Liga II

Se prelungeşte criza de la CSM:

E bai mare!

„Criză în Zăvoi” a titrat ARENA în ediţia de săptămâna trecută. La conferinţa de presă de după meciul cu Gaz Metan Craiova au trecut aproape neobservate, antrenorul Artimon mulţumindu-se cu un „NO COMENT” ce ascundea multe. Adept al ideii că ceea ce nu se spune nu se află, directorul general Florin Verigeanu declarase că nu este o situaţie gravă la CSM, deşi aflaserăm involuntar că situaţia stă pe un butoi de pulbere. S-a vorbit de „concedii fără plată” şi de „grevă”, însă nimeni nu a luat lucrurile în serios. Lucrurile s-au agravat pe zi ce trece şi, aşa cum spun ardelenii, e „bai mare!”. Poate conducerea crede că „nu-i bai!”, însă în acest caz ar trebui să le spunem un necesar „bye-bye”! 

Jucătorii, neplătiţi şi sancţionaţi 

Ca-ntr-un banc prost, jucătorii echipei CSM Rm. Vâlcea s-au trezit „şi bătuţi, şi cu banii luaţi!”. În cursul săptămânii trecute, aşteptându-şi salariile restante, au luat decizia de a refuza să se antreneze. Practic, ei trebuiau să se conformeze regulile şi să respecte ce vor conducătorii, având doar obligaţii, nu şi drepturi! În loc să rezolve problemele grave financiare şi disciplinare, conducătorii CSM-ului au agravat situaţia şi au decis să nu-i deplaseze la meciul de la Baia Mare pe jucătorii grevişti. Pentru o astfel de decizie n-a contat părerea antrenorului…

Prezenţa în lot a trei dintre jucătorii „veterani” – Perianu, Rusandu şi Dinu – ca „premiu” pentru neparticiparea la grevă i-a pus pe aceştia într-o lumină nefavorabilă în faţa propriilor colegi şi a publicului. Mai mult, dovedind că văd lucurile deformat, conducătorii clubului din Zăvoi n-au luat în seamă spusele căpitanului de echipă, Marius Pasăre: „Noi nu suntem împotriva nimănui şi, prin această aşa-zisă grevă am vrut doar să tragem un semnal de alarmă că am ajuns la capătul răbdării, că nu avem bani pentru noi, pentru familiile noastre şi pentru alte probleme. Am tot înţeles situaţia grea de la club, dar nu e vina noastră. N-am făcut grevă să nu participăm la meciuri, am fi vrut să mergem la Baia Mare, dar conducerea nu ne-a luat!” Cele spuse de jucător confirmă amestecul conducerii administrative în treburile echipei, în munca antrenorului. 

De ce n-au jucat greviştii? 

Alin Trandafir, directorul executiv al CSM-ului, a acuzat nejustificat jucătorii, o declaraţie a sa preluată de un site de sport fiind elocventă: „Ăsta este ataşamentul lor faţă de club. Probleme financiare sunt peste tot în ţară, în toate domeniile, această formă de grevă s-a întâmplat şi la alte echipe. Noi le-am promis că le vom achita restanţele, aşa cum am făcut-o întotdeauna, deşi rezultatele din ultimul timp nu sunt mulţumitoare” iar directorul general Florin Verigeanu a completat ideea că fotbaliştii de la CSM au doar obligaţii, nu şi drepturi: „Jucătorii vor fi penalizaţi că nu s-au prezentat joi la antrenament, iar o parte dintre ei vor pleca în iarnă. Au crezut că ne sperie, dar au dat înapoi când au văzut că trimitem juniorii. De unde să le dăm bani, dacă nu sunt?” Neconfirmat încă, zvonul că o serie de jucători vor să depună memorii la FRF pentru a deveni liberi din iarnă nu-i sperie pe conducătorii clubului. Juniorii folosiţi în două meciuri de Cupa României şi în meciul de la Baia Mare au demonstrat că pot îndeplini cele două obiective stabilite în vară: de evitare a retrogradări şi de evitare a promovării! 

Multe acuze la adresa conducerii 

Sancţionarea greviştilor de la CSM prin neluarea lor la Baia Mare vine să completeze o serie de gafe ale conducerii. Probabil că, dacă ar fi aliniat formula de bază, chiar şi în condiţiile în care erau cu salariile neachitate, jucătorii de bază ar fi obţinut victoria şi ar fi adus încă două puncte în clasament. Cine va plăti pentru acest fapt?

În seria de gafe a conducerii CSM-ului se mai află: lipsa colaborării cu galeria după „Brigăzii Zăvoi”, acuzarea presei pentru rezultatele negative ale echipei, inexistenţa unui plan de marketing eficient, îndepărtarea suporterilor de la stadion prin atitudinea arogantă faţă de aceştia şi multe altele. Mai mult, circulă zvonul că jucătorilor li s-a propus să pozeze complet dezbrăcaţi pentru un aşa-zis calendar sexy pe care să-l vândă clubul să facă rost de salarii. Ferească Dumnezeu de astfel de conducători la vreo echipă de fete că nu ne-am mira dacă le-ar pune să se prostitueze. În final, dacă ideea „genială” de a pune jucătorii să pozeze nud aparţine conducătorilor, credem că mai bine ar poza ei astfel în faţa stadionului, a maşinilor lor, a caselor sau familiilor lor!

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button