Acasă Liga 6 Șase goluri în derby-ul Sudului! Crețeni, la șase puncte de titlu

Șase goluri în derby-ul Sudului! Crețeni, la șase puncte de titlu

411
0

Sâmbătă după-amiază a avut loc derby-ul din Seria Sud a Ligii a VI-a între lidera, AS Crețeni și echipa de pe locul secund, Oltețul Bălcești. A fost un meci frumos, cu șase goluri. Gazdele au câștigat duelul cu scorul de 4-2. Prima repriză a fost mai animată. S-a marcat de cinci ori.

În minutul 18, Cristian Petcu a adus formația din Crețeni în avantaj. A înscris cu capul, din 5 metri, după o centrare venită din dreapta, de la Nicușor Puia. Oaspeții au revenit rapid în joc. Au recuperat mingea în jumătatea adversă și după o combinație în viteză, între Dincă (”Tzeu”) și Nelu Dina, cel din urmă, decarul de la Bălcești, a restabilit echilibrul: 1-1. În minutul 36 a fost o fază la indigo cu cea de la primul gol. Puia a centrat, iar Petcu a adus iar lidera la timonă: 2-1. În minutul 42 s-a făcut 3-1. O neatenție în apărarea celor de la Bălcești, o greșeală a portarului Cruceru a fost speculată de Stancu, care a trimis balonul pe lângă goalkeeper-ul advers. Assist-ul l-a oferit Petcu, autorul primelor două goluri. Repriza părea încheiată când Merișanu a ”inventat” un șut fabulos, de la 25 de metri, în diagonală, direct la vinclu, lăsând portarul spectactor: 3-2.

În partea secundă, gazdele au mai înscris o dată, reușită contestată de adversari. Petcu a marcat al treilea gol în minutul 70, după o centrare de pe linia porții, venită de la Puia, principalul servant pentru coechipieri.

”Le mulțumesc băieților pentru devotament, determinare, lui Marius Dumitrescu, Iulian Zamfir, care ne ajută cu tot ce pot. Mai sunt patru meciuri. Teoretic am mai avea nevoie de șase puncte ca să fim campioni. Trebuie să rămânem concentrați până la capăt. Mai avem de jucat cu Zătreni, Livezi, Scundu și Măciuca. Ne dorim să terminăm pe primul loc și să facem pasul către Liga a V-a. Avem bază frumoasă, am obținut rezultate bune și ar fi păcat să nu promovăm”, a precizat Răzvan Pietraru (”Neșu”), oficialul de la Crețeni, fost jucător emblematic pentru echipa din comuna Crețeni, nevoit să ia o pauză din cauza problemelor medicale. În acest derby, AS Crețeni a avut titulari, chiar integraliști, doi jucători în vârstă de 52 de ani, pe neobositul Iulian Zamfir, antrenorul echipei (care atinge borna amintită în iunie) și pe Lucian Șușanu.

La derby au asistat și doi fotbaliști reprezentativi pentru fotbalul din zona Drăgășaniului, Alex Dandea (legitimat acum la divizionara secundă Minaur Baia Mare), fratele mijlocașului de la Crețeni, Mihai Dandea, dar și Ovidiu Popescu, de la SCM Rm. Vâlcea, de asemenea fotbalist cu meciuri în primele trei eșaloane ale țării.