Alte sporturi

Secţia de karate a CS Chimia a obţinut peste 600 de medalii în ultimii şase ani

karate dinuRecent, la Botoşani, s-a desfăşurat finala Campionatului Naţional de karate Shotokan destinat copiilor şi tineretului. Din partea secţiei de specialitate a clubului Chimia au participat la competiţie 12 sportivi. Având o evoluţie remarcabilă pe parcursul întregului concurs, elevii antrenorului emerit Paul Dinu au reuşit să câştige 14 medalii, dintre care, 3 de aur, 5 de argint şi 6 de bronz. Iată numele vâlcenilor şi rezultatele obţinute: Anca Zugravu (loc 1, kumite individual copii 3, – 30 kg.), Diana Cocoşi (loc 2, kata indiv. tineret), Nicolae Stanciu (loc 2, kumite indiv. tineret, – 75 kg.), Andreea Bîlă (loc 2, kumite indiv. tineret, – 50 kg.), Iuliana Avram (loc 3, kumite indiv. tineret, – 55 kg.), Raluca Frumuşelu (loc 3, kumite indiv. tineret, – 60 kg.), Bogdan Gogoloşi (loc 3, kumite indiv. tineret, – 55 kg.), Alin Florea (loc 3, kumite indiv. tineret, – 80 kg.), Mihai Mazilu (loc 3, kumite indiv. tineret, + 80 kg.) şi Andi Ştifu (loc 3, kumite indiv. tineret, + 80 kg.).
În ceea ce priveşte performanţele realizate la nivel de echipe, Paul Dinu ne-a precizat că, formaţia alcătuită din Nicolae Stanciu, Bogdan Gogoloşi, Andi Ştifu şi Remus Vişan a ocupat prima poziţie în proba de kumite masculin rezervată tineretului. Acelaşi rezultat a fost obţinut şi de gruparea fetelor, compusă din Raluca Frumuşelu, Iuliana Avram, Andreea Bîlă şi Diana Cocoşi. Asemenea băieţilor, karatistele de la Chimia s-au clasat pe primul loc în competiţia de kumite pentru tineret. Echipele pregătite de antrenorul democrat-liberal au obţinut şi două medalii de argint, însă în proba de kata. Astfel, la nivel masculin, au urcat pe podium Nicolae Stanciu, Bogdan Gogoloşi şi Andrei Florea, iar la feminin, Raluca Frumuşelu, Iuliana Avram şi Andreea Bîlă.
La finalul campionatului din Botoşani, Paul Dinu ne-a declarat că este mulţumit de evoluţia elevilor săi, care, prin rezultatele lor deosebite, au demonstrat că îşi aduc în mod constant aportul la îmbunătăţirea palmaresului clubului Chimia.
Alături de sportivii pe care îi pregăteşte, antrenorul vâlcean contribuie prin performanţele sale la creşterea numărului de medalii aflate în vistieria secţiei de karate. Preşedintele Organizaţiei Judeţene a PD-L Vâlcea a participat recent la Campionatul Mondial de karate Goju Ryu, din Portugalia. De la această competiţie, Paul Dinu s-a întors cu titlul de vicecampion al lumii şi o medalie de argint obţinută în proba de kumite pe echipe destinată seniorilor.
„Mă bucur că la vârsta de 33 de ani, pe finalul carierei mele, încă mai pot să aduc rezultate bune pentru judeţul Vâlcea. Această performanţă realizată în Portugalia completează palmaresul meu, din care mai fac parte şapte medalii obţinute la finalele Europenelor şi Mondialelor de seniori, 38 de medalii câştigate la Naţionale, opt medalii cucerite la Cupa României şi aproape 20 de medalii obţinute la cupele naţionale şi internaţionale. Aceste peste 70 de medalii reprezintă munca pe care am depus-o timp de 18 ani, ca sportiv, în sala de karate, dar sunt convins că se putea şi mai bine. Este foarte greu să mergi în acelaşi timp la şcoală, la două servicii, la antrenament, atât ca sportiv, cât şi ca antrenor, să te ocupi de administrarea unei societăţi şi să faci totul fără susţinătoare de efort, fără bani, fără ajutor din partea statului şi fără o alimentaţie corespunzătoare. Cel mai important lucru este legat de faptul că am acumulat o experienţă vastă în acest domeniu, iar sportivii mei beneficiază de ea în procesul de pregătire. Sper ca în anul 2012 karate-ul să devină un sport olimpic şi astfel, practicanţii acestei discipline să beneficieze de condiţii mai bune. Totuşi, eu mă consider o persoană norocoasă, pentru că de mai mulţi ani sunt legitimat la CS Chimia şi alături de acest club, am putut beneficia de echipament sportiv de calitate şi diverse premieri. De aceste condiţii se bucură şi elevii mei, de la grupa de performanţă, care se simt acum mai motivaţi, iar din acest motiv, rezultatele lor nu au întârziat să apară”, a conchis Paul Dinu.
Antrenorul a subliniat faptul că, din 2004 şi până în prezent, secţia pe care o conduce a obţinut pentru clubul Chimia peste 600 de medalii. (O.D.)

Paul Dinu, din nou, director la CS Chimia

Printr-o nouă decizie guvernamentală, antrenorul de karate Paul Dinu a fost reinstalat în funcţia de director interimar al Clubului Sportiv „Chimia” Rm. Vâlcea, în locul lui Dumitru Drăguţă. Din câte se pare, până la finele acestui an, Dinu va susţine un alt examen pentru postul de conducere a clubului fanion al judeţului, în urma căruia se va stabili noul şef. „Eu mă conformez cerinţelor venite din partea Guvernului. Am mai dat examen acum câteva luni şi am luat cea mai mare notă atunci”, ne-a declarat noul director. (L.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button