Administratie

Se caută soluţii pentru râmnicenii evacuaţi din căminele USG-ului

Romeo Rădulescu, primarul Râmnicului, a răspuns criticilor presei în ceea ce priveşte modul în care a fost desemnat câştigătorul licitaţiei privind modernizarea Colegiului Naţional „Alexandru Lahovari”.
Liderul PD-L a explicat încă o dată că nu a avantajat nicio firmă şi că, în final, a câştigat societatea cu cea mai bună ofertă. „Licitaţia a fost câştigată de asociaţia Sinecon SRL – ProImsat SA, care a obţinut 100 de puncte şi a venit cu cel mai bun preţ: 1.954.289 euro. Săptămâna aceasta, dacă nu sunt contestaţii, semnăm contractul, iar în maxim o lună începem lucrările”, a spus primarul Râmnicului.
Totodată, democrat-liberalul a anunţat că s-a demarat în forţă asfaltarea străzilor din oraş. „S-a turnat primul strat pe strada Carol I, iar săptămâna aceasta se pun bordurile şi se toarnă al doilea strat. Ce pot să vă mai spun este că s-a finalizat Dr. Hacman, iar la Pârâul Hoţului, unde era o problemă cu inundaţiile, s-a intervenit rapid şi foarte eficient. La fel şi în zona de la intersecţia străzii Cerna cu Regina Maria. În continuare, vom continua cu asfaltarea pe Mihai Eminescu, B-dul Tineretului, Bogdan Amaru, Cerna şi aşa mai departe. La şcoli, vreau să vă spun că investiţiile în curs de derulare se axează pe interioare. Înlocuim întâi instalaţiile, apoi ne ocupăm şi de exterioare. Mă refer în primul rând la grădiniţele Traian şi Henri Coandă. În paralel, facem un inventar al tuturor căminelor de pe lângă şcoli. Eu aş vrea să fie comasaţi toţi elevii în 2-3 cămine, pe care să le modernizăm, să le punem la punct. Iar pe urmă pe celelalte să le transformăm în locuinţe sociale. Sunt foarte multe cazuri sociale, iar această măsură mie mi se pare cea mai potrivită. După cum probabil ştiţi, unul dintre căminele USG-ului a fost modernizat anii trecuţi, iar acum urmează al doilea. Însă toţi cei care stau acolo sunt daţi afară. Şi, de aceea, căutăm soluţii ca nimeni să nu rămână în stradă”, a adăugat primarul Rădulescu.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button