Acasă Liga III Se vede o luminiță la capătul tunelului! ”Minerii”, șase puncte cu Vedița...

Se vede o luminiță la capătul tunelului! ”Minerii”, șase puncte cu Vedița Colonești. Un vâlcean a debutat în Liga a III-a

844
0

Vineri după-amiază, Minerul Costești a obținut al treilea succes din acest sezon de Liga a III-a. Formația vâlceană s-a impus cu scorul de 2-0 în fața ultimei clasate, Vedița Colonești, pe care o învinsese cu același scor și în tur. Oltenii veneau după un succes de moral, cu Horezu. Elevii lui Marius Vlădoi au punctat câte o dată pe repriză. Scorul a fost deschis în minutul 27 de Radu Filip, după o centrare în careu, o lovitură liberă. A fost atent și a profitat. Gazdele au dublat avantajul pe final. Beniamin Enache a obținut o lovitură de pedeapsă în minutul 87, transformată de Ion Marian. În prelungirile meciului s-a consemnat și un debut în Liga a III-a. Lucian Pătularu (FOTO Facebook) a fost introdus pe teren de Marius Vlădoi.

”Era un meci important pentru noi. Oaspeții au venit foarte montați, siguri că vor obține cele trei puncte. Nu știu de unde aveau încrederea asta, mai ales că și în tur i-am învins. Nu puteam să fim atât de modești precum ne credeau ei. Nu mai suntem chiar o echipă de neluat în seamă. Am avut și absențe. Cotolan și Stanca au fost suspendați, însă Larry Nicolaescu a jucat excelent în defensivă, deși nerefăcut după o accidentare ce l-a ținut departe de teren aproape o lună. Zamfirescu a făcut, de asemenea, un joc bun. Toată echipa merită felicitată. Băieții au avut atitudine. Conta foarte mult să obținem un rezultat pozitiv, să rămânem acolo, aproape și să-i lăsăm sub noi pe cei de la Colonești. Ne stă la îndemână să terminăm bine, să încercăm să mai obținem puncte în acest sezon regular, apoi vedem ce se va întâmpla în play-out. Nu putem vorbi despre salvarea de la retrogradare. Nici dacă eram pe locurile 5-6 nu puteam. Campionatul e lung și eu consider că va fi diferit de ce a fost în trecut. Cu Colonești a fost un meci de luptă. Adversarii nu ne-au surprins cu nimic. La 1-0, nu aveau ce apăra. Au încercat să vină peste noi, să joace cu mingi lungi, care au fost o pradă ușoară pentru Larry și ceilalți băieți. Ceva am mai reușit să reglăm din mers. În ultimele cinci jocuri am fost mai organizați în apărare. Se vede din golurile puține pe care le-am primit. În ofensivă suntem datori, trebuie să înscriem mai mult. Faza defensivă mă mulțumește în acest moment”, a declarat Marius Vlădoi, după succesul cu Colonești, ultima clasată. Cele trei puncte s-au adăugat altor 8. Minerul a ajuns la un total de 11 puncte. Mai are trei meciuri de jucat până la finalul anului calendaristic.

În partida cu ultima clasată au evoluat pentru Costești: Denis Vlădoi – Ion Marian, Zamfirescu, Nicolaescu, Negoiță, Gruinea, Enache, Tisanu, Vasilescu, Fierbințeanu, Radu Filip. Au mai intrat: Ion Cătălin, Mihăescu, Butuc, Bia Gonzalez și Lucian Pătularu.