Diverse

Comisia de Disciplină a avut program prelungit săptămâna trecută

• cazurile „Mogoşan” şi „Cumpănaşu” s-au încadrat la „diverse”

Pe agenda de lucru a membrilor Comisiei de Disciplină de marţi, 13 octombrie, au fost mult cazuri de judecat, mai mult sau mai puţin importante. Au existat şi situaţii în care nu a fost nevoie să fie consultat Regulamentul Disciplinar, asta pentru că jucătorii nu au comis abateri grave, acestea încadrându-se între cele sancţionabile cu o etapă de suspendare. Nu acelaşi lucru se poate spune, însă, spre exemplu, despre Marius Istrătescu, de la Rapid Stoeneşti, jucător ale cărui abateri de la regulament, constatate în meciul trecut, au fost sancţionate cu patru etape de suspendare şi penalitate sportivă. Mult mai indulgentă s-a dovedit, însă, comisia cu alţi patru jucători, care s-au făcut vinovaţi de lovirea adversarului sau alte astfel de abateri. Între aceştia se regăsesc Constantin Purcărea de la Ştiinţa Grădiştea, Bogdan Chiţan de la ALX Port Vale Mateeşti, dar şi doi jucători de la Liga a IV-a, care-au primit fiecare câte două etape de suspendare şi amendă. Este vorba de Cristi Mogoşan – de la Damila Măciuca şi de Marius Cumpănaşu – de la Oltul Ioneşti 2009.

Altfel, la capitolul „cazuri speciale”, s-au încadrat jucătorii Luceafărului Pesceana, Ion Zamfira şi Valentin Ştefănescu, care s-au ales cu o etapă de suspendare şi, respectiv, şase.

O altă măsură drastică a fost luată cu ALX Port Vale Mateeşti, căreia i s-a ridicat dreptul de organizare a unui joc pe teren propriu după ce spectatorii au pătruns pe teren în meciul cu Cerna Fîrtăţeşti, câştigat de gazde cu 7-0.

De asemenea, între cazurile judecate de Comisia de Disciplină s-au mai aflat şi câteva jocuri ale căror rezultate au fost stabilite la „masa verde”, asta pentru că situaţia era deja cunoscută, astfel că omologarea cu 3-0 în favoarea oaspeţilor nu a reprezentat decât o simplă formalitate. Aici s-au încadrat meciurile de juniori A1 dintre Conexin Runcu şi Posada Perişani, Dinamo 2007 şi Olteţul Alunu, dar şi cel de Liga a V-a, dintre Flacăra Valea Mare Băbeni şi Lotru Voineasa, în cele trei cazuri constatându-se neprezentarea echipelor vizitatoare. 

2-1 pe teren, 0-3 la „masa verde”

• AS Oteşani a plătit tribut folosirii unor jucători „pe fals”

Departe de forma din campionatul trecut, Juventus Roeşti n-a reuşit să se impună nici în runda trecută, la Popeşti, pe terenul celor de la AS Oteşani. Echipa gazdă a câştigat cu 2-1, însă roeştenii au presupus că adversara lor a folosit un jucător „pe fals”. A făcut contestaţie pentru substituire, iar Comisia de Disciplină i-a dat câştig de cauză şi a omologat meciul cu scorul de 3-0 în favoarea Juventus-ului. În plus, delegatul celor de la AS Oteşani, Cătălin David, s-a ales cu trei luni de suspendare şi penalitate sportivă. De asemenea, după acel joc a mai fost sancţionat cu o etapă de suspendare şi Ion Radu. (S.S.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button