Acasă Diverse Senatorul Claudia Banu, ctitor al Teatrului Griviţa 53

Senatorul Claudia Banu, ctitor al Teatrului Griviţa 53

48
0

Zilele acestea, două dintre cele mai importante preocupări ale senatorului Claudia Banu, la Parlament, au vizat problema Avocatului Poporului, care şi în opinia sa trebuia înlocuit, dar şi ridicarea Teatrului Griviţa 53 prin donaţiile celor care pot da o mână de ajutor.


În ceea ce piveşte primul subiect, senatorul Claudia Banu s-a exprimat de la bun început nemulţumită de activitatea Renatei Weber şi a militat pentru revocarea acesteia. “Este normal ca rolul Avocatului Poporului şi atribuţiile acestuia să evaluate de Parlament. Este firesc să răspunde ca orice altă instituţie a statului pentru modul în care îşi desfăşoară activitatea, conform legii şi Constituţiei. Prin urmare, după o evaluare atentă a activităţii desfăşurată în perioada iulie-decembrie 2019 şi 2020 a Avocatului Poporului, doamna Renate Weber, de către Parlament, s-a constatat că acesta a încălcat rolul constituţional al instituţiei neîndeplinindu-şi atributiile legale ce îi reveneau pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor persoanelor fizice. Senatorii şi deputaţii au respins rapoartele de activitate pe ultimii trei ani ale Avocatului Poporului, cu 245 de voturi “pentru” şi unul contra. Raportul pe 2019 a avut 187 de voturi “pentru” respingere şi 23 de voturi contra. Cel din 2020 a avut 242 “pentru” şi 35 împotrivă”, a explicat parlamentarul PNL înainte de revocarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului.

Cum spuneam, senatorul vâlcean se implică şi în sprijinirea Teatrului Griviţa 53. “Unii construiesc ziduri care ne separă. Noi construim ziduri care ne unesc! Pentru că îmi este dor teatru, de emoţia pe care mi-o transmite o piesă, la Senat, am contribuit cu „o cărămidă” la construirea primului teatru din România realizat din iniţiativă privată – Griviţa 53, după 75 de ani. După ce am traversat o perioadă extrem de dificilă, se poate spune că Griviţa 53 este mai mult decât un teatru, este naşterea unui spirit, este moştenirea pe care o dăruim din tot sufletul generaţiilor care vin după noi. Primirea titlului de CTITOR mă onorează şi mă emoţionează deopotrivă. Am contribuit cu tot sufletul la acest proiect pentru că teatrul românesc înseamnă emoţie, înseamnă amestec de trăiri, înseamnă bucurie”, a transmis senatorul Claudia Banu.