea coechipier și pe vâlceanul Bogdan Vătăjelu, în prezent scos din circuit din cauza unei accidentări suferite pe finalul anului trecut.
Rapid a precizat că Pănoiu a fost împrumutat până la vară, însă Universitatea a transmis că jucătorul a semnat un contract valabil pe un an și jumătate, reprezentând o opțiune și pentru postul de jucător Under 21. Anunțul a fost făcut, probabil, de Rapid și în contextul în care oricum îi expira contractul la vară, după terminarea împrumutului.
”Ajuns la Rapid la vârsta de 17 ani, Ștefan Pănoiu a debutat pentru prima echipă a „giuleștenilor” în sezonul 2019/2020 al ligii secunde. În sezonul promovării, acesta a evoluat în 26 de meciuri, marcând trei goluri. Ștefan Pănoiu a evoluat în zece partide pentru naționala U20 a României, fiind căpitanul tricolorilor în trei meciuri. De asemenea, noul jucător al Universității Cluj are o prezență în tricoul României U21 în preliminariile UEFA EURO U21. Este născut pe 23 septembrie 2002 și evoluează pe postul de mijlocaș ofensiv. Are 1,77 m. Cifre în Superliga: 73 M – 4 G – 2 A. Echipe pentru care a evoluat până în prezent: Hidro Râmnicu Vâlcea, SCM Râmnicu Vâlcea, Rapid București”, se mai arată, printre altele, în comunicatul Universității Cluj. Pe la poalele Feleacului a trecut și Victor Dican, căpitan pentru o perioadă. Pănoiu a fost elevul profesorului Emil Popescu în perioada junioratului de la Rm. Vâlcea. Pănoiu poate debuta la Cluj în meciul de sâmbătă, cu FC Hermannstadt.

Articole Similare

Back to top button