Diverse

Selecţionata de fotbal Under 16 a Vâlcii a debutat cu victorie în Zăvoi

* duminică, 19 septembrie, reprezentativa judeţului nostru a câştigat cu 2-1 primul meci, împotriva omologilor din Olt

În urmă cu doar câteva luni, directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a propus crearea la nivelul fiecărui judeţ a unei selecţionate Under 16, alcătuite din cei mai buni tineri fotbalişti născuţi în perioada 1.01.1995 – 31.12.1995. Proiectul a fost ulterior adoptat de către membrii forului fotbalistic prezidat de Mircea Sandu, iar, din aceasta lună, 42 de echipe din ţară (reprezentând judeţele, plus Capitala) vor susţine primele meciuri oficiale.

FRF va contribui cu 500.000 euro

Scopul acestei competiţii „marca” FRF îl reprezintă descoperirea tinerelor talente care, peste ani, să formeze, din nou, o aşa-zisă „Generaţie de Aur”. În acest campionat, circa 1000 de copii vor fi atent monitorizaţi de reprezentanţi ai Federaţiei, iar elita va fi, ulterior, pregătită în vederea accederii în fotbalul mare, al naţionalei de seniori a României. Organismul lui Mircea Sandu a pus la bătaie 500.000 euro pentru acest proiect, iar o treime din sumă va fi alocată achiziţionării de echipamente sportive. De asemenea, echipa câştigătoare a turneului final va primi drept cadou un cantonament în străinătate. Campionatul rezervat selecţionatelor Under 16 a fost împărţit în şapte serii, în care vor evolua câte şase echipe, în sistem tur-retur. Primele trei clasate din fiecare grupă, plus alte trei echipe care au cel mai bun punctaj şi care au ocupat locul 4 per ansamblul seriilor vor merge mai departe.

Mangalagiu şi Giurcă, antrenori în Zăvoi

La Vâlcea, FRF l-a desemnat antrenor principal pe Gabriel Mangalagiu, acesta fiind secondat de către Lucian Giurcă, ambii, foşti jucători al Chimiei Rm. Vâlcea. Micuţii fotbalişti ai judeţului nostru au fost repartizaţi în Seria a IV-a, acolo unde au jucat meciul de debut în compania celor din Olt. Partida în cauză s-a disputat duminică, 19 septembrie, pe terenul sintetic din Zăvoi, începând de la ora 10.00.

Primul meci, prima victorie

Selecţionata de fotbal Under 16 a Vâlcii are un lot de 20 de jucători aduşi din tot judeţul, majoritatea fiind legitimaţi la CSM Rm. Vâlcea. La finele săptămânii trecute, „puştii” pregătiţi de Mangalagiu şi Giurcă au câştigat cu 2-1 duelul cu formaţia venită din judeţul Olt, vâlcenii dominându-şi în majoritatea timpului adversarii.

Moldoveanu pregăteşte majoritatea puştilor născuţi în anul 1995

Echipa vâlceană care a evoluat în primul meci din cadrul campionatului naţional Under 16, desfăşurat sub egida FRF, a fost alcătuită cu preponderenţă din jucători care evoluează la CSM Rm. Vâlcea, sub comanda antrenorului Emanuel Moldoveanu. Puştii din Zăvoi au controlat în majoritatea timpului partida inaugurală, dovedind că formează o generaţie valoroasă. De altfel,  juniorii au obţinut până acum rezultate excelente la mai toate competiţiile la care au participat. Din grupa sub 16 ani a CSM-ului, au fost convocaşi la lotul naţional, în nenumărate rânduri, următorii juniori: Denis Dumitraşcu, Eduard Drăguşin, Cătălin Băluţă, Marin Orza, Ionuţ Manu, Radu Rădulescu, Mădălin Olariu şi Marian Florea. „Am o grupă de copii foarte talentaţi, care au fost apreciaţi cu ocazia jocurilor oficiale disputate peste tot în ţară. Mulţi dintre ei fac sacrificii enorme pentru a ajunge peste ani să joace la un nivel profesionist, iar eu sunt aproape de ei, pentru a-i motiva mai mult”, a precizat antrenorul Emanuel Moldoveanu. (L.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button