Administratie

Şefa Inspectoratului Şcolar nu vrea să angajeze paznicii lui Cîlea

Gabriela Ene, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vâlcea s-a arătat nemulţumită de faptul că reprezentanţii Consiliului Judeţean o forţează să accepte patru paznici la Şcoala Specială Bistriţa.
Ene a explicat că nu este nevoie de atâţia paznici pentru o şcoală, iar măsurile luate de Consiliul Judeţean sunt numai pentru a nu lăsa pe drumuri patru persoane care trebuie să dispară din organigrama instituţiei. „Pentru a nu da oameni afară, Consiliul Judeţean mă forţează pe mine să iau pe ştatul de plată patru paznici din personalul instituţiei. Eu nu înţeleg de ce Consiliul Judeţean a hotărât asta, fără să ne consulte măcar. Am acolo trei posturi blocate, de informatician, asistent medical şi asistent social, pentru că s-au pensionat şi nu mai pot angaja, iar ei îmi trimit pe cap patru paznici”, susţine inspectorul general al IŞJ Vâlcea. Ene spune că mai mult de doi paznici nu poate primi în acest moment, în condiţiile în care e nevoie de specialişti la Şcoala Specială Bistriţa. Mai mult, acesta doreşte să reangajeze măcar un asistent medical pentru îngrijirea copiilor din unitate. „Nu am nevoie de patru paznici! Ce, e Banca Naţională şi trebuie păzită?”, a răbufnit Ene. Pe de altă parte, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Persu, consideră că cele patru posturi sunt necesare, iar faptul că Ene nu mai  poate angaja alţi specialişti nu este vina instituţiei, ci a Guvernului Boc, care a dat o ordonanţă de urgenţă prin care a blocat posturile. „Eu nu cred că este o problemă extrem de gravă şi importantă pe cât doamna Ene vrea să o facă să pară. Dacă nu s-a reuşit de ani de zile să se recruteze aceşti specialişti nu văd de ce patru persoane nu pot lucra acolo. Nu e vina Consiliului Judeţean că nu mai poate angaja specialişti. Dacă aşa au gândit guvernaţii, noi ce să facem?”, a răspuns Persu.
Cu toate acestea, inspectorul general al IŞJ susţine că va refuza să semneze pentru primirea celor patru paznici.

Alexandra Ionescu

Articole Similare

One Comment

  1. Elevii de la Horezu isi doesc implicarea doamnei Ene cu aceeasi energie cu care refuza pazniciii si in asigurarea caldurii pt. la iarna deoarece s-au saturat sa invete in frig

Lasă un răspuns

Back to top button