Liga IIIFotbal

SCM a urcat pe locul 2 în Liga a III-a! Vlad… cel Tânăr, din nou marcator în Zăvoi!

Vineri, 1 decembrie, de Ziua Națională a României, a cântat imnul și în Zăvoi, înaintea ultimului meci disputat de SCM Rm. Vâlcea în Liga a III-a, în 2023. Formația de la poalele Capelei a înfruntat Oltul Curtișoara. A reușit să-și adauge la ”zestrea” de până acum alte trei puncte. Elevii lui Gabi Mangalagiu au câștigat confruntarea cu scorul de 2-0.
”Municipalii” au început partida în forță. După ocaziile mari din debutul partidei, părea că va fi un galop de sănătate pentru gazde. După trei bare, în minutul 22 a venit și golul. Georgescu a centrat din dreapta, iar Vlad Ionescu (17 ani) a fost din nou omul potrivit la locul potrivit. Tânărul fotbalist din Zăvoi a înscris cu capul, de lângă bara a doua și a adus Vâlcea în avantaj. Vlad a marcat și în etapa precedentă. Atunci a fost singurul marcator al întâlnirii cu Unirea Bascov. După deschiderea scorului în confruntarea cu Oltul Curtișoara, SCM a primit și o veste proastă. Căpitanul Claudiu Trașcă s-a accidentat și nu a mai putut continua, acuzând o întindere la inghinali. A intrat Simeanu. Favorita publicului și-a mai creat oportunități de a dubla diferența, prin Tilioiu, Cruceru, dar nu a reușit să înscrie și golul 2, trăind periculos și menținând suspansul. Oaspeții au dat emoții în două situații. La una dintre ele, un șut de la 25 de metri, periculos, a intervenit bine Gherguș.
Tilioiu a ratat alte două ocazii pentru Vâlcea în partea secundă, apoi Ghighilicea, după o centrare a lui Cruceru, a trecut pe lângă dublarea diferenței. Pe final de partidă, Ceapă și Ionescu au pus poarta adversă în pericol. Grigore Ceapă, intrat cu un sfert de oră înainte de final, a pus cireașa pe tort în prelungiri (minutul 90+4). După o aruncare de la margine, o minge deviată, prelungită, Ceapă și-a blocat adversarul, a câștigat prim-planul și a stabilit scorul final cu un șut la colțul lung: 2-0.
SCM a urcat pe locul 2 în clasamentul Seriei a VI-a și cel puțin pentru o zi va fi vicecampioană de iarnă. Dacă Dăești câștigă sâmbătă cu Roșiori, urcă pe poziția secundă, iar SCM va ierna pe locul 3 (în runda precedentă, diferența între cele două a fost făcută de golaveraj). Ambele ar termina anul cu același număr de puncte.
În altă ordine de idei, pentru trupa din Zăvoi a fost al cincilea meci fără înfrângere și a patra victorie la rând. În celelalte două jocuri ale zilei din Seria a VI-a, lidera, Turnu Măgurele, a câștigat cu 4-0 duelul cu Flacăra Horezu (3-0 după 45 de minute), iar Petrolul Potcoava s-a impus cu scorul de 1-0 în deplasare, cu Unirea Bascov.
Pentru SCM au evoluat în partida cu Oltul Curtișoara: Gherguș – Ionescu, Lăzărescu, I. Săraru, Roșianu, Trașcă, Ov. Popescu, Geantă, Georgescu, Tilioiu. Au mai jucat: Simeanu, Ghighilicea, Turcu, Neacșu și Ceapă.

Articole Similare

Back to top button