Liga VFotbal

Spectacol pe teren și în tribună, la unul din derby-urile Ligii a V-a! S-a cântat imnul, cerul a fost luminat de fumigene tricolore

Duminică, 3 decembrie, la Mihăești a fost spectacol. Pe teren și în tribună, cu ocazia derby-ului Ligii a V-a, dintre Corona Mihăești și ACS Olanu, echipa de pe locul 2 și vicelidera. Gazdele s-au pregătit corespunzător, pentru a sărbători cum se cuvine, cu o mică întârziere, Ziua Națională. S-a cântat imnul, cerul a fost luminat de fumigene în culorile tricolorului, iar tricourile arbitrilor și ale jucătorilor de la Mihăești au fost albastre, galbene și roșii. Câteva sute de microbiști au asistat la meci și au creat o atmosferă fantastică pentru acest nivel. Au contribuit, bineînțeles, și susținătorii trupei din Olanu, care și-au creat deja un renume în județ. Duelul sportiv a fost câștigat de gazde cu scorul de 2-1. Pentru Corona au marcat Florin Ștefan și Ionuț Pană, iar pentru Olanu – Robert Rădulescu. Cele două formații sunt acum la egalitate de puncte, pe podiumul eșalonului secund județean.
”Ne-am pregătit cum se cuvine pentru acest ultim meci din turul Ligii a V-a, mai ales că venea după Ziua Națională, 1 decembrie. Eu cred că a fost un joc frumos, peste nivelul Ligii a V-a, din punct de vedere calitativ. Ambele echipe am contribuit la spectacolul sportiv. Am fost, totuși, echipa mai bună și am meritat victoria. Am deschis scorul după vreun sfert de oră de joc. A marcat Florin Ștefan, cu capul, după o centrare a lui Octavian Mihai. La vreo 10 minute, ne-au surprins adversarii. Au prins un șut foarte bun, minge s-a dus în bară și a ricoșat la un adversar care a înscris golul de 1-1. Fază frumoasă și a lor. Apoi am ratat 2-3 ocazii monumentale de a trece iar în avantaj. În repriza secundă, la fel. Am ratat și un penalty, prin Octavian Mihai. Golul 2 al nostru a venit destul de târziu, prin minutul 83. Alin Dumitru a avut o incursiune și i-a pasat decisiv lui Noane Pană. Am câștigat cu 2-1. Suntem acolo, în grafic. Cred că, cu puțină atenție și poate mai multă șansă în unele jocuri, eram și mai sus. Dar campionatul nu e încheiat. Se pot întâmpla multe în retur. La finalul partidei cu Olanu am rămas împreună la stadion. Am pregătit un meniu tradițional, cu fasole cu ciolan, dar și pomana porcului. Le mulțumim tuturor celor care au fost prezenți la joc. Atâta lumea nu am mai văzut nicicând la un meci de acest nivel! Chiar a fost totul la superlativ. Vom face și un banchet, probabil între Crăciun și Revelion”, a declarat Lucian Briceag, atacantul echipei din Mihăești. La derby a asistat și președintele CJV, Costi Rădulescu, care locuiește în Mihăești, dar și primarul Constantin Bărzăgeanu.

Articole Similare

Back to top button