Liga IV

Start în returul Ligii a IV-a! Se joacă 7 meciuri din 8! Viitorul Mateeşti, prima echipă care va sta după retragerea celor de la Mădulari

A venit momentul mult aşteptat. Primăvara începe cu… fotbal pe plan judeţean. În acest week-end vom avea prima etapă din retur în Elită. Din păcate, Liga a IV-a se reia în efectiv incomplet. Una dintre formaţiile de tradiţie din fotbalul judeţean, care a luptat an de an pentru trofee şi primele locuri ale clasamentului, care a furnizat juniori şi jucători către multe echipe din judeţ, CS Mădulari, s-a retras. Atenţionările primarului Daniel Dimulescu s-au adeverit, iar fotbalul vâlcean devine mai sărac prin abandonul acesteia. Existenţa echipei s-a datorat în primul rând lui Daniel Dimulescu, care a ţinut echipa în viaţă printr-un buget asigurat în bună măsură din banii familiei sale. Formaţia din Mădulari a fost înfiinţată cu mult înainte ca acesta să devină primar al localităţii. A jucat, pentru o perioadă, chiar prin alte localităţi, până la amenajarea stadionului. Acum, baza sportivă va deservi, temporar, doar celor de la CS Şuşani, pentru meciurile din Liga a V-a.
Revenind la campionat, clasamentul nu se modifică, rezultatele din tur rămân, având în vedere faptul că echipa s-a retras după încheierea primei părţi. În retur, în fiecare etapă o echipă va sta, dar va câştiga cu 3-0. Prima formaţie aflată în această situaţie este Viitorul Mateeşti, care îşi prelungeşte vacanţa cu o săptămână, dar va adăuga trei puncte în clasament fără să joace. Aşadar, se vor disputa şapte meciuri din opt în această primă rundă a returului. Patru dintre ele se joacă sâmbătă, 2 martie. De la ora 11.00, pe ISport Arena, Minerul Costeşti întâlneşte Oltul Ioneşti, iar la Budeşti, Viitorul îşi testează forţele cu Atletic Drăgăşani. Vicelidera, Olteţul Alunu, merge la Băbeni, unde va da piept cu ultima clasată. Bineînţeles, pe hârtie este favorită. Un alt pronostic decât 2 va fi considerat o mare surpriză. AFC Băbeni s-a reorganizat în iarnă. Se va baza mult în retur pe juniori. Evitarea retrogradării pare greu de realizat pentru formaţia care în tur a strâns doar şase puncte. Tot sâmbătă, de la 11.00, joacă şi lidera. FCPO are meci la Guşoeni. Gazdele şi-au recăpătat golgheterul, pe Mădălin Roşu, dar şi pe fundaşul Paul Pagâu, însă au şi pierdut câţiva jucători. În tur, CS Guşoeni a făcut meciuri bune. În meciurile în care aceasta a fost angrenată s-au marcat multe goluri. Pe fază ofensivă, formaţia coordonată de Alex Concioiu şi Adi Eftenie a stat bine. Are 36 de goluri marcate, cu doar unul mai puţin decât a patra clasată, Minerul Costeşti, de exemplu. Cu alte cuvinte, spectacolul a fost garantat când CS Guşoeni a jucat. De la FC Păuşeşti Otăsău aşteptările sunt mari, mai ales după transferurile sonore efectuate în această iarnă. Duminică, 3 martie, sunt programate trei meciuri, toate de la ora 11.00. În Râmnic va fi unul. Chimia şi Sparta, a treia clasată, se înfruntă pe ISport Arena. În debutul sezonului, Sparta a pierdut două puncte din acest duel, terminat la egalitate, 3-3. Acum, Sparta mizează pe continuitate, nu a făcut mari schimbări în lot, iar în meciul de Cupă, cu Păuşeşti Otăsău, a arătat bine. Meciul e derby-ul rundei şi prin prisma locurilor ocupate în clasament de cele două, locul 5 cu locul 3, chiar dacă diferenţa de puncte e mare între cele două, de 13 puncte. După Roşiile şi Alunu, Lotru Brezoi are o nouă deplasare lungă, acum la Berbeşti, în campionat, iar vecinii brezoineilor, de la Malaia, merg la Tomşani. Practic, pe aceeaşi rută, dar ceva mai aproape. Gazdele din cele două partide vor încerca, cu siguranţă, să valorifice avantajul terenului propriu. În clasament le sunt superioare adversarelor, dar nu asta contează, neapărat. Cei mai buni să câştige, iar iubitorii fotbalului de la acest nivel să se bucure de adevărate spectacole sportive!

Articole Similare

Back to top button