Politica

Schimb de replici între Consiliul Judeţean şi Primăria Râmnicului

Ion Cîlea, preşedintele CJV, a răspuns criticilor aduse de primarul PD-L Romeo Rădulescu, invitându-l, voalat, să pună burta pe carte.
„Am fost acuzat că aş bloca euforia investiţională a primarului municipiului Râmnicu Vâlcea, Romeo Rădulescu, în ceea ce priveşte fluidizarea traficului rutier din oraş. S-a spus că aş fi refuzat transferul din domeniul public de interes judeţean şi în administrarea CJ a unei suprafeţe de teren de 350 mp din curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, suprafaţă care ar urma să fie preluată în administrarea Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea. Solicitarea de transferare a terenului amintit ne-a parvenit în data de 27 septembrie 2010, deci cu trei zile înainte de data la care a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean. Prin urmare, nu a existat timpul legal necesar pentru a analiza cererea şi a o supune aprobării consilierilor judeţeni. De aceea, tind să cred că primarul Romeo Rădulescu are serioase lacune în cunoaşterea prevederilor legale. Spre ştiinţa domniei sale, reiterăm precizările din Legea administraţiei publice locale nr.215/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora primirea materialelor se face cu 5 zile înainte de şedinţa ordinară”, a replicat Ion Cîlea. Liderul social-democrat a mai precizat că nu vrea să birocratizeze solicitarea primarului şi nici să se ascundă în spatele unor prevederi de legi. „Dar nici nu avem dreptul să facem un transfer abuziv, fără o minimă analiză, cu atât mai mult cu cât respectiva suprafaţă de teren nu se regăsea în buzunarul preşedintelui Ion Cîlea, ci face parte din patrimoniul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Tocmai din acest motiv ne-am adresat Societăţii ASIX DESIGN Bucureşti, care ne-a elaborat proiectul privind reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, cerând să ne precizeze dacă atribuirea terenului pentru noua funcţiune va afecta proiectul respectiv. În acelaşi regim de urgenţă, am solicitat punctul de vedere al conducerii Spitalului, dacă transferul suprafeţei de teren nu afectează funcţionarea instituţiei. Prin urmare, acuzaţia de presupusă tărăgănare şi lipsa de voluntarism pentru a lua o decizie hei-rupistă nu are niciun temei şi nicio logică. Asta numai dacă cunoşti şi respecţi legile statului român!”, a adăugat preşedintele CJV.
Un punct de vedere similar a avut şi Ion Matei, liderul PSD Râmnicu Vâlcea care a sugerat că Primăria doreşte să obţină acel teren pentru a face un sens giratoriu mai mare, mai costisitor, iar firmele pedeliste să obţină, astfel, bani mai mulţi pentru lucrare.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button