Liga IV

Scorul etapei a X-a s-a stabilit la Berbeşti

* trupa lui Iulian Roşoagă a obţinut cea mai categorică victorie de la promovarea în Liga a III-a

Plecaţi, din nou, din postura de codaşi ai Seriei a IV-a, jucătorii echipei de fotbal Ghecon încep să se gândească – poate, în premieră – la promovarea în liga secundă. După zece etape, trupa din Lăpuşata a acumulat 12 puncte, o bună parte dintre ele fiind aduse din întâlnirile cu primele clasate. În runda de săptămâna trecută, Roşoagă, Ursu şi tovarăşii „de arme” au întâlnit, la Berbeşti, pe Triumf Bârca, formaţie considerată, în urmă cu două săptămâni, ca şi retrasă din campionat. După o primă repriză care s-a terminat la scor alb, au urmat alte 45 de minute, timp în care Ghecon a rupt plasa echipei adverse. Astfel, gruparea patronată de parlamentarul Dan Mazilu a înscris de şase ori, prin Iulian Roşoagă (minutul 49), Ciprian Vlădoi (51), Ovidiu Ciortan (56 – penalty, 74, 79) şi A. Stanciu (78).

Iulian Roşoagă, antrenor principal: „Triumf a trecut doar de două ori în jumătatea adversă, şi atunci din greşeală”

Iulian Roşoagă consideră că scorul partidei putea fi mult mai amplu, în condiţiile în care adversarii n-au pus în primejdie în niciun minut poarta apărată de Alexandru Cruceru. „«Scrici» chiar a fost cel mai necăjit om de pe teren, dacă luăm în calcul faptul că nu a avut mai deloc activitate. Adversarii au trecut doar de două ori jumătatea adversă şi, atunci, cred că au făcut-o din greşeală, poate se rătăciseră. În prima repriză nu a picat niciun gol, deşi am avut numeroase ocazii. E bine că s-a declanşat taifunul în cea de-a doua parte. Din păcate, patronul nostru a lipsit de la meci şi nu a putut vedea spectacolul de la Berbeşti”, ne-a precizat antrenorul-jucător Iulian Roşoagă.

Jucătorii vor avea saună şi masaj, la Călimăneşti

În semn de apreciere pentru rezultatele de excepţie obţinute în ultimele runde, antrenorul principal Iulian Roşoagă a decis să le acorde jucătorilor o mică atenţie. Astfel, fostul divizionar A l-a convins pe patronul Dan Mazilu să-şi trimită echipa la Călimăneşti, acolo unde va avea parte de un program de recuperare fizică. „Jucătorii chiar au nevoie de această relaxare. Săptămâna aceasta, vom merge cu toţii în staţiune, pentru a avea parte de un masaj şi o mişcare în bazin. Cât timp echipa va merge bine, eu voi face tot posibilul ca totul să fie OK, adică salariile să fie plătite la timp şi, din când în când, să ne mai delectăm un pic prin staţiunile vâlcene”, a explicat Roşoagă.

În deplasare, la Minerul Motru

Ghecon merge vinerea aceasta la Motru, acolo unde va întâlni echipa locală, Motru, care, de-a lungul fiinţării sale a evoluat timp de 15 ani în Liga a II-a, ultima dată realizând această performanţă în sezoanele 2003-2005. „Cu siguranţă, vom avea un meci greu, dar nu ne va fi imposibil să ne impunem. Atât timp cât avea şansa noastră, trebuie s-o valorificăm”, a completat antrenorul principal.

Lucian CORNECI

Articole Similare

One Comment

Lasă un răspuns

Back to top button