Liga IV

S-au pornit scandalurile în Liga a IV-a!

„Un joc făcut praf de un arbitru care-şi bate joc de fotbalul vâlcean”

• derbiul de la Ioneşti a provocat o serie de acuze la adresa secretarului general al AJF, Daniel Demetrescu, venite din partea celor de la Şirineasa

Un prim joc mai slăbuţ făcut de Oltul Ioneşti 2009 şi au început deja marile scandaluri cu care ne-a obişnuit Liga a IV-a de-a lungul timpului, în special atunci când vine vorba despre lupta pentru supremaţie din acest eşalon. În partida de sâmbătă, liderul a avut parte, aşa cum se aştepta, de un meci mai greu decât precedentele, cu AS Şirineasa. Formaţia primarului Dan Săraru şi-a dorit să producă surpriza rundei şi să se impună la Ioneşti în faţa echipei lui Ionel Giuran care n-a pierdut nici un punct în cele nouă partide disputate până la ora acestui derbi.

AS Şirineasa a jucat bine, veteranul Gelu Voica s-a evidenţiat din nou, la fel şi George Popolan, autorul unei bare pe finalul primei reprize (jucător care s-a şi accidentat, fiind incert pentru următoarele etape), dar n-a reuşit să producă până la urmă surpriza, pierzând cu scorul de 3-1. Gazdele au marcat pentru 1-0 prin Ovidiu Niculescu, şi-au majorat avantajul până la pauză graţie reuşitei lui Adrian Albinaru, însă oaspeţii au redus din handicap din penalti, prin Băcanu, dar au pierdut până la urmă cu 3-1 (ultima reuşită a gazdelor aparţinând lui Robert Olaru), după ce pe final au rămas şi în inferioritate numerică. 

„N-am fost lăsaţi să jucăm!” – acuză cei de la AS Şirineasa

Eşecul a fost, însă, pus şi pe seama arbitrajului, ţinta acuzelor aduse de oficialii echipei din Şirineasa fiind centralul Daniel Demetrescu. „Au echipă bună cei de la Ioneşti, dar am pierdut şi pentru că n-am fost lăsaţi să jucăm. Poate că altul ar fi fost rezultatul dacă aveam parte de un arbitraj corect. A fost, însă, un joc făcut praf de un arbitru, Daniel Demetrescu, care-şi bate joc de fotbalul vâlcean! El dirijează fotbalul, el face delegările arbitrilor, ale observatorilor şi se pune la câte trei meciuri, şi dimineaţa, şi seara. E un arbitru slab, care nu are ce căuta la centru. O să fac memoriu împotriva lui. Golul de 1-0 a fost înscris în urma unui ofsaid mare nesemnalizat de arbitrul Dincă. A ieşit corner din acea fază şi ne-au dat gol. La 2-1 am avut penalti după un henţ clar, aproape de linia porţii, nesancţionat, pe motiv că distanţa era prea mică. Dacă nu era mingea oprită cu mâna, era gol. Apoi, a mai fost un atac «criminal» al lui Savu la Băiaşu, pentru care «Zăpadă» n-a dat nici măcar galben. Iar la penaltiul de care noi am beneficiat, după o secerare clară în careu, Demetrescu a stat două minute până să acorde şi galbenul cuvenit, după îndelungi proteste ale noastre. Apoi, am avut 7 galbene, jucător eliminat, antrenor eliminat pentru proteste. Pentru că n-a ştiut să conducă acest joc, au fost şi multe accidentări, în ambele tabere” s-a plâns primarul Dan Săraru.

De asemenea, jucătorii formaţiei din Şirineasa au acuzat şi faptul că „Zăpadă” le-a vorbit urât tot meciul, numai cu „du-te în p…a mea, că te dau afară!”, apreciind prestaţia lui Demetrescu ca fiind „jaf la drumul mare”. „Şi-a bătut joc de munca mea şi a întregii echipe. Să-i fie ruşine!”, a precizat şi antrenorul de la AS Şirineasa, Costel Gaiţă. 

„Trebuia să le dăm 6-0 la pauză şi să terminăm cu derbedeii din fotbal”

În replica celor spuse de oficialii formaţiei din Şirineasa, antrenorul liderului, Emil Ciulei a făcut câteva precizări privind atitudinea oaspeţilor. „A fost cel mai urât joc pe care l-am făcut, asta şi pentru că echipa din Şirineasa a făcut un circ incredibil, de cea mai joasă speţă, punând presiune tot meciul. Au jignit pe toată lumea! O mizerie! Îmi vine să mă retrag când văd atâta răutate. Este incredibil ce-au putut face din fotbalul acesta. În loc să fi stat liniştiţi să bem o bere împreună la sfârşitul meciului, a trebuit să se comporte astfel? Neputinţa şi lipsa de educaţie creează astfel de «ţigănii». Toţi sunt porniţi numai pe scandal. Trebuia, însă, să le dăm 6-0 la pauză, să le fi închis gura şi să terminăm o dată cu derbedeii aceştia din fotbal. Am avut peste 8 ocazii rarisime în afara golurilor. În plus, ar fi trebuit să mai beneficiem şi de un penalti, abaterea având loc în interiorul careului, în opinia mea, atunci când oaspeţilor le-a fost eliminat un jucător”, a precizat antrenorul formaţiei patronată de omul de afaceri Ionel Giuran. 

Dan Săraru demisionează din Biroul Executiv al AJF Vâlcea

„Nu mai pot să stau la aceeaşi masă cu persoane ca Demetrescu” 

Evenimentele care au avut loc la derbiul rundei de săptămâna trecută, dintre Oltul Ioneşti 2009 şi AS Şirineasa, l-au determinat pe primarul Dan Săraru să renunţe la funcţia deţinută în Biroul Executiv al AJF Vâlcea, aceea de reprezentant al echipelor de Liga a IV-a. „De trei săptămâni n-am mai trecut pe la AJF. E o porcărie ce se întâmplă în acest moment în fotbalul vâlcean! Renunţ la funcţia pe care o am în Biroul Executiv al AJF pentru că nu mai pot să stau la aceeaşi masă cu oameni precum acest Demetrescu”, a anunţat primarul din Şirineasa.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button