Diverse

Sportul Rm. Vâlcea de ieri, Oltul Ioneşti 2009 de azi

• douã echipe construite pentru a fi numărul 1

În urmă cu trei ani, mai precis, în ediţia de campionat 2006-2007, Sportul Rm. Vâlcea apărea ca o bombă cu ceas pe harta fotbalului judeţean, bombă care urma să se „declanşeze” la scurt timp de la înfiinţare. Reprezentată la vremea respectivă de către Cristi Manu, echipa de fotbal a câştigat în vara anului 2007 atât campionatul cât şi faza judeţeană a Cupei României, însă a ratat şansa de a promova în Liga a III-a.. Anii au trecut, iar din vechea gardă nu au mai rămas decât trei jucători: Leo Ştefan, Comănescu şi „Bobby” Oprea, toţi având un singur obiectiv: să repete performanţele şi să promoveze în ultimul eşalon naţional. Între timp, Sportul Rm. Vâlcea a devenit Oltul Ioneşti 2009, o nouă echipă care îşi dispută supremaţia în Liga a IV-a. Chiar dacă şi-a cedat toate drepturile omului de afaceri Ionel Giuran, fostul preşedinte Cristi Manu este încă interesat de soarta formaţiei alături de care şi-a petrecut cei mai frumoşi ani din fotbal.

„La Sportul Rm. Vâlcea, am petrecut cele mai frumoase clipe de când sunt implicat în fotbal. De aceea, sincer să fiu, mă doare când ştiu că numele echipei a fost schimbat în Oltul Ioneşti 2009. Poate că nu aş fi dat echipa dacă ştiam că asta ar fi urmat să se întâmple. Nu trebuie să uităm că, în cei trei ani de existenţă, Sportul Rm. Vâlcea a devenit un nume puternic în fotbalul judeţean. De aceea, trebuia ca fosta denumite să fie menţinută în continuare”, spune cu regret Cristi Manu. De altfel, Manu mai susţine că noua echipă pe care omul de afaceri Ionel Giuran a reuşit să o clădească nu are practic adversar în acest campionat, fiind cotată de departe cu prima şansă la promovarea în Liga a III-a, cât şi la câştigarea Cupei României. „Din câte am văzut, Oltul Ioneşti 2009 este cea mai puternică din Liga a IV-a, având cele mai mari şanse să fie numărul 1 la finele campionatului. Le urez succes băieţilor în demersul lor de a ajunge în Liga a III-a. Merită să promoveze”, a mai adăugat Cristi Manu.

 Sportul Rm. Vâlcea, ediţia 2006-2007: Bogdan «Macaroană» Mihalache – Daniel Uţă, Alin «Vrăjală» Bunescu, Daniel «Cioară» Comănescu,  Ionuţ Pântea, Iulian Roşoagă, Octavian Manu, Teodor „Bobi” Oprea, Cozma, Leo Ştefan, „Dobai” Popescu, Lucian Boncioiu, Florin Datcu.

 Oltul Ioneşti 2009, ediţia 2009-2010: Alexandru Ciubuc – M. Cumpănaşu, Alin Pufu, R. Olaru, Leo  Ştefan, Stanciu, Octavian Sârbu, I. Pană, „Bobi” Oprea, Alin Savu, Comănescu, Noaţă Albinaru, Ovidiu Niculescu. Antrenor: Emil Ciulei.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button