Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Politica

Romulus Bulacu nu se simte „dalmaţian” din cauza afacerilor cu RAJDP şi CET

Bulacu interviu• Democrat-liberalul a anunţat, totodată, că nu are de gând să renunţe la acţiunile de la SC Minet SA

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Romulus Bulacu a declarat că nu va renunţa la acţiunile deţinute în societatea Minet şi nici la banii pe care trebuie să îi recupereze de la RAJDP. Într-un interviu pe care a avut bunăvoinţa să ni-l acorde, liderul PD-L a vorbit fără menajamente despre afacerile sale cu statul.

– Am vrut să stăm de vorbă cu dumneavoastră pentru a lămuri anumite lucruri legate de afacerile societăţii Minet, în care sunteţi acţionar semnificativ, cu RAJDP.

Da, am văzut în ziarul dumneavoastră de marţea trecută că vă interesează foarte mult afacerile firmei Minet. Acum, s-au luat şi alţii după dumneavoastră şi, bine, unii chiar au exagerat, lucru pentru care îi voi da în judecată. Vă interesează că mă procopsesc eu cu Minet, că fac afaceri. Uite că nu fac; am pierdut chiar foarte mult din cauza asta. S-au dus ăia de la RAJDP, fără să-mi spună, şi au cerut marfă de la ai mei, de la Minet. Apoi, mai târziu, ai mei m-au rugat să îi ajut să-şi recupereze banii, un miliard.

– Atunci aţi decis să daţi în judecată RAJDP şi să vă câştigaţi banii?

Ce să câştig? Am dat Regia în judecată! Eu n-am treabă. Sunt nişte afaceri comerciale, între două unităţi economice. Nu e asta treaba mea!

– Deci spuneţi că nu aveţi nicio vină, nicio implicare?

Evident! Staţi să ne înţelegem: acea fabrică face produse, materiale pentru hidroizolarea drumurilor… şi aşa mai departe. E singura fabrică din ţară care produce aşa ceva. De-asta e o aberaţie, până la urmă. Le-am spus celor de la Minet că n-avem nevoie de scandal: să nu mai dea nimic la Vâlcea, că se interpretează, aşa cum aţi făcut-o şi dumneavoastră. RAJDP-ul putea lua acele materiale din Bulgaria, din Franţa, la preţuri mult mai mari şi atunci nu mai aveaţi ce să comentaţi. De-aia le-am interzis. Şi nu m-au ascultat. Am mai aflat, apoi, că Minet nici nu şi-a luat banii pe marfă. Nu ştiu de alte facturi sau afaceri în afară de aceasta. Dacă ştiţi, spuneţi!

– Păi, ar mai fi ceva: se aude că Minet are relaţii de afaceri şi cu CET-ul, care tot în subordinea Consiliului Judeţean este. Sau e doar o bârfă?

Domnule, ăstea sunt nişte materiale care nu se fac decât la Râmnicu Vâlcea, la această firmă în care sunt acţionar şi atât. Nu gestionez eu firma. Care-i problema?

– Problema e că trebuie să vă întrebăm.

Întrebaţi ce vreţi, cât vreţi, dar n-are legătură cu Consiliul Judeţean. Nu m-a strâns cu uşa nimeni. Afacerile Minet n-au nicio legătură cu alianţele din Consiliul Judeţean. Nu m-au şantajat nici Cîlea, nici Persu.

– Bun, atunci povestiţi-ne, vă rugăm, despre afacerea Minet cu CET Govora. E în regulă?

Normal că e în regulă. Şi e o relaţie mai veche. Minet e singurul producător din ţară, repet, de unde se pot lua, la preţuri foarte bune, produsele de care are nevoie inclusiv CET Govora. Acolo, zgura se acoperă cu un material care este filtrant. E un geotextil, un neţesut cu o lăţime de 6 metri. Minet e singura firmă care produce aşa ceva. În plus, pentru asta s-a făcut o licitaţie, s-au îndeplinit nişte condiţii. Nu e chiar aşa simplu!

– Afacerea asta pare a fi una mai grea…

Ce grea? Hai mă, nu mai exageraţi!

– Păi nu ne referim la cea cu RAJDP, la cealaltă.

Aia cu RAJDP? Păi, am câştigat acolo ceva? S-a asfaltat un kilometru în zona Copăcelu, spre RAR. S-a făcut un drum pentru primărie, pentru Râmnic. RAJDP, conform caietului de sarcini, avea nevoie de aceste produse pentru a face lucrarea. A cerut oferte, iar la Minet a găsit cele mai ieftine şi de calitate produse. Aşa că, ce să câştig?

– De ce tocmai drumul acela trebuia făcut cu această tehnologie, despre care vorbiţi?

Pentru că e o zonă mai complicată şi aşa au cerut experţii. Probabil că erau infiltraţii de apă, iar produsele de la Minet tocmai acest rol îl au. Nu permit ca asfaltul să reţină apa.

– Cât aveţi la Minet?

Vreo 25 la sută.

– Doar atât?

Da, domnule, doar atât. Sunteţi dezamăgit? Domne, câtă răutate! Dă-i, domne, tare în PD-L! Dă-i dracu’! Să nu mai facă nimic! Opriţi-i pe toţi! O să mă duc în Bulgaria, să vând acolo. Suntem răi… foarte răi. M-am săturat! Vă spun foarte clar: plec de aici! Am venit să pierd! Şi fabrica am lăsat-o pe mâinile nu ştiu cui… M-am săturat! Mă agasează toată lumea pentru chestia asta, deşi am fost atât de corect şi cinstit. De-aia am spus la Minet: nu mai vindeţi la Vâlcea, că nu merită! Să-şi ia din altă parte. Vina mea e că mereu încerc să ajut, ca şi la partid. Dar şi partidul încearcă să mă…

– Sunt câţiva… nu toţi.

Da, ştiu şi eu, sunt câţiva. În majoritatea am încredere şi am văzut că au înţeles corect situaţia.

– Nu e vina nimănui că se află şi astfel de lucruri. Râmnicul e un oraş mic, în care puţine secrete rămân ascunse. Ştiţi, de exemplu, că mulţi dintre colegii dumneavoastră au aflat că, recent, v-aţi întâlnit la Riviera cu Ana Maria Pătru şi mor de curiozitate să afle ce aţi discutat cu ea?

Da, domne, m-am întâlnit. Şi nu mi-e jenă de nimic.

– Puteţi spune atunci ce s-a discutat?

Păi, ce putea să se discute!?

– Nu ştiu, ceva despre senatorul Dorel Jurcan?

…..

– În fine, să revenim… Ce aţi mai avea de adăugat?

Păi, m-a deranjat când am văzut în ziarul dumneavoastră treaba asta. Imediat l-am sunat pe Vălimăreanu, să-l întreb. Mi-a spus că RAJDP a cerut trei oferte.

– Când v-au cerut cei de la Minet să-i ajutaţi să recupereze banii?

În februarie 2010. Erau în incapacitate de plată. Nu mi-am dat seama prea bine. Am fost şi naiv, dar nu mai puteam face nimic. Era un contract comercial. În fine, ce vreau să mai spun este că, pentru ceea ce am, am muncit. N-am obţinut niciodată ceva fără muncă. În linia asta nouă de la Minet, care produce geotextile, geosintetice, am băgat trei milioane de euro, pentru care şi acum plătesc la bănci. M-am inspirat din Germania. Consider că nu am făcut nimic ilegal şi nu mi se poate reproşa nimic. Repet, am muncit şi muncesc de-mi sar capacele!

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button