Diverse

S-au reunit „galacticele”!

• reîntâlnirea campioanelor României s-a produs luni, 28 iunie, la Stadionul „Municipal” din Zăvoi
• vâlcencele nu l-au putut cunoaşte încă pe noul antrenor principal al echipei Oltchim, ungurul Peter Kovacs, care va prelua echipa din 12 iulie
• de la reunire, au lipsit, motivat, cinci jucătoare, printre care şi proaspăta achiziţie, turcoaica Yeliz Ozel

După aproximativ o lună în care s-au putut bucura din plin de vacanţă, handbalistele de la Oltchim Rm. Vâlcea s-au reunit la începutul acestei săptămâni, la Stadionul „Municipal” din Zăvoi, şi şi-au început pregătirile în vederea viitorului sezon competiţional. Reîntâlnirea dintre componentele campioanei României s-a produs luni seara, atunci când a avut loc şi primul antrenament. De marţi, 29 iunie, „galacticele” vor intra în sistemul normal de pregătire, cu câte două antrenamente pe zi. Vâlcencele vor alterna exerciţiile în sala de forţă cu pregătirea fizică pe stadionul din Zăvoi, şedinţele tehnico-tactice fiind mai puţine.

Peter Kovacs încă n-a venit

La prima întâlnire din această vară, jucătoarele nu au avut prilejul să-l cunoască şi pe noul antrenor principal, ungurul Peter Kovacs, care a semnat chiar săptămâna trecută cu Oltchim, contractul său fiind valabil pentru următoarele două sezoane. Tehnicianul maghiar va veni la Rm. Vâlcea abia pe 12 iulie, până atunci antrenamentele urmând a fi conduse de secundul Aurelian Roşca.

Cinci absenţe motivate

La reunire nu au fost prezente toate jucătoarele pe care Oltchim va conta în sezonul viitor, cinci dintre acestea absentând motivat. Mihaela Smedescu şi Adriana Ţăcălie participă cu naţionala României la Campionatul Mondial Universitar, care are loc în Ungaria în perioada 28 iunie – 4 iulie, Adina Fiera e însărcinată şi va lipsi în prima parte a sezonului 2010-2011, în timp ce Paula Ungureanu – bolnavă – a solicitat încă o săptămână de concediu.
De asemenea, n-a ajuns la Rm. Vâlcea nici proaspăta achiziţie a campioanei României, turcoaica Yeliz Ozel. Jucătoarea de 28 de ani, considerată de specialiştii din handbalul feminin internaţional printre cele mai bune conducătoare de joc, şi-a dat acordul pentru a juca un an la Oltchim, parafând în acest sens şi o înţelegere cu oficialii clubului Oltchim. În această perioadă însă, Ozel e prezentă cu naţionala ţării sale la cea de-a patra ediţie a Campionatului Mondial de handbal pe plajă (Beach Handball), care se desfăşoară chiar în Turcia, la Lara Beach, în sudul provinciei Antalya.
Printre jucătoarele care au început pregătirile sub comanda secundului Aurelian Roşca s-au numărat ceilalţi doi portari (Talida Tolnai şi Tereza Pâslaru), cele trei handbaliste din Ucraina (Anastasiya Pidpalova, Regina Shmykute, Olga Vaschuk), dar şi Clara Vădineanu (care e în continuare accidentată, după operaţia de ligamente pe care a suferit-o la începutul anului, urmând a reveni pe teren abia în luna octombrie).

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

One Comment

  1. Au inceput prost. NU este permis ca un antrenor NOU, sa nu se prezinte 12 zile la pregatire !VAI si AMAR ce a ajuns Oltchimul! Nu vom intra nici in sferturi de finala… Poate daca Roibu …la fel ca anul asta ..!!!! PACAT!!

Lasă un răspuns

Back to top button