Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Politica

Urban încearcă să le ţină piept pedeliştilor interesaţi să aducă Rosal la Vâlcea

Contractul dintre Primăria Râmnicului şi societatea Urban a fost reziliat, săptămâna trecută, după un adevărat scandal în plenul şedinţei Consiliului Local. Municipalitatea a decis să „arunce la gunoi” contractul cu firma lui Teodor Florescu, iar consilierii municipali au votat în consecinţă.

Reprezentanţii SC Urban SA  au încercat să justifice datoria acumulată pe parcursul a doi ani din neplata redevenţei către Primărie, o datorie ce se ridică la suma de 6.933.760 de lei, dintre care 1.909.900 de lei reprezintă doar majorările la întârzierea la plată. Primarul Râmnicului, Romeo Rădulescu i-a acuzat pe cei de la Urban că, deşi au încasat bani publici, nu ar fi virat niciun leu Primăriei. Acesta a mai spus că a decis rezilierea contractului pentru că, în acest fel, se evită comiterea unei „infracţiuni”. „Aţi spus că aţi avut acele datorii. Aţi recunoscut şi v-aţi angajat să plătiţi sumele respective. Nu aţi făcut acest lucru şi astfel putem considera, după lege, că aţi încasat banii publici pe care vi i-aţi băgat în propriul buget în loc să îi alocaţi consiliului local”, a declarat Rădulescu. În replică, Ion Cîrjan, directorul Urban SA Râmnicu Vâlcea, a precizat că societatea a decis să se adreseze instanţei de judecată după ce a descoperit greşeli în calculul redevenţei. „Noi am constatat ulterior greşeala de calcul a redevenţei şi am recurs la justiţie pentru a-şi spune părerea privind calculul făcut. Nu dorim să fim părtaşi la o fraudă”, a explicat Ion Cîrjan, directorul operatorului din Râmnicu Vâlcea. Altfel spus, de acum înainte, Primăria şi Urbanul se vor duela în instanţă. Pe deoparte, operatorul care colectează gunoiul vrea să descopere greşeala comisă la calculul redevenţei iar pe de altă pare  municipalitatea doreşte să îşi recupereze datoriile. Urban va mai colecta gunoiul râmnicenilor timp de 90 de zile, aşa cum prevede contractul, după care se va organiza o nouă licitaţie. Aşa cum v-am mai informat, există suspiciuni că, de fapt, societatea Urban este vânată de mai multă vreme de unii lideri PD-L, apropiaţi ai firmei Prigoană, care de ani buni doreşte să intre cu afacerile în Vâlcea. Pentru asta, însă, are nevoie ca firma vâlceană să fie îndepărtată. Iar acest lucru se pune în scenă în momentul de faţă.

Alexandra Ionescu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button