Administratie

Şcoala Gimnazială Bodeşti (Bărbăteşti) va fi dotată cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale în valoare de peste 400.000 lei

Primăria Comunei Bărbăteşti se bucură de o nouă reuşită administrativă. A obţinut fonduri, prin programul PNRR, inclusiv pentru dotarea Şcolii Gimnaziale Bodeşti. Copiii din localitate vor beneficia de cele mai bune condiţii. Au fost făcute demersurile pentru achiziţii. Este vorba despre mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale în valoare de aproximativ 400.000 lei. Prin această investiţie, unitatea de învăţământ, elevii şi profesorii vor putea dispune de toate dotările pentru laboratorul de ştiinţe, cabinetul psihopedagogic, mobilier pentru 9 săli de clasă, rulete, cronometru, mingi de fotbal, seturi de badminton, mingi medicinale, de rugby, volei, handbal, oină, baschet, inclusiv coşuri pentru acest sport, table de şah, corzi pentru sărituri, echipamente sportive, saltele şi alte dotări pentru orele de gimnastică din cadrul celor de sport, fileu pentru volei, jocuri pentru dezvoltarea socio-emoţională şi altele cu scop educativ, laptopuri pentru elevi şi profesori la cabinetul de informatică, sistem de sunet, imprimantă, table interactive, router wi-fi, scanner pentru documente portabil, cameră videoconferinţă, bănci, dulapuri, catedre, masă laborator şi multe altele. Practic, set complet. La şcoală, după cum se cunoaşte, au mai fost realizate în trecutul apropiat şi alte investiţii, inclusiv o parcare. A fost amenajat spaţiul din curtea şcolii, dar şi un teren sintetic. Unitatea şcolară dispune şi de o sală de sport.
Primarul Constantin Banacu a mai făcut cunoscut faptul că în scurt timp în dotarea Primăriei, mai exact a Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, va intra şi un UTV pentru stingerea incendiilor, dotat cu perie măturătoare şi sistem acustic, a cărui achiziţie este posibilă prin intermediul unei finanţări aprobată prin GAL.

Articole Similare

Back to top button