DiverseHandbal

SCM Rm. Vâlcea a părăsit Cupa României Râureni! Înfrângere dureroasă pentru trupa din Sala Traian

SCM Rm. Vâlcea a primit sâmbătă după-amiază vizita campioanei României, celei mai bune echipe din ultimii ani din țară și cu cel mai mare buget, cu aspirații la Final Four-ul Ligii Campionilor. Meciul a contat pentru optimile Cupei României Râureni. Deși vâlcencele au pornit din start cu a doua șansă, erau optimiști care sperau într-o minune. Nu s-a înfăptuit. Oaspetele au făcut o demonstrație de forță. ”Roș-albastrele” au suferit o înfrângere usturătoare. În prima repriză diferența a fost mai acceptabilă. Jocul a fost oarecum echilibrat timp de 15 minute. Primul mitan s-a terminat cu un avantaj de patru goluri pentru formația vizitatoare (scor 16-20). Au fost câteva decizii ale arbitrilor care i-au supărat pe suporterii gazdelor.

În partea secundă, Vâlcea a fost făcută KO. Nu s-a pus în niciun moment problema învingătoarei. ”Tigroaicele” au ”mușcat” din elevele lui Bent Dahl. Forța liderei din Liga Florilor le-a turnat plumb în picioare. Dahl, ca și jucătoarele sale, au fost fără reacție, demonstrând că locul din clasamentul Ligii Florilor este meritat și că, deocamdată, Vâlcea nu poate avea pretenții de mai mult. În plus, și faptul că în apărare, SCM e… praf. 42-30 a fost scorul final. O înfrângere grea, dureroasă pentru iubitorii handbalului de la poalele Capelei, veniți din nou în număr mare în sala pe care generațiile anterioare de jucătoare au transformat-o în ”templul handbalului feminin românesc”. Nu se mai poate face vreo asociere cu trecutul. Doar suporterii au rămas aceiași, de top.

Așadar, formația din București a obținut cu ușurință calificarea în sferturile Cupei României Râureni. Final Four-ul e ca și atins. CSM Slatina, echipă din eșalonul secund, este următorul adversar. Grupării vâlcene îi rămâne doar Liga Florilor, unde, de asemenea, soarta pare pecetluită. Locul 5 pare să fie maximum ce poate atinge SCM. Următorul adversar din campionat va fi HC Zalău. Partida va avea loc pe terenul echipei sălăjene duminică, 10 martie, de la ora 17.30, în Sala ”Gheorghe Tadici”.

Pentru SCM au marcat: Gogîrlă (6 goluri), Wollik (6), De Jong (5), Ljepoja (4), Hagman (3), Băcăoanu (2), Maidhof (2), Zschocke (1), Cholevova (1).

CSM București a înscris prin: Neagu (10 goluri), Ostergaard (6), Flippes (5), Mortensen (4), Omoregie (4), Kobylinska (3), Mihai (3), Zaadi (2), Rotaru (2), Stoica (2), Ailincăi (1).

Articole Similare

Back to top button