Politica

Săptămână decisivă pentru frăţia PSD-PNL

cilea buican micNegocierea dintre PSD şi Buican se va ţine în faţa preşedinţilor Crin Antonescu şi Victor Ponta

Deputatul Cristian Buican, preşedintele PNL Vâlcea, consideră că nu a greşit cu nimic încheind alianţa cu PD-L în Consiliul Judeţean. Ba din contră, parlamentarul a explicat că aceasta era singura şansă a liberalilor de a avea acces la bugetul instituţiei pe anul 2011.
„PNL Vâlcea nu s-a împotrivit niciodată alianţei cu PSD la nivelul CJV, numai că social-democraţii au tras de timp mai mult decât puteam noi să aşteptăm. Când noi încercam să avem un dialog cu PSD, domnul Cîlea fugea de noi. Sau, şi mai grav, preşedintele CJV făcea presiuni asupra primarilor noştri, lucru pe care îl pot dovedi oricând, oriunde. Aşadar, ce variante aveam? Să aşteptăm ca domnul Cîlea să ne ia primarii? Să aşteptăm până în momentul în care PSD îşi trecea bugetul în Consiliul Judeţean? Să aşteptăm ca primarilor PNL să li se taie din nou fondurile? Cine ar fi decontat o astfel de prostie? Eu. Ştiu că sunt unii, chiar şi în interiorul PNL Vâlcea, câţiva, nu mulţi, care şi-ar fi dorit să comit greşeala asta. Numai că, vedeţi dumneavoastră, nu am făcut-o şi am reuşit chiar să elimin orice risc. De aceea s-a făcut alianţa cu PD-L”, a afirmat liderul judeţean al PNL. Referindu-se la ceea ce s-ar putea întâmpla în viitor, deputatul Cristian Buican a spus că PNL Vâlcea va lua decizii în funcţie de hotărârile conducerii centrale a partidului. „Dacă, la Bucureşti, se doreşte să facem alianţă cu PSD şi în judeţul Vâlcea, eu nu am cum să mă opun. Şi cei de la PD-L ştiu foarte bine acest lucru. În schimb, eu voi pune nişte condiţii. În primul rând, negocierea dintre noi şi Ion Cîlea nu se va face aici, ci în faţa preşedinţilor Crin Antonescu şi Victor Ponta. Aceştia vor fi garanţii unei eventuale înţelegeri”, a mai anunţat Cristian Buican.
Conform mesajelor transmise prin media de liderii centrali ai PSD şi PNL, până vineri, alianţa trebuie parafată în toate judeţele. În prezent, în ţară, mai sunt doar şase judeţe în care PNL se află în alianţă cu PD-L.

Articole Similare

2 Comments

  1. stie Calea de ce nu-i vrea pe liberali. Sunt apucatori. S-au invatat cu banii cand erau singuri pe toata gramada de bani de pe timpul guvernarii liberale. Ciocul mai mic LIBERALILOR, ca ne-ati convins ce puteti atunci cand ati fost la putere.

Lasă un răspuns

Back to top button