Diverse

Oltchim va disputa meciuri amicale în Ungaria şi Germania

* vâlcencele vor întâlni adversare de calibru în partidele de verificare din această vară

În această vară, sub comanda noului tehnician, ungurul Peter Kovacs, handbalistele de la Oltchim se vor antrena mai întâi, timp de peste trei săptămâni, la Rm. Vâlcea. Spre deosebire de alţi ani, campioanele României nu vor mai merge în cantonament la mare, ci îşi vor încărca bateriile la munte, într-un stagiu centralizat de pregătire care se va desfăşura la Poiana Braşov, în perioada 25-30 iulie.
Conform programului alcătuit de oficialii clubului Oltchim, bineînţeles de comun acord cu antrenorul Peter Kovacs, pe 5 şi 6 august, vâlcencele vor disputa primele două meciuri amicale, care vor avea loc în Sala Traian, în compania unei echipe din Liga Naţională, al cărei nume încă nu a fost stabilit.

Primul turneu peste hotare: „Szabella Cup”, la Gyor

Oltchim va efectua apoi un amplu periplu european, presărat cu meciuri amicale în Ungaria şi în Germania. Astfel, pe 14 şi 15 august, vâlcencele vor participa la ediţia din 2010 a tradiţionalului turneu „Szabella Cup”. La această întrecere vor fi prezente alte două echipe puternice din Europa, precum Audi ETO Gyor (gazda competiţiei) şi Hypo Viena (campioana Austriei). Cea de.a patra participantă provine tot din campionatul maghiar: Vaci NKSE (clasată pe locul secund în sezonul precedent).
Organizatorii turneului de la Gyor au stabilit deja programul meciurilor. Astfel, pe 14 august, se vor înfrunta Vaci NKSE şi Oltchim, respectiv Audi ETO Gyor şi Hypo Viena. Ulterior, pe 15 august, vor avea loc meciurile Hypo Viena – Oltchim, Vaci NKSE – Audi ETO Gyor (ambele de dimineaţă), Vaci NKSE – Hypo Viena, Audi ETO Gyor – Oltchim (după-amiaza). Aşa cum se cunoaşte, la ediţia de anul trecut a acestei competiţii, vâlcencele au ocupat locul secund, după Hypo Viena.
După „Szabella Cup”, Oltchim va merge în Germania, pentru a disputa, pe 18 august, un meci amical împotriva echipei Thuringer HC (care în sezonul trecut a terminat pe locul 8 în Bundesliga), pregătită de tehnicianul de origine română Herbert Muller.

Două competiţii tari în Germania, la Schelz şi Bad Urach

În a doua jumătate a lunii august, oficialii campioanei României au confirmat prezenţa la alte două turnee amicale, ambele urmând a se disputa în Germania. În perioada 20-22 august, „galacticele” vor evolua la Schelz, alături de Audi ETO Gyor, Thuringer HC, Metz Handball şi alte două formaţii din prima ligă germană. Pe 24 august, tot la Schelz, Oltchim va înfrunta echipa locală MJC Trier (locul 9 în ultima ediţie a campionatului german).
Ultimul turneu la care campioana en-titre a României va participa în această vară va avea loc tot în Germania, la Bad Urach. Oltchim va înfrunta adversare de calibru pe plan european, precum Zvezda Zvenigorod, Elda Prestigio, Krim Ljubljana, cărora li se vor alătura alte două formaţii din Bundesliga.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button